Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

İDEAL AKVARYUM ÖLÇÜSÜ NE OLMALI ? - 2.sayfa

1000 LT LİK BİR AKVARYUMUN İDEAL ÖLÇÜSÜ CAM KALINLIĞI NE OLMALI ? BÖYLE BİR AKVARYUMU KAÇA YAPTIRABİLRİİM YADA SIFIR YADA 2 EL NE KADARA ALABİLİRİM ( ALMALIYIM ) TEKLİF VE ÖNERİLERİNZE AÇIĞIM. SAYGILAR. MUTLU YILLAR

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

falco teşşekkür ederim sağolasın kolay gelsin

img

o7o7

19 yıl 3 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bitkilerin yerleşimi su doldurmadan önce olur...tabii derinlik seni bazı konularda engelleyecektir.ama 200 cm bir uzunluk için 75 e yazık olur derim ben..bence yükseklik en az 90 olmalı..

taşınması; o da başka bir sorun bunu hakkında ne sölenebilinir bilmiyorum...hiç başıma gelmedi..ne olursa olsun akvaryum kurulacagı yere göre olmali..taşıncak bir durumun varsa hiç başlama derim..eger kuracaksanda bunu önceden düşünmen çok iyi olmuş ama ne yapılabilirki acaba..!!!hiç bir fikrim yok kusura bakma...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam falko en ideal ölçü 150 cm taşına bilir 10 mm camdan yapılır 250 ölçüler çok güzel  fakat 20 mm camdan yapılacağı için çok pağalıya malolur en sağlıklı olarak evde montaj yapıyorlar yerin istanbulsa profilo alışverişin karşısındaki akvaryumcuda hazırı var paslanmaz çelik sehpasına medefe mobilya giydirilmiş çok güzel  fakat parası 5000 ytl senin tanıdığın varsa 2000 ila 3000 arası malolur coronaya katılıyorum 150 cm en güzeli bana göre zekte senin parada falko allah sağlıklısını nasip etsin saygılar bye.....................

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BARON53 ARKADAŞIM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN SANA VE DİĞER ARKADAŞLARA TŞK EDERİM. YALNIZ BAHSETTİĞİN RAKAM UÇUK DEĞİLMİ ?? BEN SORDUM 10MM CAM 1 TONLUK BİR AKVARYUMU 350 YTL YE YAPTIRABİLİYORUM? BU İŞTE BİR YALNIZLIK VAR :))

img

falco

ÖZEL MESAJ

falko 100 mm cam 2 metre akvaryum için bence az olur 1.5 mm olması gerekir.450 ytl ye de yaparlar.ama madem kiracısın o zaman senin için en büyük akvaryum 150 x60x65 olur.taşınırken problem yaratmaz buda baya tatmin edici bir akvaryumdur.fiyatıda 150-160 ytl cicarı olsa gerek.100mm cam için tabi. yüksekliği ne kadar arttırırsan hem akvaryuma müdahele etmen zorlaşır hemde yüksek basınçla karşı karşıya kalırsın deprem bölgesinde olduğumuzuda düşünürsek.

PEKİ AKADEMİST KARDEŞ DEDİĞİN ÖLÇÜLERDEKİ AKVARYUM CAZİP YAPTIRDIĞIM TAKDİRDE MEVCUT DOLPHİN 1000 İÇ FİLTRE YE İLAVE FİLTRE NE ÖNERİRSİN GÜCÜ NE OLMALI ISITICI SORUNUNU NASIL HALLEDEBİLİRİM. ŞU AN 200 LT AKVARYUMUMDA 2 ADET ISITICI VAR VE AKVARYUMUMU ZOR ISITIYORUM. ACAİP BİR ELK SARFİAYI OLUYOR ? BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ ALMAK İSTERİM. SAYGILAR...

img

falco

ÖZEL MESAJ

eheim aquaboos 2003 dışfiltre görüntünün onemi yoksa aquaball iç filtre. akvaryumun arka ve yan camlarını köpükle yada izolasyon malzemesiyle kapla üstünü kapalı tut elektrik tasarrufu olur.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

en ideal akvaryum boyutu en büyük olan akvaryumdur bence hem bakımı kolay olur hem balıkların kısa zamanda gelişir.

img

robbie34

19 yıl 9 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ARKADAŞLARIN İTİRAZI OLMAZSA 180X75X75 DE KARAR KILDIM.SON ELEŞTİRİLERİ ALMAK İSTERİM. CAM 10MM OLACAK ...

img

falco

ÖZEL MESAJ

yüksekliği 75 yapmanı tavsiye etmem rahat müdahale edemezsin sen en iyisi 180x70x65 maksimum ve 15mm cam olursa gece rahat yatarsın ısı problemini 1 adet 300w işini görür.mevcut dış filitrende yeterli gerisisana kalmış