Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Ne yapacağımı şaşırdım - 2.sayfa
Tüm üyelere selamlar, Bundan 1 hafta kadar evvel oğluma (3 yaşında) bir akvaryum alalım dedim. Bu konuda çok az bilgim var. Kadıköy de balıkçılara gittik. Tabi ilk önce hanımla bu iş için evde yer kavgasını halletikten sonra. Yav şöyle ufak bir akvaryum alalım dedim. Hem az yer kaplar hemde kolay bakarız. İlk hatayı burada yapmışım. Girdik bir akvaryumcuya. Baktık diskuslar güzel. Şu güzel bu güzel. 6 adet diskus biraz neon biraz lepistes birazda tetra mı ne. Allahtan birbirleriyle beraber yaşayabilecek olanları ver demişim. Oradaki arkadaş tamamen ticari yaklaştı bana , abi bu ilacı koy, bu otlu kütük, bu bilmemne verdide verdi.Beni doğru yönlendirip bunun içi benden danışmanlık parası istese seve seve öderdim. Hanım ben büyük akvaryum istemem diye söylenir. Neyse 35 lt. Hacimli akvaryuma bunları doldurduk. İlk gün lepisteslerden biri arkasından biri daha. Derken vatoslardan biri, ben hergün Kadıköye taşınıyorum bir ilaç veriyorlar. Neyse ölümler durdu. sonra diskuslar karardı üzerlerinde benekler. Hadi onları tedavi etmeye çalışıyorum. Bir ilaç daha. Termostat bozuldu gece vakti, buldum yenisini koydum. Bu arada kardinal neon du galiba 4 tane hepsi öldü. İlaçlardan 3 gün sonra sularını değitiriyorum. Ha bide PH oranı meselesi varmış. Hadi piyasadaki suların hangisinde düşük onu buldum. Birde makina suyu olmayacakmış. Bir filtre daha taktım. Bu arada internette araştırıyorum. Aslında çok inatçıyımdır, bir işe araştırmadan girmem fakat hem çocuk hemde ben heves ettik. Fakat şu 2 haftalık akvaryum da balık besleme hayatım bir kabusa dönüştü. Hergün biri daha ölürmü diye sabah uyanıp bakınıyoruz üzülüyoruz. Ben hayvanları çok severim. Hem onlara hemde kendime eziyet haline gelen bu işte şu noktaya geldim. Hemen yeterli büyüklükte bir akvaryum alıp bu işe devam etmek veya milyara yakın bir para harcadığım bu ufacık akvaryumu ve parçalarını bir poşete koyup kapının önüne koymak. Balıkları da geri vermek. Bu siteye girdiğimde burada iyi niyetli arkadaşlar olduğunu gördüm. Bana yardımcı olabilecek. Tecrübelerini paylaşacak birilerine ihtiyacım var. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.... Saygılar
dostum nerdesin?neler yaptın?balıklar ne durumda?
CEVABA BAK CEVABA sanki tavla oynuyor karşısındakiyle boş boş cevap
Crano, Buradayım beyaz beneği atlattım büyük bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. Bu arada çok okuyarak ve araştırarak bilgi sahibi olmaya çalıştım. Bu dehşet güzel ve zor bir iş . Evdeki akvaryuma 2 adet japon atıp ofise hatırı sayılır büyüklükte bir tank alıp diskuslarımı oraya taşıyacağım böylece daha rahat bir ortamda baım yabileceğim sanırım. Bu konuda nereden neyi daha iyi imkanlarla alabilirim ve nasıl bir şey kurabilirim yardımlarınızı bekliyorum. Sanıyorum 1500-200 ytl bu iş için yetecektir. Selamlar
Tavladan bahseden arkadaş, Ne söylemek istediğini anlamadım
geçmiş olsun madem ki discusların duruyor onlarla devam et derim ben. tabi sana bunu yapan akvaryumcunun verdiği discuslarıda çok merak ettim.böyle bi şerefsizliği yapan adamın verdiği balığın çok sağlıklı düzgün gelişmiş olacağına inanmıyorum. öncelikle akvaryumunuz en az 250 litre olsun ve güçlü bir dış filtre. kum ve bitki henüz koyma derim ben yerine saklanabilmeleri için kütük. bunlar başlangıç için. akvaryumu ve filtreyi kurunca içine balıkları koymadan seranın bakteri kültürlerinden kullan ve en az bir hafta boş dönsün . torf ve aqutan seradan olsun. dinlenmiş sukullan. benim görüşlerimdir tesekkürler.
beyaz benek gitti demek çok sevindim...bencede yeni büyük bir akvaryuma geçmek istemen isabetli olmuş..sana şöyle kaba bir fiyat sölim tabi akvaryuma göre degişir: mesela 300 lt lik bir akvaryum,malzemeleri,dış motoru,masası,ısıtıcısı falan en az 600-700 ytl ye mal olur..eger sen karar verdiysen sana yardımcı oluruz merak etme...alman gerekenleri, kurulumu falan...köşe yazımı okudun mu?
http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/EnBastanAkvaryum.aspx sana yardımcı olacaktır...
Hadi dosum kendine iyi bak bekliyorum son gelişmeleri...
Saygılarımla,
Crano
crano tekrar teşekkür ediyorum. Nereden ne almalıyım bana bir an evvel yardımcı olmanı bekliyorum. 150 cm eni olan bir akvaryum ortalama 400 lt su alıyor. bööyle birşey benim ofisimede uygun olacaktır daha büyük ve yerine uygun özel bir şeyde olabilir. Benim mail adresim [email protected] buradan bana daha çabuk ulaşabilirsin. Bu maili aynı zamanda msn dede kullanıyorum gündüzleri genelde açık oluyor. Fakat aldanma ben hep başında olamıyorum. Saygılar
FİSHFİSH BEDDUAN TUTTU KADİKÖYÜ KALDIRDIN ORTADAN YIKMIŞLAR DÜKKANLARI YANLIŞ DUYMADIYSAM.. SANA YARDIMCI OLUCAK KİŞİLER BU SİTEDE http://taymurakvaryum.tripod.com/ SAYGILAR
Sevgili Baron53 herhalde latife ediyorsun ben himseye beddua etmedim ancak ben belediyeyle iş yapıyorum onlar oradan son bir senedir her gün kaldırılacak diye bekleniyordu tabi ben üzüldüm.Ben çokken bile onlar oradaydı keşke toplu olarak bir yere gitselerdi daha iyi olurdu.Tabiki her yerin ve ker topluluğun iyisi ve kötüsü vardır. Fakat benim düşümcem bu dünyada yaptıkların sana burada geri dönüyor iyi yada kötü. Öbür tarafta hesap ve ceza veya ödül var. Hayyallah yine uzun yazdım galiba. sevgiler