Akvaryum Balıkları
Selam SiBeRNoT ,
Dostum.Sorun akvaryumdan kaynaklanıyor olsa bile bunu ispatlama şansını bence kaybetmişin!..O kadar İlaç ve Kimyasal madde kullanmışın ki normal akvaryumun bile o şartlarda cam,plastik,metal vs.aksamları kalıcı kimyasal reaksiyona uğrar.Ve elbette bu balıklar için öldürücü bir ortam olur.Akvaryumunu Bitki akvaryumu yapmaya dene dayanıklı hoş görünüşlü bitkiler koyabilirsin.

SiBeRNoT..Senin bunca yaptıklarından sonra yapılacak daha ihtimaller var anlaşılan...Sen gel beni dinle son çare olarak akvaryumunu tamamen boşalt içini önce su ile doldur.Bir karış boşluk kalsın.Sonra içine yeterli miktarda sönmemiş kireç at!.Diğer aparatlarıda bir kovanın ,leğenin vs içinde aynı işlemi uygula.Eline plastik eldiven tak ve kirecin değmediği nokta bırakma.Kireç iyice söndükten sonra bir gün beklet ertesi gün kaynar suyla akvaryumunu ve aparatlarını iyice durula(dezenfekte et kaynar suyla bir anlamda)..Buda soruna çare olmazsa dediğim gibi bitki akvaryumu yapmayı dene
...
mutlaka yanlış bir şeyler var..
heralde arkadaşımız SiBeRNoT bir akvaryum yeni doldurulduktan sonra uygun koşullar saglanmadıktan önce konulan her balıgın yaşamını kaybedecebilecegini..yeni su yeni bir ortam demektir ve ilk balıklar genelde herzaman ölür ama 1 haftaya kadar sudaki biyolojik denge diyelim kurulmaya başlar yani balıklar için uygun bir su halini alır yararlı bakteriler falan...ayrıca beslenilen balık o suyu kendi yaşantısına göre düzenlemek ister bunu için de zaman gerekir...
balık öldügnde hemen iiaç tedavisinne başvurmak yanlıştır çünkü öldükten sonra koyacagınız yeni balık için akvaryumda ki su bir dereceye gelmiştir yani balık için uygun bir ortama ve bundan sonraki balıklar için için daha uygundur...
bana kalırsa buradaa bir yanlışlık var akvaryumdan kaynaklana bir şey oldugunu düşünmüyorum açıkçası ama içerisindeki eşyalar ba baglı tabiki hemde dorudan..bir kez suaya yanlış bir şey karışmışsa onu uzaklaştırmak o kadar kolay degildir bunu hepiniz biliyorsunuz o yüzden bundan kurtulmak için tekrar bir su dolumu dur buda yeniden başlamaktır ve tüm koşullar herzaman yine geçerli olmalıdır yeniden başlmaış gibi...eger arkadasın yaptıgı bir yanşıl var ve bunu her defasında tekrarlıyorsa buna çare bulunamaz ama onada son derece güveniyorum yanlış anlamsın....
sana ve diger arkadaşlar bir önerim var bence son bir kez daha o akvaryumu boşalt ve o akvaryumu hepimiz tekrardan kuralım adım adım hiç bir yanlış yapmadan burada bir çok tecrübeli arkdaş var sen merak etme hiç bir sorun çıkmaz eger cıkarsa bu sorun artık kesin akvaryumdandır deriz varmısın?tabi akvaryum hala duruyor ise???
Saygılarımla,
Crano