Muhabbet Kuşları

göz kenarındaki tüylerin dökülmesi
Merhabalar, yaklaşık iki ay önce 15-20 günlük erkek bir muhabbet kuşu aldım.Geçtiğimiz bu zamana kadar hale bize alışmadı. Ne zaman kafesin eline içimi soksam kendini ordan oraya atıyor ve ısırdımıda elimi kanatacak şekilde ısırıyor. Ne yapmalıyım kuşu kendime alıştırmak için. Birde kafesin yanına ne zaman birisi gitse titremeye başlıyor ve tıs diye bir ses çıkarıyor. Diğer bir önemli nokta ise göz kenarındaki ve burnunun üstündeki tüylerin döküldü ve derisi ortaya çıktı.Ayrıca kafasındaki tüylerde dik dik çıkıyor.Mantar gibi gözüküyor ama emin olamadım.Ne yapmalıyım? Teşekkürler&Saygılar

Arkadaşlar yazım hataları için özür dilerim biraz hızlı yazdım tekrardan kusura bakmayın. Doğrusu aşağıda :) Merhabalar, yaklaşık iki ay önce 15-20 günlük erkek muhabbet kuşu aldım.Geçtiğimiz bu zamana kadar bize alışmadı. Ne zaman kafesin içine elimi soksam kendini ordan oraya atıyor ve ısırdımıda elimi kanatacak şekilde ısırıyor. Ne yapmalıyım kuşu kendime alıştırmak için? Birde kafesin yanına ne zaman birisi gitse titremeye başlıyor ve tıs diye bir ses çıkarıyor. Diğer bir önemli nokta ise göz kenarındaki ve burnunun üstündeki tüylerin dökülmesi ve derisi ortaya çıktı.Ayrıca kafasındaki tüylerde dik dik çıkıyor.Mantar gibi gözüküyor ama emin olamadım.Ne yapmalıyım? Teşekkürler&Saygılar

arges kuşunun fotoğrafını eklermisin?

Merhaba, Sizin evcilleriniz bölümüne ekledim fakat daha yayınlanmamış.Yayınlanınca sizleri bilgilendireceğim.

Sevgili Arges, enim kuşum da böyle oldu, gözü de kızarmıştı, veteriner göz damlası damlatın dedi. Ama ben forumlarda bazı parazitlerin böyle tüy dökümüne sebep olabileceğini okumuştum, insan damlası vermedim, çocuklar için olan Polivit`den verdim kuşuma. İki gün sonra geçti, aynı kafesteki diğer kuşumda ve kendisinde parazite dair hiçbir belirti de göremedim. Umarım daha bilgili arkadaşlar ikimize de yardımcı olabilir. Kuşum şimdi iyi ve mutlu. TEk sorunu dişi sandğımız halde erkek çıkması:)

Öncelikle cevabon için çok teşekkür ederim Gly. Benimkinin gözünde kızarıklık yok ama göz kenarındaki tüyler bir çıkıyor bir dökülüyor. Vitamin olarak avisol kullanıyorum. Bu arada fotoğrafı siteye eklenmiş. Anasayfayı açtığınızda 3 gün önce eklendi denen fotoğraf benim kuşunki. Birde kuşta bu aralar olduğu yerde titreme başladı ama tüylerinde kabarma yok. Acaba bu titreme tüy dökümünden olabilir mi?

burnun üstündeki tüy dökülmeleri ve gaga cevresindeki tüy dökülmelerini ben kendi kuşumda yasadim veteriner mantar oldugunu söyledi bu şu şekilde yüze sıçrıyor ; çok sık temizlenmeyen kafeste kuşlar mantar oluyor mantar ayaktan baslıyor ayaklariyla yüzlerini kasıdıklarinda yüzlerine sıçrıyor. veteriner bana sabah aksam burun deliklerine kaçmayacak sekide biokadin sürmemi söyledi ve biokadini sürüp kuruduktan sonra üstüne trosyd merhem sürüyordum bir buçuk ay sabah akşam sürdüm sonuçta iyileşti . titreme de yapıyordu benim kusumda son dönemlerde istersen bir veterinere göster yinede geçmiş olsun

Arkadaşım daha önce bende o problemi yaşadım, teramicin göz kremi sür 1-2 günde temizliyor hiç bir yan etkisi yok eczanelerde bulabilrisin

Cevabın için çok teşekkürler mcesur. Mesajı yazdıktan sonra bir kuşçu ile görüştüm oda mantar sarmış dedi ve teramisin merhem sür dedi. Geçen hafta cumaydı merhemi aldım sürerken garibim elimde gitti. Kötü oldum ama yapacak birşey yok. Aksi gibi hergün kafesini temizliyordum. Ama daha kuş bize geldiğinde kafasındaki tüylerde döküklük ve siyah noktalar vardı. Ama arkadaşın hediyesi olduğu için birşey dememiştim. Demek o zaman birşeyler vardı ve iyice sardı sonra. Aslında çok acı çekiyor gibiydi belkide huzura kavuştu.

başın sagolsun arges :(

Yanıtlamak için giriş yapın