Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

3 saniye saçmalığı

Genellikle akvaryum balıkları diğer balıklar için için kullanılan bir cümle balıkların hafızası üç saniye dir.Böyle bişe asla olamaz geçenlerde bir akvaryumcuya gittim büyük balıkları dekor olsun diye küçük bir akvaryuma bırakmış balıkların yeri küçük olmuş dediğim vakit bana verdiği cevap şu oldu(bak evlat balıkların hafızası 3 saniyedir 3 saniye içinde olup biten herşeyi unuturlar küçük bir akvaryuma bile konsalar okyanus gibi görürler)bu kelimelerine sadece güldüldüm olaya biraz düşünerek bakarsak günümüze kadar bir çok balık türü gelmiş geçen zaman içerisinde bunlar belirli düzenekler üzerinden geçmişlerdir yani hepsinin değişik bir besleme şekli,toplumsal davranma,üreme vb özellikleri gibi eğer bu yaptıkları gerçekten 3 saniye olsaydı çok tan nesilleri tükenmişti.Örnek olarak balıklara yem verirken suyun üzerinden çıkar alırlar üç saniye sonra bunları unuttulkar diyelim bir daha ki yem atığımız vakit önce suyun içinde dolaşıp sonra yemi hissetip üste çıkıp almaları gerekir ama hatta balkıklar elinizde yem kutusunu bile görse hemen size doğru yönelir yem atmadan bile yukarıya çıkarlar bu olaylara bir çok örnek verebiliriz bunlar bu bu olayın olamaz olduğunun ıspatıdır

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

katılıyorum arkadaş.O zaman mesela cichlidler yavrularını bi tehlike olunca geri ağızlarına alıyo bu tehlike 3 saniyeden fazla sürse yavruları yem sanıp yiyormu kavga eden balıklar birbirinden bi süre daha uzak durmaya çalışıyorlar o zaman bu nasıl 3 saniye herkes tutturmuş bi 3 saniye gidiyo...

Saol kardeşim.Bizi bu konuda bilgilendirdiğin için çook teşekkürler.Ben ce de bu 3 saniye işi şaçma.Ben bir balık almıştım.Petshop sahibi akvaryum büyük olduğu için yem atarak yakalıyordu.Ben balığı aldıktan sonra yem attım 3-4 gün yem yemedi.Akvaryumun dibine kaçıyordu.Sonra ben onu kendime alıştırdım.

img

aliyapan

19 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ;

Balık hafızası 3sn diyen akvaryumcunun hafızası 3sn bence Hammer Head ROTFL ROTFL ROTFL

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

küçükken çok profesyonel olarak balık işiyle uğraşan bir amcamız vardı. belki inanmayacaksınız ama koca koca japon balıkları vardı ve elini akvaryuma soktuğu zaman balıklar hemen gelirler ve o da eliyle balıkların başlarını okşardı. bu da 3 saniye saçmalığına hiç uymuyor değil mi. (ayrıca diamond sana ulaşamıyorum, tamnımıyor musun, yoksa tanımamazlıktan mı geliyorsun ([email protected]))

img

kuscu754

20 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

tamam memet abi tanıdım?

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Dünya üzerinde hafıza sı 3 saniye olan balıklar SAZANLAR diye okumuştum!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

3 saniye olan balık var ama kesinlikle doğada yaşayan balıklar değil melez üreilen balıklar bunuda araştırarak söylemişler ve doğru birşey

img

diamond

ÖZEL MESAJ

bence hayvanlar yaptıkları inanılmaz davranışları o onda yaşadığı ortama ayak uydurarak iç güdüsel olarak yapmaktalar. yani doğada bataklıkta yasayan balık suya konan sivri sineklerle besleniyorsa karnı acıktığında suyun yüzeyine yaklaşarak yemini avlıyor. buda hayvanın düşündüğünden yada unutmadığından değil yemek yeme iç güdüsü o esnada neyin kokusunu alıyorsa ona yönleniyor. ben akvaryumumun sağ arka köşesinden yem veriyorum ve balıklar artık beni tanıyor zararlı olmadığımın farkındalar ve yem için oraya toplandılar ben o esnada yem atmiyim bi arkadaşım öbür taraftan atsın ne yapar balık kokuya gider yani hafızası 3 saniye olsa ne olur 9 saniye olsa ne olur bence bundan önce düşünmemiz gereken ve sevdiğimiz canlılara karsı çok daha önemli sorumluluklar var yapmamız gereken. tamamen kendi görüşümdür teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

işte bu 3 saniyesi siler anlat mak istediğimiz sadece bu

img

diamond

ÖZEL MESAJ