Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Salmonella (lütfen okuyun) - 2.sayfa

Yaklaşık 4-5 aydır iki su kaplumbası besliyordum.İlk önce fanusta sonra gerektiği gibi güzel bir ortam hazırladım.Kaplumbağlarımızla mutlu mesut yaşıyorduk. Ta ki geçen hafta küçük kızım gece karın ağrısı ve ateşle uyanana kadar.Kabus başlamıştı. Gecenin bir yarısı acile götürdük.Hemogramı çekildi.Doktorlar apandisit tanısı koydu. Sabah olması beklenecekti. Ultrasondan sonra daha kesin bir şey söylenecekti. Ultrasondan sonra apandisit olmadığı anlaşıldı. Aynı gün Mardin den Diyarbakır`a daha iyi bir hastaneye götürdük, kızımı orada bir sürü şey yapıldı fakat hiç bir şey anlaşılamadı.Neden ortaya çıkmadıkca korkum artıyordu.Eve geri döndüyümüz gece yeniden karın ağrısı ve ateşle acile gittik.Yine kan testleri ve yine soru işaretleri. Neler hissetiğimi burada anlatamam kısaca çok çok kötüydü. Aklıma o gece gaytasına bakılmadığı geldi. Gaytasında mikrop görüldü. Biz tekrar Diyarbakır`a gittik. Kültür yapıldı. Gaytada Salmonella üredi. Bütün bunların nedeni kaplumbağlarımızmış. Bunları buraya yazmamın nedeni kaplumbağları zararlı bir hayvan gibi göstermek değil. Daha bilinçli beslemek. Kızım daha küçük olduğu için sürekli elini akvaryuma sokuyordu. Çıplak elle yakın temas halindeydi. Biz sürekli uyardığımız, elerini sık sık yıkadığım halde bunlar oldu.Demek istediğim küçük çocukları olan ebeveyinler evlerine kaplumbağ alırken bir kez daha düşünsün.Hamile olanlar hele hiç almasın.Bakan arkadaşlarda hijene çok dikkat etsinler. Ben geri vermek zorunda kaldım.Akvaryumcu bunlar çok büyümüş diye almak bile istemedi. Arabaya bindiğimizde kızım onlar benim yavrularımdı diye ağladı.Eve geldiğimizde boş akvaryuma bakıp birdaha ağladı. Bizim kaplumbağ hikayemiz kötü bitti. Buraya cevap yazan bilgili arkadaşlardan ricam bu konu hakkındada insanları uyarsınlar.Son olarakta böyle bir şüpesi olan kişiler bu bakteri ancak gayta kültüründe ortaya çıkıyor.Herkese sağlıklı günler diliyorum.

img

mikmuk

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Peki eğer kaplumbağamızda salmonella virüsü varsa onu nasıl yok edebilir ve kaplumbağamızı temizleyebiliriz bu konuyu biliyormusunuz.Ayrıca bu salmonella kaplumbağanın kendisine bişey yapmıyormu.Salmonella taşımayan kaplumbağalar biliyorum mesela piercing in D&d leri.Eh piercing sürekli kaplumbağasını nasıl sevgiyle ısırdığından bahsetti, üstelik nasıl ısırılacağının yöntemini bile öğretti ama ona hiç bişey olmamış.Büyüklere bulaşamıyormu bu salmon_ella efendi.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yau daldık gitti.. salmonella virüs değil bakteri olacak

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

büyükleri da gayet feci vuruyor bu salmonella bakterisi. mikmuk`un anlattığı belirtilerin aynısı büyüklerde de olur. ateş, terleme, bir nevi sıtma, ishal, haliyle kilo kaybı. antibiyotik ile tedavi edilir. hangisi diye sormayın. sitede doktor vardı bir tane. o yazsın. ben bilmem:))

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet arkadaşlar salmonella yetişkinlerde de agır tablolara yol açabilir. fakat her alt tipi yapmaz . ve bagışıklık sistemi yeterli kişilerde genellikle bir sorun oluşturmaz. antibiyotik kullanmak için öncelikle hekiminize danışın ve sero kültür yapılmadan bir antibiyotik kullanmayın . genellikle sindirim sistemini etkilyen bakteriler ortak belirtiler verebilir. salmonella yerine e.coli ile infekte olmuşsa nız tedavini seyri degişir.

img

shuffle

19 yıl 2 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

e.coli sucks! kabus!

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bulaştığı kişileri tedavi etmek yerine bulaştıran canavarları tedavi etme şansımız yok mu acaba?Hoş onlar rahatsız olmuyorlar...

peki bu bakteri kaplumbağalardan kaplumbağalara geçermi?lütfen acill cvp yazarmısınız çünkü yeni bi kaplumbağa almayı düşünüyorum diğer iki kapluşumu hep elime alıyorum fakat bizde böyle bi hastalık fln çıkmadı inşallah da çıkmaz.Acaba yeni alıcağım kaplumbağa benim kaplumbağalarıma salmonella bakterisi bulaştırımı

img

turtle1

19 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mikmuk büyük geçmiş olsun kızına büyüyünce temizlik kavramının daha doğrusu kaplumbağa ile temastan sora yapacağı temizlik kavramının bilicine vardığında birdaha alırsın şuan kaplumbağa istediğince böyle söyleyebilirsin biz bizim ufaklıkları balık açısından böyle kandırmıştık:) balıklardan hastalık bulaşmıyo ama oyuncaklarını suya atıyolardı.bide oyun olsun die gerçek çekiçle akvaryumu dövüyolardı :)akvaryumu kaldırdık tabi artık...

sizde hastalık çıkmasa bile kapluşunuzda büyük bir ihtimal salmonella vardır. bir yerede okuduguma göre kapluşların %85 inde bulunuyormuş bu bakteri.ama hijyen koşullarına dikkat ettiginiz taktirde hastalık yapıcagını düşünmüyorum . bazende semptom vermeden geçirebilirsiniz hastalıgı.

img

shuffle

19 yıl 2 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki şimdi ben yeni bi kapluş daha alabiliyomuyum?

img

turtle1

19 yıl 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ