Merhabalar
Size anlatacagım olay diskus akvaryumunda başarısızlıkla ilgili
1 Sene önce Sun sun çin mali bir akvaryum aldım ölçüleri 1029 54.5 44.5 bu akvaryum akıllı akvaryum denilen cisten içinde reverse ozmoz Uv filitresi ve ph kh ölçeri ile birlikte komple bir set akvaryumda silikon yok ve tek parça cam yani özel ve güzel bir akvaryum
Gelelim soruna
Ben 10 yıldan beri balık sevdalısı ve çeşitli balıklar beslemiş ve diskusa geçme kararı almış ve üstteki akvaryumada 4 milyar para yatırmış bir balıkseverim
sorun şu bu akvaryum ilk kurulduğundan bu güne kadar hastalıktan kurtulmadı yaklaşık 100 adet kadar abartısız diskus ve bi o kadar neon ve rasbora öldürdü.
içine konan balık ne olursa olsun 1 hafta içinde solungaçlarını saga sola sürtüyor veya yem yemeden ölüyor
Türkiyenin bir çok yerinden üretici ve besleyici kişilerden tavsiyeler aldım
filitresini değiştridim 4 kez olmadı
filitre malzemelerinı aldım seradan siporax substrat olmadı
tuzla ovdum bütün heryerini olmadı
5 kilo tuzda beklettim olmadı
permasol banyosu yaptırdım akvaryuma olmadı
uv filitresini devamlı çalıştırdım veya devre dışı da bıraktım olmadı
yani denenecek her şey ve her türlü kurulum tekniğini denedim olmadı
Şimdi sonuca gelelim ben bu akvaryumu atmaya karar verdim içine bir sülfirik asit dökmedim çünkü sera ve tetranın aklınıza gelecek morena nitrivec aqutan aquasafe bi okadar ilaç hepsi kullanıldı
En son yine tuzla ovdum su hazırlayıcılarıyla suyu amazon suyuna yakın hale getirdim içine iki tane lepistes attım ikisde 4 saat sonra sürtünmeye başladılar ve solungaçları kanlı bir şekilde öldüler
Bir arkadaş burayı önerdi ve bu problemi anlatmak istedim zaman ve para kaybımı anlatmak bile istemiyorum 10 yıllık akvaryum zevkim ve isteğim kaçtı hepinize saglıklı günler