Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
günde kac yem wermeliyim arkadaşlar - 3.sayfa
slm arkadaslar bn hulk yeni üye oldum bn günde birtane kapluşa 25 tane yem weriyorum az mı cok mu??? acba size soruyorum lütfen cewaplarınızı bekliyorum???
çok iyi olur bence de berkayyazer :) hatta hemen açalım şu başlığı. zaten 3-5 çeşit hazır yem var piyasada, herkes günlük neler verdiğini, kapluşunun boyunu, tahmini yaşını, hatta ölçen varsa kilosunu, verdiği ekstra şeyleri (yeşillik, meyve vs.) yazabilir, hem rehber gibi birşey olur, hem listelerin artılarını eksilerini konuşabiliriz.
mrb arkadaşlar; bnm bir 13.5 cm birde 10 cm boyunda iki kapluşum var, günde bir sefer besliyorum öğlem 12 civarı ve büyüğe 25 küçüğede 20 bitkisel pond yemlrdn veriyorum, ayrıca 2 günde bir sanyu karides ve arada birde marul ve havuç veriyorum.. uygunmudur? önerileriniz, tavsiyeleriniz neler?
Böyle bir başlığımız var, dilerseniz konuyu oraya taşıyın, daha ayrıntılı anlatabilirsiniz, biz de daha ayrıntılı yorumlayabiliriz :)
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=53561
arkadaşlar ben yeni üye oldum 3 gün önce kamlumbağa aldım we sabah akşam 3 er tane yem wermemi söledi aldığım adam ben yanlış mı besliyorum
ya arkadaşlarrrr.....Şimdi benim 5 cm bıyunda kapluşum var ve günde 2-3 tane sanyu turtle stick veriyorum.Burdaki diğer arkadaşlar marul,elma falan verdiini söylüo ama ben denedim yemiyo...nolcak??? yardım edinn lütfen...
Genel bir kural var kafasının hacmi kadar verin denilir ama bence miktarı biraz aşmakta zarar yok. 1 kafa kadar yem bana her zaman çok az gelmiştir. Yemediği o yeşillik şeyleri ara sıra deneyin bebekken pek yemezler ama yaş ilerledikçe yiyebilirler. Yanlız dikkat elinize geçen herşeyi vermeyin disiplinli davranın. Sadece sakıncası olmadığı yazılan gıdaları verin. Neler yiyebilecekleri forumda çokça yazıldı.
Benim bir tane bebek kaplumbağam var günd 3 tane yem veriyorum.
Tahmini yaşı:15 ay Boyu:4 cm yem miktarı:günde 4 turtle stick yem
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum kaplumbagam daha 1 haftalık karidesten baska bısı yemıyor ve bu aralarda cok halsizlestı napmam lzm:S
senem226, tahmin ediyim kaplumbağan ölüm fanusunda yani plastik kapta yaşıyor. Yapman gerekenler aslında bir çok kez yazıldı ama basitçe tekrar yazayım. Akvaryum, ısıtıcı, filtre ve kaliteli yem almalısın. Kaliteli yemden kastım tetra veya sera. Bunları yaptığında kaplumbağan sağlığına kavuşacaktır.