Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

garip bır sey bu

arkadaşlar imparator dişisinde gariplik var aldığımda koyu bır renk hakimdi üzerine alalı 5 gun kadar oldu akvaryumdaki ışığım maviydi beyazı açtığımda inanamadım hani denize gideriz güneslenırız ve vicudumuz soyulur ya imparator dişisinin vicudu aynen oyle baştan kuyruga soyulmuş hemen mantar tedavısıne başladım tuz banyosu metilen tedavisi falan su an karantina akvaryumunda 4 saat geçmesıne rağmen bu ağır tedavi sartlarına gögüs gerdi sizce bu vicut mantarımı yada başkabir hastalık mı kuyruklarda parçalanmalar gövdeye göre çok az inanılmaz bir durum tahmin edecek yada saqğlıklı bilgi verebilecek arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balığınız aldığınız yerden hastalığı getirmiş ve akvaryuma uyumsağlayamadığı için hastalığı ortaya çıkarmış olmalı balığın üzerindeki soyulmayalar parazitlere karşı açık bi hale getirir ısıyı yüksek değerlerde tutve ilaçları eksik etme balığın eğer yem alıyorsa kurtula bilir anlattıklarınıza göre balık daha çok ozmotik şoka maruz kalmışgibi aldığınız yerde ki su kalitesiyle sizin akvaryumun su kalitesi çok farklı olabilir özellikle suyun iletkenliği tuzlu luk derecesi çok farklı olmalı yüksek yoğun ortamdan alçak yoğun ortama geçmiş olmalı

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daimond iyi bır yere dokundun eğer tuzluluk oranından kaynak lı ise bende kı tuz oranı daha düşük olduğuna eminim su an balık karantina akvaryumunda tedaviye devam ediyorum.umarım düzelir çunku çok kalite bir dişi fakat aldığım yere güvenirim bu balığı 100 balığın için den aldım eğer aldığım da hasta olsaydı geldiği yerdeki balıklarda da risk büyük olur du sanmam.ama tedaviye devam bakalım sonucunu yazarım 2. bir tuz banyosuna ihtiyaç duyulurmu siz ce.yada su an rutin ilaçlara devam mı

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

işte çok balık olduğu için suyu tuzlamışlar buda yoğunluğu artırmış demektir şuan yapacağın tekşey akvaryumda ısıyı artırıp beklemen ilaç olarak malaşit yeşili veya başka bir defenfektan kullana bilirsin bu balığı parazitlere karşı korur tuz ilavesini kesebirsin kaliteli yemler vermen balığı eski haline geri getire bilir

img

diamond

ÖZEL MESAJ

dezenfete olarak şu an contra kullanıyorum balık yem alıyor tetre bis veriyorum.ısı problem olabılır dığer ısıtıcım bıraz sorunlu 23 yukarı çıkaramıyorum.ana tanka balığı atmak iatemıyorum sen ne dersın

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

atmaman en iyisi pulları zarar gördüğü için parazit üstüne almış olabilir yanlız ısı önemli başka bi ısıtıcı kulanabilirsin en iyisi bir iki gün içinde bi ısıtıcı bulman ayrıca hasta olan balığı karantina akvaryumuna almanı taktir ettim işallah bunun ne kadar iyi bir şey olduğunu zamanla herkes anlar

img

diamond

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı bulmam çok zor ama bakıcam.sana bu bilgiler için teşekkur ederım.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

Syn Diamond arkadaşım senin balıklar hakkında pek bir şey bilmediğin belli buradaki işi bilmeyen arkadaşlara yanlş bilgilendirmen dogru değil o balıkta vücut mantarı olan bir hayvana ama senin tabirinle iletken farkından dogan bir zayıflık olduğunu söylemişsin mantar olan balıkların akvaryumunda ısı yülseltilmez çünkü mantar sıcak suda ürer ve kuyruk erimeleri başlar aynı zaman da balık sıcakta yemden kesilir çünkü hayvan zaten hasta yüksek ısıda oksijen düzeyi azalır hayvan bunalır ve yeterli oksijeni alamaz mantar olan akvaryumda ısıtıcı çekilir ve ısı düşürülür.Bunları bilmiyorsan denemeni tavsiye ederim. Saygılar

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

senin beslediğin balık sayısı kadar hasta balık yani karantina akvaryumu kurdum bunu unutma her hastalık ne olursa olsun ilk başta ısı tedavisi uygulanır sen bilmiyorsam öğren benim yaptıklarım kendi yaptığım şeyler ısı yükselmesi balıkların metobolizmalarını hızlandırır ve ilaçların hızlı bi şekilde etkisini göstermesini sağlar ayrıca senin bir şeybilmediğin belli asıl hangi kitapta yada nerde yazıyor ısıtıcı çekilir diye bu hastalıklar bakteriyeldir ve ısı düşüşü balığın zararına olacaktır ben sıcak dediysem 40 derece yap demedim 29-30 arası oksijen alamaması olayına gelince zaten karantina akvaryumlarına bol hava verilir arkadaş bunlardan haberdar zaten bilinçsiz biri değil

img

diamond

ÖZEL MESAJ

Benim ne kadar balık beslediğimi ve ne yaptıgımı çok iyi bildiğine göre medyum falan olmalısın ayrıca mantar tedavisinde ısıyı yükseltirsen (senin gibi cahiller)mantar çogalır git istediğin biyolo ga veterinere sor mantar sıcağı sever insan ayagında mantar neden hep yazın olur o insan ayagının ısısını yükselterekmi tedavi ediyor sence metobilizma hızlanır sıcakta evet ama hızlanan kan dolaşımı balığı sıcakla yorar ve bunaltırsan kötü yönde işler ayrıca biz bunları yaşayarak ögrendik senin gibi kitaplardan değil arkadaşım saygılar bu sana son mesajım diger arkadaşlarıda bilinçsiz yönlendirme oldumu canım kendi bilgin kendine kalsın

img

discus1453

19 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ