Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

melek balıkları

merhaba arkadaşlar... benim50*30*30 bir akvaryumum var ve melek balığı beslemek istiyorum ama ısıdan tutun yeme yemden tutun yavrulama ve yavrulamak için ne kadar büyük olması gerektiğini falan bilmiyorum.yani açıkçası bi adını biliyorum sizde bana bilgi verirseninz sevinirim ve bu akvaryuma kaç tane melek balığı almalıyım ve dişi yada erkek olduğu nerden ve nasıl anlaşılır? ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...

img

tolga91

19 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap veren yokmu???

bu arada ben tolga91 ama üyeliğim bi ara dondurulduğu için bu üyeliği aldım.crano deepfishing gibi usta üyelerin yardımını bekliyorum

bence ustalık konusunda biraz yanlış söylemişsin yani bizleri böyle nitelendirmen diger arkadaşlar biraz ayıp olmuş benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var burada..mesela buraya yazı yazmdım neden ;çünkü hiç melek beslemedim benim için bir kayıp diyebilirim ma napim sevmiyorum melek balıklarını...

şimdi sana kitap gibi bilgiler versem bir işine yaramaz bunları internet ortamında da bulursun..bazı arkadaşlar bilgi kopyalar gibi bura yazıları geçiriyor...bence çok yanlış...bakın mesela sen bizlerden yaşanmış bir şeyler mi istersin yoksa kitap bilgileri mi?

neyse dedigim gibi melek hakkında sana yaşanmış bir şey anlatamayacagım benim bildigim çok nazik balıklar ayrıca american cichlidleri oldukları..sana bu konuda genel bilgiler verebilirim mesela elindeki akvaryum melek için uygun en fazla 7-8 tane besleyebilirsin..fazlasıda olur ama saglıklı olmaz..sıcaklık 26-27 derece uygundur nede olsa o da bir american cichlidi..yem olarak pul yemlerle besle mesela:seranın bitkisel pul yemlerini dene mükemmeldir..bununla kalma tabi başka kuru yemlerde  kullan ayrıca canlı yemlerde melek balıklarını özel yemleri arkadaşlar sana söler heralde....

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam melek balıkları derin akvaryum severler avcı balıklardır 26-28 dereceyi severler ph7-7-5 olmalıdır.yani akvaryumun yüksek ve uzun olmalıdır.örn:100x60x40 bitkilere zarar vermezler kumu kazmazlar Rasbora, çöpçü (corydoras) mozayik gurami, black molly ve bazı cüce çiklit türleri gibi sakin balıklarla çok iyi uyuşabilirler.tek eşlidir. yani senin akvaryumun kesinlikle uygun bir akvaryum değil.önce akvaryumunu uygun hale getir sonra bu balıklar hakkında geri kalanları anlatırım mesela melek alırken neye dikkat etmeliyiz.gibi

sogolasın akademist...gördünmü bu ebata uyugun degilmiş ben bu boyutlarda besleyen arkadaşlarım var ona uyarak yazdım..dedigim gibi hakkında pek bişi bilmem...Akademist sana bu konuda yardımcı olacaktır.. ;)

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaşım Melek balıklarında ph:6-7 ve su sıcaklığı en uygun 26 C `dir.Büyük akvaryumlarda beslenmesi gerekir ve akvaryum yüksekliği en az 50 cm olmalıdr.Melek balıkları eşlerini kendileri seçerler bu yüzden 10-15 adet melek balığını grup halinde alıp aralarında eş tutmasını beklemek gerekir.Boylarının aynı olmasına dikkat etmek gerekir.Cinsiyet ayrımı çok zordur ancak üreme zamanı cinsiyet ayrımı yapmak mümkündür.Melek balıklarının yanına neon gibi ufak balıklar konulmamalıdır çünkü her gün bir tanesinin yok olduğunu göreceksin.Benim neonlarım öyle olmuştu.Melek balıkları hassas bitkileri ve yeni çıkan filizleri yiyeceklerdir.Bu yüzden bitki seçimini buna göre yapmanız gerekir.Dekor olarak birkaç tane mango kökü iyi olacaktır.Melek balıklarının yanına başka balık konulmasını tavsiye etmiyorum.Ben melek balıklarının yanlarına gurami , lepistes , tetra türleri koydum fakat hiçbirinin uygun olmadığını gördüm guramiler devamlı stres halindeydiler çünkü meleklerim kalabalık olduğu için bir köşeye çekilip duruyorlardı , çünkü yem zamalarında melekler çok agrasif oluyorlar.Tetralarıda melekler ya yutuyor yada çok hırpalıyorlardı şuan yanlarında hayalet ve gökkuşağı var uzun zamandır sorunsuzca yaşıyorlar.Ben melek balıklarının yanına sadece hayalet balığını tavsiye ediyorum. Saygılarımla.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar heinize çok teşekkür ederim okuduklarıma göre bu balığı beslememeliyim ben ne besliyim o zaman yaw:(yardım edin lütfeeeenn japon man bıktım onlaran artık:..(

Selam ToLgA91 ;

Bu konuda sana en iyi yardımcı olacak arkadaş akademist.Kendisini Usta Olarak nitelendirebilirsin.akademiste katılıyorum WooHoo 

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çoooook saol arkadaşım