Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

garip bır sey bu - 2.sayfa

arkadaşlar imparator dişisinde gariplik var aldığımda koyu bır renk hakimdi üzerine alalı 5 gun kadar oldu akvaryumdaki ışığım maviydi beyazı açtığımda inanamadım hani denize gideriz güneslenırız ve vicudumuz soyulur ya imparator dişisinin vicudu aynen oyle baştan kuyruga soyulmuş hemen mantar tedavısıne başladım tuz banyosu metilen tedavisi falan su an karantina akvaryumunda 4 saat geçmesıne rağmen bu ağır tedavi sartlarına gögüs gerdi sizce bu vicut mantarımı yada başkabir hastalık mı kuyruklarda parçalanmalar gövdeye göre çok az inanılmaz bir durum tahmin edecek yada saqğlıklı bilgi verebilecek arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam maviimparator ,

750cc`lik bir kaba 4 damla dezenfektan,4 damla mantar ilacı,1 çay kaşığı tuz ekle ve iyice karıştır.Bu kabı akvaryumun içine yerleştir karantina akvaryumu yapmışın madem ona yerleştir.Balığı gözlemle 24 saat içinde büyük bir ihtimalle balıktaki değişimi gözlemliyeceksin.Bu süre duruma göre uzayabilir. Doctor Kolay gelsin..

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yasen mantardan bahsediyorsan ağaçların altında git ara ayrıca cahilsensin konuya daha güzel yaklaşabilirdin bir kere ortada mantar falan yok hatalı transfer var ozmotik şok anladınmı ve benim yazılarımdan birini kitaptan bul çıkar sana istediğini veriyim bunların yanında senin yaşıyarak gördüklerini ben 5 defaya yaşayarak gördüm diyebilirim sen o yazdıklarına göre eğer balıklarla insanlardaki mantarlarla bi ilişki kurduysan sana bi tavsiyem kışın akvaryuma c vitami eklesen gribe karşı iyi gelir.

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya arkadaşım ozmotik şok ne ya nereden okudun bunu tranfer şoku diyorsun transferden olsa 2 bilemedin 3 gün içinde olur adam alalı 5 6 gün olmuş ayrıca hayvan pularını deriyi neden döker vucut mantarı diye bir şey var bilirmisin bilmem sen u kafayla çok balık yaşatırsın zaten ayrıva c vitamin veriyorum zaten sende dene ayrıca kendinde al olmaz mı kışın hastaolmaz sın ok kendine iyi bak.

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond arada ben kaynadım gibi geldi bana  ROTFL 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya benim balık yada besleyemem seni ne ilgilendirir ayrıca şu interneti bi araştır bak ki mantar tedavisinde ısıtıceken birisi varmı ben kendi bildiklerimle en kralından balılarımı besliyorum zaten

img

diamond

ÖZEL MESAJ

arkadaşım sen inan bir şey bilmiyorsun yaaaaa bilmiyorsun birde biliyormuş gibi cevap yazmasan olmaz bu kadar hırs yapma ya sağlığına zararlı ayrıca sen balıklarını besle besleme diyen yok inşallah çok daha iyi olurlar ama herkesin balığı kendine güzel yanlış bilgilendirmeyle başkalarının balıklarına maal olacaksın yapma bunu diye yazdım yoksa bana ne oturmuş şurda sana cevap yazıyorum tekrarlıyorum bak iyi oku mantar sıcakta ürer ve çogalır mantar olmuş bir hayvanın ısısını yükseltirsen kuyruk erimeleri başlar ve tırt olur yani ölür sağok su mantar tedavisinde bire bir dir ilaç kullanmada gerek yok bak olur sa bir dene sana tavsiye discuslar içinde geçerli tabii discusların üstündeki beyaz benek değil se discuslar önce beyaz benek olur sonra mantara çevirir bunu biliyorsun her halde ciclidlerde beyaz benek çok nadir yaşanır cichlidler direkt olarak vücut mantarı olurlar vuücutları kızarır kanlanır bazende pul dökerler maviimpartorun balığı gibi bunu tedavisi soğuk sudur balık soğuk suda hareketlerini azaltır sıcak kalmak için metaboliza yavaşladığı için kan dolaşımı yavaşlar ama mantarda soğuk suda yaşayamayacağı için balığın zarar görmez sıcak suda kalan balığın kan dolaşımı hızlı olduğu için vucudundaki yemlerden kaynaklanan enerjiyi kullanmaya çalışır ve hareket eder böylelikle hastalıktan bünye zayıf düşür ve iyi derecede yıpranır neyse sözün özü ısıtıcı yok 21 22 derece bir suda geçirilen 5 6 gün sonrası canavar gibi balıkların tekrar döner SAYGILAR

img

discus1453

ÖZEL MESAJ

vay bırakta nasıl biliyorsa öyle yapsın ok cevap versin yanlış bilgilendirdiğim falan yok akvaryum balıkları hastalıkların da her zaman yüksek ısı tedavisi bende işe yaramıştır

img

diamond

ÖZEL MESAJ

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=19092 bu link e bak şimdi nasıl dedavi yöntemleri vermişler yüzde yüz su değişimi okudunmu umarım okumuşsundur bunlara ne diyeceksin

img

diamond

ÖZEL MESAJ

hastalık su anda iyiye gidiyor balık tuzlusu su banyosunda zaten o kavlamış pullarını bırakmiştı su an pek yem almıyor ama bunyesı sağlam rengi yerinde kuyruklarındakı ve ust alt yan yüzgeçlerinin bazı bölgelerinde siyahlaşmalar var ısıtıcım pek sağlam olmadığı için başkabir yerden ısıtıcı bulamadığım için bendeki ısıtıcı uş an en fazla 23 e çıkaryor ama seyir iyi.hepinize bilgiler için teşekkür ederim balığın hastalığının gidişatını buraya yazıcam.ilgilenene herkesten allah razı olsun.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben Diamond arkadaşıma sormak istiyorum her şeyi çok iyi biliyor yarın hava nasıl olacakmış veya sibel canın annesiyle görüşüyormuymuş bunları sormak istiyorum her şeyi biliyor ya arkadaşım ben form okumam senin gibi işi bilmeyenlere iş ögretirim ok sana balıklarınla mutluluklar fazla hırs yapıpta kendini yıpratma olurmu.Herkese saygılar ve iyi akvaryumlar (tabii diamond arkadaşımın tavsiyelerini dinleyen arkadaşlarada başarılar)

img

discus1453

ÖZEL MESAJ