Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
güneş en ii ilaç!! - 3.sayfa
arkadaşlar ben 3 senedir beslediğim kaplumbağamı yazları hergün düzenli güneşlendiriorum meyve yediriorum arada..canavar gibi oldu..Geçenlerde 2 tane hasta kaplumbağa almıştım petshoptan kabukları bayaa yumuşaktı,dokunmaya korktum kırılcaklar diye çok fenaydı..iki haftadır güneşin çıktığı hergün güneşlendiriorum,besliorum..Bugün kontrol ettim kabuklarını birisi tamamen sertleşmiş,diğeri de bayaa sertleşmiş..Bu ne sürat!!
Sevgili dilarade, kaplumbağalara beyaz peynir wermek yok, minyatür kaplumbağa diye de birşey yok, lütfen...
dilarade kavun rakı falan da veriyo musun hayvana
dilarade; eski başlıkları hortlatmayalım lütfen. Sana başka bir başlıkta Referans Linkleri yolladım. Bunları okumanı tavsiye ederim.
mrh arkadaslar. benim ikitane besledigim su kaplumbasi var ama ikisidninde bir kacgündür kabugunun yumasadigini hiz ettim diyeri ise hasta gözleri sis ve morluk var di simdi ise morluklari giti ama sisligi hala var yemek yemiyor iki gündür ne yapmam lazim lütfen bilgisi olsanlardan cevap bekliyorum yoksam kaplusum ölecek=(
en kiza zamanda cevap bekliyorum... kaplusum midesini üsütügünü farkina vardim ama bu böyle olmuyacak hic bir sey yemiyor onun haricinde iki tane daha su kablumbasi var onlar cok hareketli beni gördüklerinde akvariuma yapisiyorlar, yemek yemek icin ama onlarinda kabuguda yumusaklik var elime alirken birsey olacak diye korkuyorum =( hasta olan ise gözlerinde bir degisik yok hata kanama var hafifden ne yapaliyim sizce bu normal degil!...
Kaplumbağanın yaşama alanı doğrumu bilmiyoruz.
Ona akvaryumda mı bakıyorsun yoksa fanustamı?
ayarlı ısıtıcısı var mı?
su sıcaklığı 28 derece mi?
kuru bölgesi var mı?
ısınma lambası var mı?
Vitamin kalsiyum desteği alıyor mu?
Acilen önce bu yukarda saydıklarımı almalısın , ona düzgün ve sıcak bir yaşama alanı yapmadan ilaç milaç fayda etmez.Hasta iken su sıcaklığını 30 dereceye getir , ısınma lambasıda gündüz hep açık olsun onu sıcak tut. Kabuk yumuşamasına karşı en çabuk ve basit yöntem ağızdan D3 vitamini ve kalsiyum katkılı yem vermektir D3 vitamini için eczaneye yada yakınlarda varsa pet shoplara bir danış , ama hiç birşey yemiyorsa kolay olmayacak ?
Yada Florasan tipte UVB lamba alman lazım ama bunu hemen alabileceğini de sanmıyorum.
Soğuk günlerde asla yapma ama sıcak yaz günlerinde mutlaka direk olarak güneşe çıkar
Ben Kara kaplumbağalarıma BEAPHAR marka TURTLE VİT vitamin veriyorum.
Sera Raffy Vital stick yem üzerine günde 1 -2 damla damlatarak emdiriyorum. sizde aynı vitamini su kaplumbağaları stick yemlerinde kullanabilirsiniz. Yada başka bir D3 içeren vitaminde olur
Turtle vit in içeriği şöle
vitamín A 400.000 İE
vitamn C 50.000 mg
vitamín D3 800 İE
vitamín E (alfatokoferol) 125 mg
vitamin K 50 mg
vitamin B1 200 mg
vitamin B2 250 mg
vitamin B6 250 mg
vitamin B12 100 mg
nicotinamide 2500 mg
calsium pantothenate 700 mg
biotin 10 mg
choine cloride 50.000 mg
evet kablumalarim akvariumda yasiyorlar... isitici yok ama isitici lambasi var su fazla yüksek degil rahat olduklarindan eminim dinlenme yeride var isedikleri zaman kurulaniyorlar yemek yemeleride iyi günde 10 yem versem hepsini yerler ama hasta olan ise birsey yemiyyor geldiginden beri. Kaplumbalari alali fazla olmadi babam türkiyeden getirmisdi getirelei 2 hafta oluyor=( HASTA KABLUMBAM ise yeminin kokusunu aliyor ve yanina yaklasiyor fakat agsini acipta hic birsey yemiyor buda olur olmaz morelimi bozuyor, söylemek istedigim birsey daha var sizce hasta olan kablumbayi ayirtsam mi, ayni yerde kalmaliri dogrumu? bulasici bir hastalik olabilir? size anlatigim gibi kaplusumda hic bir degisiklik yok ilgileriniz icin tsk ler?..
sakın kapluşlarınızı doğaya salmayın ben veterinerim onları doğaya salmak ölümle baş başa bırakmak demektir!!!!!!!!!!!!