Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

güneş en ii ilaç!!

arkadaşlar ben 3 senedir beslediğim kaplumbağamı yazları hergün düzenli güneşlendiriorum meyve yediriorum arada..canavar gibi oldu..Geçenlerde 2 tane hasta kaplumbağa almıştım petshoptan kabukları bayaa yumuşaktı,dokunmaya korktum kırılcaklar diye çok fenaydı..iki haftadır güneşin çıktığı hergün güneşlendiriorum,besliorum..Bugün kontrol ettim kabuklarını birisi tamamen sertleşmiş,diğeri de bayaa sertleşmiş..Bu ne sürat!!

img

henryıv

19 yıl 10 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bilmiyorum henryIV..çok üzgün durumdayım.bırak kaplumbağa beslemek,yolda vosvos görünce bile içim bi garip oluyor..hatta kuşlarımı da onlara iyi bakacak birine vermek istiyorum.böyle bi tanıdığın warsa benle kontak kurmasını sağlarsan sewinirim.

img

kiwirem

19 yıl 10 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sakın ha! eğer kaplumbağa almazsan hergün ölen kaplumbağanı düşünürsün ve sürekli üzülürsün..Şu anda kaplumbağa alsan da yine üzüleceksin ama atlatman daha kolay olur..Olan olmuş yapıcak bişey yok..Ben de çok üzülmüştüm,doğru dürüst bakamadıım için öldü ama kötü bi tecrübeyle öğrendim nasıl bakılacağını..Şimdi hasta kapluşları alıp iileştirmeye çalışıorum..Valla sen alsan da almasan da birileri alıcak kapluşları ve muhtemelen alanların yüzde doksanı çok kötü bakıcak..Kaplumbağa bakımı maalesef hiç bilinmior bizim ülkemizde..O yüzden bilgisi,tecrübesi olanlar alsın da 3-5 hayvan daha kurtulsun.. Ayrıca kuşlarını da verme..Biz papağanımızı vermiştik bakamadık diye..1 ay sonra ölmüş,üzülüo hayvanlar anlıolar verildiklerini..

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

peki ya hasta kaplumbağaları alıp iyileştirdikten sonra doğaya bırakmak nasıl olur sence??kaplumbağalar yalnız hayvanlardır,sence doğada tek başlarına ayakta kalabilirler mi??çünkü doğal ortamında,doğayla ve diğer canlılarla iç içe olması onu daha çok mutlu edecektir.sen ne dersin??

img

kiwirem

ÖZEL MESAJ

ben su kaplumbağası besliorum,petshoptan aldığım hasta kapluşları da beslicem tabi bırakamam doğaya çünkü onların doğal ortamları Türkiye de yok,bu hayvanları yurtdışından getiriyorlar,bi yerde okuduğum kadarıyla bataklıkta yaşıolarmış(yalan olmasın öyle hatırlıorum),ayrıca yaşadıkları su da bayaa sıcak oluomuş,burda nerdee öyle bırakılcak yer..Getiriolar işte yurtdışından ticaret için hayvanlar telef oluyo..Kara kaplumbağaları için farklı tabi..Onları ormana bırakabilirsin ama bahçeliyse evin al bak,hem ii beslenir,hem al sana doğal ortam..

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

evet evimiz bahçeli..o bahçe ortamını onları iyileştirme aşamasında kullanır,sonra da dediğimiz gibi doğal ortamlarına bırakabilirim.böylece belki vicdanım da rahatlar:(

img

kiwirem

ÖZEL MESAJ

valla al bi erkek bi dişi kara kaplumbaası,bahçeye de çıkarırsın takılsınlar işte birlikte,doğada da bi sürü şey gelio başlarına,soğuğu var açlığı var..bahçeli evde krallar gibi yaşasınlar işte,yedikleri önünde yemedikleri arkalarında,temiz hava bol güneş :))

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

iyi de ya bi kedi görür de kaparsa kapluşları??ben biricik vosvosumu o yüzden çıkarmadım 1 seneden fazla süre bahçeye.sonra onlara da bişey olursa intihar falan ederim heralde üzüntüden!!

img

kiwirem

ÖZEL MESAJ

başlarında durmak lazım,zaten bi yazın güneşleniolar,ya da bahçe malzemeleri satan yerlerde çocuk oyun alanı diye bişeyler var işte bahçeye koyuyosun çit gibi bişii,çembere alıosun işte,ööle bişii al, o alanda gezinsin..bahçe size aitse bişey yaptır o zaman,özel mekan..

img

henryıv

ÖZEL MESAJ

peki ben şimdi hasta bi karakaplumbağası almak için petshopa gidip ne dicem??

img

kiwirem

ÖZEL MESAJ