Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

güneş en ii ilaç!! - 2.sayfa

arkadaşlar ben 3 senedir beslediğim kaplumbağamı yazları hergün düzenli güneşlendiriorum meyve yediriorum arada..canavar gibi oldu..Geçenlerde 2 tane hasta kaplumbağa almıştım petshoptan kabukları bayaa yumuşaktı,dokunmaya korktum kırılcaklar diye çok fenaydı..iki haftadır güneşin çıktığı hergün güneşlendiriorum,besliorum..Bugün kontrol ettim kabuklarını birisi tamamen sertleşmiş,diğeri de bayaa sertleşmiş..Bu ne sürat!!

img

henryıv

20 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hasta kara kaplumbaası,hasta su kaplumbaası kadar çok mu bilmiorum..Su kapluşlarında hemen kabuk yumuşuo ve o kadar çok ki yumuşak kabuklu satılanlar(vitaminsizlik ve güneşsizlikten).. Bence sen al bi tane kara kaplumbaası zaten petshop şartlarında ii bakılmadıkları için hepsinin yakın zamanda hasta olma olasılıkları yüksek..Her şekilde iilik yapmış olucaksın zaten..

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

veya kötü şartlarda bakan bi petshoptan al hasta olma riski çok yüksek olur

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

hmmm.anladıım.tamam henry,çok saol.

img

kiwirem

20 yıl 1 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

henry bişi sorcam.saat kaç uygun güneşlendirmek için bide ne kadar süreyle kalmaları lazım,camda kaplarının içindeykende güneş yararlı olurmu?saol.

img

didmer

20 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

didmer ben saat 10 gibi koyuyorum güneşe,akşama kadar tutuorum balkonda,ama kaplarının yarısı gölgede kalıcak şekilde ayarlıorum,bütün gün istedikleri zaman güneşleniolar..İlk başlarda bikaç saat güneşlendiriodum ama o zaman bi tane kaplumbağam vardı şimdi 4 taneler,hepsi farklı zamanlarda güneşlenio,kendi keyiflerine bıraktım :) bu arada illa taşa çıkıp güneşlenmeleri gerekmez sudayken de direk alırlar güneş ışığını..Uzaktan izle güneşlenirlerken de rahat çıkabilsinler güneşlenicekleri taşa..Benim 3 yıllık kapluş çok alışkın insana,biri varken de güneşlenio ama yeni aldığım 1 yaşındaki kaplumbağalar birini uzaktan gördüler mi güneşlenmeyi bırakıp saklanıcak yer arıyolar..

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

GÜNEŞ EN İİ İLAÇ TABİİ ATALARIMIZ NE DEMİŞ,,,, G Ü N E Ş G İ R M E Y E N E V E D O K T O R G İ R E R

img

forya

20 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar bana yardım edermisiniz dün su kaplumbağası aldım ama yemek yemiyor ne yapmam gerekiyor

img

biciş

19 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

biciş, başlık bir yıl önceki başlık ve sorduğun soru konu ile ilgisiz. lütfen sorunu sorarken ya yani başlık aç ya da forumu benzer konular için tara. öncelikle kaplumbağanı nasıl bir ortamda beslediğini anlatmalısın. durduk yerde yemeden kesilmez kaplumbağalar. yeni başlık aç lütfen ve ayrıntı. kolay gelsin. momo

img

beppomomo

20 yıl 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gerçektende doğru güneş çok yararlı kaplumbağam nasıl güneşleniyor bir görseniz güneşten yaralanmam içim 2 ayağının üstünde kabın bir kenarında adeta şaha kalkıyor güneşi çok seviyor bende meyve yediriyorum sabh kaltığımda peynir veriyorum beyez peynir güneşlendiriyorum sonra öğlen yemlerini veriyorum akşam da meyve kesinlikle çok ilgi istiyor ilgilenmezsem bana küsüyo şu an tatildeyim onu babamın kliğine bıraktım her ne kadar veteriner kontrolünde olsada onu çok merak ediyorum her gün arayıp soruyorum

img

dilarade

19 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

size bir şey daha söylemek istiyorum bir pet dergisinde okudum minyatür su kaplumbağaları italmiş burada doğaya bırakılıpüremişler babamada sordum oda doğruladı onların gerçek yurtları burası olmasada uzmanlar doğaya bırakılmasını öneriyor

img

dilarade

19 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ