Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Ne yapacağımı şaşırdım - 3.sayfa
Tüm üyelere selamlar, Bundan 1 hafta kadar evvel oğluma (3 yaşında) bir akvaryum alalım dedim. Bu konuda çok az bilgim var. Kadıköy de balıkçılara gittik. Tabi ilk önce hanımla bu iş için evde yer kavgasını halletikten sonra. Yav şöyle ufak bir akvaryum alalım dedim. Hem az yer kaplar hemde kolay bakarız. İlk hatayı burada yapmışım. Girdik bir akvaryumcuya. Baktık diskuslar güzel. Şu güzel bu güzel. 6 adet diskus biraz neon biraz lepistes birazda tetra mı ne. Allahtan birbirleriyle beraber yaşayabilecek olanları ver demişim. Oradaki arkadaş tamamen ticari yaklaştı bana , abi bu ilacı koy, bu otlu kütük, bu bilmemne verdide verdi.Beni doğru yönlendirip bunun içi benden danışmanlık parası istese seve seve öderdim. Hanım ben büyük akvaryum istemem diye söylenir. Neyse 35 lt. Hacimli akvaryuma bunları doldurduk. İlk gün lepisteslerden biri arkasından biri daha. Derken vatoslardan biri, ben hergün Kadıköye taşınıyorum bir ilaç veriyorlar. Neyse ölümler durdu. sonra diskuslar karardı üzerlerinde benekler. Hadi onları tedavi etmeye çalışıyorum. Bir ilaç daha. Termostat bozuldu gece vakti, buldum yenisini koydum. Bu arada kardinal neon du galiba 4 tane hepsi öldü. İlaçlardan 3 gün sonra sularını değitiriyorum. Ha bide PH oranı meselesi varmış. Hadi piyasadaki suların hangisinde düşük onu buldum. Birde makina suyu olmayacakmış. Bir filtre daha taktım. Bu arada internette araştırıyorum. Aslında çok inatçıyımdır, bir işe araştırmadan girmem fakat hem çocuk hemde ben heves ettik. Fakat şu 2 haftalık akvaryum da balık besleme hayatım bir kabusa dönüştü. Hergün biri daha ölürmü diye sabah uyanıp bakınıyoruz üzülüyoruz. Ben hayvanları çok severim. Hem onlara hemde kendime eziyet haline gelen bu işte şu noktaya geldim. Hemen yeterli büyüklükte bir akvaryum alıp bu işe devam etmek veya milyara yakın bir para harcadığım bu ufacık akvaryumu ve parçalarını bir poşete koyup kapının önüne koymak. Balıkları da geri vermek. Bu siteye girdiğimde burada iyi niyetli arkadaşlar olduğunu gördüm. Bana yardımcı olabilecek. Tecrübelerini paylaşacak birilerine ihtiyacım var. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.... Saygılar
madem 150 cm diyosun o zaman sana önericegim ebatlar:
Boy:150cm
Yükseklik:70cm
En:50-60 cm
temel malzemelr için gereken şeyler yazdıgım linkte mevcut onları teker teker almaya başla derim tabi kararlıysan...bu arada dış filtre için sera 1300 yada ehiem 2217 çok işine yarar diye düşünüyorum...mailinden sana ulaşmaya çalışırım...
Saygılarımla,
Crano