Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

KAYA TUZU ATMALIMIYIM........... - 2.sayfa

bügün lepistes melek vatoz çöpçü vb. balıklarından aldım. akvaryumcu bir avuç dolusu kaya tuzuda akvaryum suyuna atmamı söyledi. bu benim kafamı karıştırdı. neyapmam gerekli arkadaşlar.

img

erdoğdu

19 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavsiye ettiğin gibi yaklaşık bir çorba kaşığı kaya tuzunu eriterek attım sağolun. yalnız benim bir sorum daha olacak eve geldiğimde balıkların kimini en dipte yatarken yada motorun yanında hareketsiz dururken görüyorum ışığı yakıp beni gördüklerinde canlanıp hareket etmeye başlayılolar bu nedemek oluyo anlayamıyorum. birde suyun içine hava pompalayan motorunun 24 saat çalışmasının balıklara bir zararı olurmu?

img

erdoğdu

ÖZEL MESAJ

Selam erdoğdu ,

Sessizlikte ve karanlıkta genel olarak balıklar hareket etmez..Sese ve ışığa tepki veriyorlardır.Hava motorunu sürekli çalıştırmalısın..Genel de bir çok tür hava motoru çalışmazsa ölür...

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haftada yaklaşık birtane balığım ölüyor... acaba kullandığım ilaçlar yüzündenmi yoksa aynı ortamda yaşayabilen farklı türlerdeki balıkları bir arada beslediğim içinmi anlayamadım. bu konuda ne yapmalıyım hangi marka ilaçları kullanmalıyım yada balıkların türlerini azaltıp tek cins balıkmı beslemeliyim? bu ölümlerin önüne nasıl geçebilirim?

img

erdoğdu

ÖZEL MESAJ

selam erdoğdu akvaryumunda lepistes , melek olduğunu yazmışsın kaçtane melek kaç tane lepistes olduğunu belirtebilirmisin.Birde taban malzemesi , dekor , fitre malzemesi olarak neleri kullanıyorsun bunları yazarsan sana daha iyi yardımcı olabiliriz. Saygılarımla.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam fasteagle58. yaklaşık 5 aydır balık beslemekteyim yani oldukça acemiyim. akvaryumum 70 ltlik içinde devamlı çalışan bir hava motoru, büyük bir filtre, 26 dereceye ayarlı ısıtıcı,3 adet plastik bitki birde onun arkasında duran gerçek bir bitkim var. tabanda ise akvaryumcunun verdiği deniz kumu ve ufak taş parçacıkları ile deniz kabukları ve birde kaya var. yem olarak sera premium san, su değiştirmelerinde sera aputan vede mantar olduğunda kullandığım polonya malı akryflawına adlı ilacı kullanıyorum. birde son olarak aldığım küçük tombul plartik şişelerde aouvarium marka yeşil renkte sıvılı mantar ilacı, lacivert renkte dezenfektan ilacı vede açık yeşil renkte genel enfeksiyon ilacım var. 2 melek, 2 çöpçü, 3 lepistes, 2 kılıç kuyruk ve adını tam bilmediğim kılıçkuyruğun biraz büyüğü kırmızı renkte birçift vede yine onlara benzeyen siyah ve beyaz renkte balıklarım var. fakat akvaryumu aldığımdan beri yaklaşık 20 tane balğım öldü bunun önüne geçemiyorum nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum bana yardım edersen çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.

img

erdoğdu

ÖZEL MESAJ

Selam Erdoğdu öncelikle akvaryumundaki suni olan herşeyi çıkar kayalar ve taşlar dahil.Birtane akvaryumculardan kütük al kütüğü iyice tuzla veya sıcak suyla dezenfekte et sonra akvaryuma koy kütük suyun ph değerini düşürecektir. Taban malzemesi olarak kullandığın kum suyun değerlerini etkiliyor olabilir.Eğer alma ihtimalin varsa sera veya seachem in aquaclay substratını al ve tabanda kullan.Biraz pahalı bir malzemedir ama çok iyidir.Birkaçtane Canlı bitki ekle akvaryumuna.Bu ilaçları devamlı kullanıyormusun?Su değişimlerini nasıl uyguluyorsun akvaryuma yeni balık koyarken neler yapıyorsu?büyük bir filtre demişsin iç filtremi dış filtremi markası ve modelini yazarsan daha iyi olur.Birkaç bilgi daha verirsen balıklarının neden öldüğünü söyleyebilirim.Bende melek ve rainbow besliyorum sana yardımcı olabilirim.Akvaryumunun resmini gönderebilirsen daha iyi olur. [email protected]

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam fasteagle58 .... gerekli bilgileri size mail olarak attım umarım gelir bu konuda beni bilgilendirirseniz mutlu olurum teşekkürler.....

img

erdoğdu

ÖZEL MESAJ

kesinlikle kaya tuzu kullanmalısın ben 80 lt lik akvaryumuma bir avuç attım. çok iyi oldu. hem beyaz benek hastalığım yok oldu hem balıklarım daha canlı renklerde görülmeye başladı.

img

mehmetcann

19 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaya tuzu aktarlarda kilosu 1YTL.iyotlu-iyotsuz ROTFL 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam Kaya tuzu Akvaryumun olmazsa olmazlarındandır!Yeterli ve düzenli kullandığı taktirde.. Doctor 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ