Akvaryum Balıkları
ya olum burda sadece bunlar yok hepsini geçirim istersen..ama sen hala neyi idda etmeye çalışıyosun senin yazdıklarını yani amonyak zehirlenmesi neden olur ne yapılması gerekir ben zaten biliyorum bunları anlatmana gerek yok ben sana sölediklerimi kanıtlayabilmem için prof. dr. yalçın şahin in yazılarından faydalandım ve dediklerimde dogru zaten...fark edersen su konulumumun bilinçsiz konumu ve ya aksinin yapılması taktirde ölümlere neden olabilcek zehirlenmelerin olabilecegini yazmış...
belki bilmeyebilirsin ama ben amatör bir balık yetiştiricisi degilim yaptıklarımın ve yapılması gerekenlerin farkındayım ve bunu bu şekilde yaparım..sen dedinki ph la ilgisi yok amonyak zehirlenmesinin ama var işte ph 8 i geçmedikten sonra yada 8 olmadıktan sonra amonyak zehirlenmesi diye bir şey söz konusu degildir..
bak dostum her canlının enzimlerinin çalışabilmesi için gereken sıcaklıklar ve ph degerleri vardır mesela ph 2 de aktif olan bir enzim yada bakteriyofaj ph 5 de aktif olmaz...bu durumda aynı şey biraz mantıklı düşün lütfen, ben seninle tartışmak istemezdim ama yeri geldikçe bu konularda tartışmak gerekir dogrulara ulaşabilmek için...sana da kesinlikle karşıyım demiyorum çok dogrusun ve eminimki sende bu işte profesyonel olmuşsundur yaşın kaç olursa olsun umrumda degil..istersen 10 yaşında ol ama bu yaşa kadar işi başarmışsan ve geregi kadar uygulayıp gözlemlediysen yinede tecrübeli olursun....
ph 8 in altında suda amonyak zehirlenmesi olmaz...bu bilimsel bir gerçektir ne olur artık tartışmayalım bunu kabul et artık..görüşlerini gerçekten çok taktir ettim..
Saygılarımla
Crano
Selam diamond ;
Sayende diğer arkadaşlarda öğrenecek ne mutlu sana
Önce 🔒 Üyelere Özel (Alternatif siteler var ben bunu tercih ediyorum)adresine girip nick alıp kaydoluyorsun.Her hangi bir yerde gördüğün resmi bilgisayarında bir yere kaydediyorsun. 🔒 Üyelere Özel adresine aldığın nick ve şifre ile girip albümüne gözattan kaydettiğin resmi ekliyorsun.(photobuckette sana albüm açılıyor oraya örneğin resimlerime kaydettiğin resmi ordaki gözattan bulup albüme kaydediyorsun.)Kaydettiğin resmin altında URL adresi çıkıyor.
Resmi buraya kopyalarken ;
HTML sayfasını açıyosun yani bu sayfayı,üstte yazı renginin yanındaki , dağ-güneş resmini tıklıyorsun.. photobuckete kayıtlı resmin URL adresini burdaki URL kısmına kopyala yapıştır yapıyorsun.Tamamı tıkladığında resim sayfada
:)))
Selam diamond ;
🔒 Üyelere Özel da işlemlerini (aktivasyon no vs.)bitirince buraya bir resim göndersene olmazsa
🔒 Üyelere Özel `dayım.
diamond, benim amonyak zehirlenmesi ile karşılaşmadıgımı söylemişsin yani öyle sanmışsın diyeyim bunda yanılıyosun benim akvaryumumda he rzaman bu tehlike var ve ben bu savaşta herzaman galip geldim bundan haberin olsun bir kez daha önyargılı konuşma...kişisel tartışmalar olmasın diyosun ama sen kişisel tartışmalara olanak veriyosun...
senin maddelerine gelince:
1)tabiki uçmuyo bunu önlemek için su degişimi yapıyosun...ben su degiştirmiyomuyum, bunu defalarca açıkladım...amonyak zehirlenmesine yakın bir durumu gözledigimde suyun 1/3 ünü dipten çekerim ve yerine uygun olanını koyarım...benim su değişim periyotlarım sizinkiler gibi ezberci degildir ben onun ne zaman ne şekilde yapılmasını gayet iyi biliyorum...
2)verdigim örnekler buna göre zaten...ben ph2 ve ph5 örneklerini verirken akvaryuma dayalı olarak vermedim..sadece ph 2 de aktif bir enzimin ph 5 de aktif olamayacagını söyledim bunu akvaryumdaki canlılar ile bir ilgisi yok...ben biliyorumki benim balıklarım ph 7.4 ve buna çok yakın degerlerde en uygun şekilde yetişir...
3)ya ben beni küçük gördün demdedim asıl sen çıkarıyosun bunu...demek istedigim yaşın kaç olursa olsun bu konuda tecrübeli olabilirsin ama bunları yaşamış olman gerekir ve bende bunu defalarca yaşadım....bak sen şu tesadüfe bende 87 dogumluyum...lütfen anlamını güzel çıkar yazıların..
4)afferim güzel takip ediyosun ama ben buraya üye olalı 1 yıl oldu diye 1 yıldır akvaryumla ugraşıyorum demek degil bu işi 10 yaşımdan beri yapıyorum....o 50 cichlid hikayesini hatırlamıyorum ama illaki vardır bunu tam olarak buraya yazmalısın..çünkü bu 50 cichlid yavru olabilir ve ben ilk kez o zamanlar yavruları kendi balıklarımdan almıştım ama cichlidlerden bahsediyoruz...ben 3 yıldır cichlid besliyorum..akvaryum hakkındaki genel bilgilerinden ise 8-9 yıldır haberim var ve sen şuan genel bilgilerden bahsediyorsun bunun cichlidlerle pek bir özel alkası yok bütün balıklarla var hatta su ile..
5)bende burada tecrübelerimi yazıyorum ve yine yazdıgım gibi amonyak zehirlenmesi ile karşılaştım..sen kanıt istemedin mi ben de sana kanıt olsun diye bu işte gerçekten profesyonel bir kişini yazılarını buraya geçirdim...
6)olum kelimesinden rahatsız olduysan bir daha söylemem merak etme ama kimseden korkmam bundana da haberin olsun..
7)yazılarımlda herzaman `saygılarımla` olacak bununun haşuna gitmemesi beni ilgilendirmez..
ve sana son bir şeyi de ben sölim sen burada kişesel bir tartışma yarattıgının farkındasın hernekdar kişisel tartışmalar olmasın diye söylesende...o yüzden bu konuyu kapa çünkü ben noktamı koydum.
Saygılarımla,
Crano bu tartışmaların olmasını istemezdim .. 🔒 Üyelere Özel