erkek kanaryamın yanına alır almaz bi dişi koydum erkek ötmeyi kesti sonra dişiyi ayrı bi kafeste birbirlerini görmeyecekleri ama seslerini duyacakları biyere koydum ayıralı 1 hafta filan oldu bu sabah baktım dişi yuvada yatıyor hiç rahatsız etmedim öğlen tekrar eve geldim ama yatmıyordu altındada hiç bişey yoktu sadece yem kabuğu felan vardı cevap yazarsanız memnun olurum
arkadaşım dişi kanaryan kendini hazır hissediyordur fakat üretim ayı mart ayıdır bu havalarda üretim pek sağlıklı olmaz erkek ötmeyi keser normaldir ama bence mart ayına kadar beklemelisin çiftleştirmek istiyorsan kuşlarını iyi beslemelisin.
öncelikle cevabın için teşekür ediyorum ama san bir kaç sorum olucak:yani kuşlarımı iyi beslersem şu ay içinde yavru alabilrmiyim bide eğer alabileceksen ne yemler koymalıyım bende kenevir,yaş mama sarı renkli,kanarya yemi,bal,bide kuş kumu var hepsini iştahla yiyiyorlar başka bişey koymam gerekiyomu
ayrıca yuvayıda kafeste tutmana gerek yok zaten kafesleri ayrı temizlik sorunuda olabilir yuvayı ayırın bence
evin kaloriferli ise yani ısı ve ışık ayarını yapabilir isen yani mart ve nisan ayı gibi belki yavru alırsın ama önümüz kış hatta şimdi bile kar yağıyor. onun için bence deneme çünkü gözlerinin önünde yavruların ölümü hoş olmaz. bide daha onlar yeni bir araya geldi anlaşmaları ve çiftleşmeleri epey zaman alacak daha sonra kuluçka ve tüysüz yavru dönemi var. yemler konusunda keneviri kes yada çok az ver. yaş mamayı haftada 1veya 2 kez verebilirsin. karışık kanarya yami yerli bence zaten bal varmış ayrıca erkeği ayırırsan erkeğe nijer kenevi şalgam gibi karışık tohumlar ötümü için iyi olur bence ve kanarya forumlarına girmelisin.saygılar.
sana cevap yazdım ama gelmedi heralde ayırdıktan sonra tekrar koydum erkek dişinin kuyruğunu tutup kendine çekiyo bazen kanadından tutuyo bide kafes yukarda olunca başıma düşçek zannediyom birbirleini kovalıyolar özellikle erkek bunların sebebi nedir kafesten yuvayı aldım gerçi
sana cevap yazdım ama gelmedi heralde ayırdıktan sonra tekrar koydum erkek dişinin kuyruğunu tutup kendine çekiyo bazen kanadından tutuyo bide kafes yukarda olunca başıma düşçek zannediyom birbirleini kovalıyolar özellikle erkek bunların sebebi nedir kafesten yuvayı aldım gerçi
yuvayı almakla iyi etmişsin. ama kuşlar birarada yanılmıyorsam. erkek kuşun dişiyi kovalaması, koşuşturması normal bu birkaç gün sürebilir. bu çiftleşme öncesi belirtileri. birkaç gün sonra bu patırtı biter. bitincede eğer iyi bişey değil ama deneyeceğim diyorsan yuvayı tak. yani savaş bitince. zaten dişinin niyeti varsa yuvayı örmeye başlar. ve yuva içinde ister hazır al ister kendin hazırla biraz küçük küçük kesilmiş ip parçaları biraz pamuk (fazla değil ama)kafesin tellerine as. yuva yapmaya başlarsa malzemeyi arttır. ben kendim hazırlayıp astım. temiz bir kumaş parçasının iplerini tellerine ayırdım. dişi yuva yapmaya başlarsa olay bitmiştir.
sana cevapların için teşekkür ediyorum evet yuvayı koydum birazda ip koydum bakalım ne yapacak
yuvada sert bişey vardı keçe heralde ben onu aldım yerine pamuk koydum bayabi sonra ipte koydum öğlen baktım iplerle biraz pamuk birbirine karışmış ama pamuğun hepsi deği daha sonra kağıt koydum yukarda duruyolar ben aşağadan baktım dişi bi tane kağıt parçasını aldı bi yere bıraktı nereye koyduğunu göremedim sonra yuvadaki pamuğu aldım belki oraya taşır diye sence bunların sebebi ne cennetkuşu