Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

İDEAL AKVARYUM ÖLÇÜSÜ NE OLMALI ?

1000 LT LİK BİR AKVARYUMUN İDEAL ÖLÇÜSÜ CAM KALINLIĞI NE OLMALI ? BÖYLE BİR AKVARYUMU KAÇA YAPTIRABİLRİİM YADA SIFIR YADA 2 EL NE KADARA ALABİLİRİM ( ALMALIYIM ) TEKLİF VE ÖNERİLERİNZE AÇIĞIM. SAYGILAR. MUTLU YILLAR

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

250x60x70 derinlikle basıncın doğru orantılı olduğundan yola çıkarak en ne kadar geniş olursa basıncın bu oranda azalacağı varsayımından bu ölçüler ideal ölçülerdir diye tahmin ediyorum.

Selam ;

akademistin verdiği ölçüler en ideal ölçüler Thumbs Up

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben uzunluğu 200 cm geçmemeye çalıştım .bu uzunluktaki bir akvaryum eve nasıl girebilir. fikri olan var mI ? Şunun için soruyorum böyle bir akvaryumu kapıdan içeri sokabilsem bile odaya sokamam dönüşlerde sıkıntı yaşayacağım :(((

img

falco

ÖZEL MESAJ

falko zaten bu tip bir akvaryum evde kurulur.2 metreyi geçmez se 1 ton olabilmesi için 200x75x70 ideal ölçüdür.

slmlar Falco, akademistin de dedigi gibi buraba basınç önemli bir unsur bu yüzdn sana tavsiyem akvaryum uzunlugunun yaklaşık yarısı kadar yükseklik ve yüksekliginde yaklaşık 2/3 kadar en olmalıdır..mesela:200#100#70..bence ideal bir boyut dimi arkadaşlar..cam kalınlıgına gelince bence burada tahmin etmek biraz sakıncalı çünkü çok ciddi bir durum..akvaryum yapan yerlere sorman çok daha saglıklı olur bu ebattaki bir akvarum için heralde 1.5 kadar kalınlık yeterli olur ama bu bir tahmin benimkine göre bence bunun için akvarym yapanlara sormalısın...ben mesela teknikakvaryuma sormuştum istersen adresi var dur bi yazayım :) [email protected] sana yardım ederler merak etme...

bu arada bazı arkadaşlar çıkar şimdi reklam falan yapıyo diye benim hiç bir ilgim yok teknikakvaryumla haberiniz olsun yalnızca bir kaç şey için danışmıştım sagolsunlar çok yardım etmişler....

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Falco ;

250*60*70 En uygun ölçü... Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

falco kolay gelsin bir mesajında antalyadaki bir toptancıdan bahsetmişsin nerde tarif edermisin ismi ne

img

o7o7

19 yıl 3 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım. Yalnız bu akvaryumu evde kurdurmak en mantıklısı peki ben şu an kiradayım ve yarın bir gün tayinim çıktığı zaman bu akvaryum sökülebilecek mi ? yüksekliğin fazla olması dip e bitki kaya yerleştirmesini vs vs olumsuz etkilemez mi :( sanırım ern mantıklısı 200x75x70. Cam kalınlığı 12 mm ideal diye düşünüyorum. Saygılar...

img

falco

ÖZEL MESAJ

0707 kardeş dediğim toptancı akvaryum Faruk tugayoğlu ilköğretim okulunun yanındaki fırının tam karşısında Botanik akvaryum. Tam adres Milli Egemenlik cad.Özkan apt. no 21 /B Tel : 247 49 23 saygılar

img

falco

ÖZEL MESAJ