Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

3 saniye saçmalığı - 2.sayfa

Genellikle akvaryum balıkları diğer balıklar için için kullanılan bir cümle balıkların hafızası üç saniye dir.Böyle bişe asla olamaz geçenlerde bir akvaryumcuya gittim büyük balıkları dekor olsun diye küçük bir akvaryuma bırakmış balıkların yeri küçük olmuş dediğim vakit bana verdiği cevap şu oldu(bak evlat balıkların hafızası 3 saniyedir 3 saniye içinde olup biten herşeyi unuturlar küçük bir akvaryuma bile konsalar okyanus gibi görürler)bu kelimelerine sadece güldüldüm olaya biraz düşünerek bakarsak günümüze kadar bir çok balık türü gelmiş geçen zaman içerisinde bunlar belirli düzenekler üzerinden geçmişlerdir yani hepsinin değişik bir besleme şekli,toplumsal davranma,üreme vb özellikleri gibi eğer bu yaptıkları gerçekten 3 saniye olsaydı çok tan nesilleri tükenmişti.Örnek olarak balıklara yem verirken suyun üzerinden çıkar alırlar üç saniye sonra bunları unuttulkar diyelim bir daha ki yem atığımız vakit önce suyun içinde dolaşıp sonra yemi hissetip üste çıkıp almaları gerekir ama hatta balkıklar elinizde yem kutusunu bile görse hemen size doğru yönelir yem atmadan bile yukarıya çıkarlar bu olaylara bir çok örnek verebiliriz bunlar bu bu olayın olamaz olduğunun ıspatıdır

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar bu forma diamond mesaj attı diye bir şey yazmıyorum diamond la o olayı kapattık.Balıkların 3 sn hafıza işini tartışıyorsunuz madem balıkların hafızası 3 saniye dğil neden fazla yem yemekten çatlayıp ölüyorlar.Saygılar hepinizin görüşüne saygı duyuyorum ama kafama takıldı sadece onun için sordum kimse üstüne alınmasın Herkese iyi akvaryumlar.

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım merak etmiş olabilirsin ben de bunu sana açıklayayım bu balıkların tamamen iç yapısıyla ilgilidir balıkların acıkma doyma gibi sistemleri karada yaşayan memeliler kadar gelişmemiştir tabi bu demek değildirki balıklar yediklerini unuturlar konuyu daha iy anlamak için akvaryum dünyası dergisi 2inci sayı 3 üncü sayfayı okuya bilirsin ayrıca sana bir örnek veriyim melek üretimi yaptığım zaman balıklar ürkmesin diye yanlarına günde 1 defa gider bakardım yem olarak bir defada yiyemecekleri kadar su piresi atardım yiyeceklerini yerdiler diğerleri diğerleri bir köşeye çekilirdi doyduktan sonra yemezlerdi açıktıkça yavaş yavaş yerlerdi bunu damızlık meleklere uygulayıp görebilirsin yani patlayana kadar yemezlerdi

img

diamond

ÖZEL MESAJ

lütfen arkadaşlar burya bakın hiç üç saniyelik hafızaya benziyormu görüşlerinizi bekliyorum http://www.crapville.com/video_holder.asp?ID=698

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Öncelikle hafıza ile içgüdünün karıştırıldığını görüyorum. İç güdü daha balık yumurta halinde iken bile genlerinde bulunan davranış kalıplarıdır. Çiklidin yavrularını ağzına alması gibi. Hafıza ise bulunduğu koşulların yarattığı ve balığın ayrımını yapabileceği davranış şekilleridir. Balığın hafızası tabi ki 3-5-10 saniye değil. Bunu bütün akvaryumseverler bilir zaten. Beslediğimiz balıklrın davranışlarından bu sonuç çıkarılabilir. Bunu discus gibi balıklarda daha net görebiliriz. Bir arkdaşımın discuları vardı. Akşam evine gittiğimizde ben balıklara bakmak için akvaryumun yanına gittiğimde hepsi ürkmüş ve dibe doğru gitmişlerdi. Ama 10 saattir görmedikleri arkadaşım gittiğinde hepsi tekrar öne doğru geldiler. Ayrıca sazanların falan da 3 saniye değil, hatta belki en uzunlardan biridir. Yem buldukları yeri tekrar tekrar yoklarlar.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akademist oda güzel...

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Akademist güzel bir karikatür ama ben hala bir netliğe kavuşmadım neden çatlayıp öldüklerine dair çok komik bir karikatürdü.

img

discus1453

ÖZEL MESAJ

balıkların hafızalarının az oldugunu duymuştum ancak bende 3 saniye kadar kısa bir zaman oldugun pek düşünmüyorum..balıkların yem için su yüzeyine gelmesi ise alışkanlıktır yani bunu ezberlemezler sadece hissederler yani bunua alıştıkları için...balıgı bir yere tıkayıp orasının okyanus oldugunu sanması ise saçmalık.bunun balıga faydası yok öyle düşündügünü farzetsek bile ona bir yararı yoktur..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Diamond (işte bu 3 saniyesi siler anlat mak istediğimiz sadece bu) derken neyi kast ettin gerçekten anlamadım.

img

discus1453

ÖZEL MESAJ

akademist dostum karikatür harika ROTFL ROTFL ROTFLAslında balıklardan önce her yeme atlıyan sazanlar gibi insanlar var!Hatta Balık hafızası olsa gerek ne söylediğini ne yazdığını bilmeden tam aksini söyleyen balık hafızalılar var...Ne dersin Doğadaki tüm canlıların bir çok ortak özelliği var dostum ROTFL

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ