Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
KAYA TUZU ATMALIMIYIM...........
bügün lepistes melek vatoz çöpçü vb. balıklarından aldım. akvaryumcu bir avuç dolusu kaya tuzuda akvaryum suyuna atmamı söyledi. bu benim kafamı karıştırdı. neyapmam gerekli arkadaşlar.
Akvaryumunun boyutu nedir senin?1 avuc biraz cok gibi geldi bana sen 1 kasik tuz al su dolu bardakta karistir onu ki bardaktayken tuz cozunsun.Akvaryuma tuzlu su olarak insin direk, boylesi daha saglikli.
akvaryumum 75lt su alan büyük bir akvaryum. yaklaşık 20 adet irili ufaklı balığım var. bana kesinlikle kaya tuzu atmamı söylediler. tam ölçüleri'' yükseklik:42 genişlik:27 uzunluk:72
kesinlikle cok degil,az bile...sana bir tavsiyte gidip akvaryumcudan bi dunya para verecegine buyuk marketlerden iyotsuz tuz al.ayni isi gorur.
Butun akvaryumlara tuz atmak gerekirmi? Mesela, benim akvaryumum 32 litrelik ve icinde 3 adet japon, 1 adet koi var, bunada atmam gerekirmi? Simdiden tesekkurler...
akvaryumun cok kucuk..bence biraz daha buyuk bir tank alabilirsin....tuza gelince.atabilirsin ama az...atmazsan bir zarari olmaz japonlara
akvaryumun cok kucuk oldugunu yazmissiniz. Neye gore kucuk anlamadim. icindeki balik sayisina goremi ufak? Birde bende buyuk bir tank dusunuyorum ancak inan evde koyacak yer yok. En azindan bir 100 lt''lik tankim olsun istiyorum, hatta buna on ayak olmasi acisindan gidip eheim 2213 filtre bile aldim. ama dedigim gibi evde yer yok. :(
Japonlar tuza bayılır.neden tuz atarız değilmi akla ilk gelen soru?tuz balığın üzerindeki parazitleri öldürür,yaralara iyi gelir.
Guramiler için tuzun zararlı olduğunu okudum doğruluk payı varmı? yani yeni yapılandıracağım bir tanka gurami koyacaksam tuz atmalımıyım yoksa atmasam daha mı iyi olur? Teşekkürler
Selam erdoğdu ;
İyotsuz tuzla kaya tuzu aynı şeyler değildir!Akvaryumuna kaya tuzu atmalısın..
Kaya tuzu bilinen sofra tuzunun işlenmemiş saf hali olarak bilinir.Akvaryumda iletkenliği arttırma ve aynı zamanda bazı bakterilerin yok edilmesinde dezenfektede kullanılır.Sakın ama akvaryumuna sofra tuzu atma iyotlu yada iyotsuz olsada atma tek önerim kaya tuzu...
120 lt bir akvaryum için (su değişimleri hariç) 2 -3 çorba kaşığı kaya tuzu yeterli. Ama tuzu eriterek dök kayatuzu (işlenmemiş) olmasına dikkat et.
Tuzu Su değişimlerinde değiştirdiğin miktar kadar oranlama ile takviye yapabilirsin.Tuz için ideal miktar genelde10lt'ye 1 çay kaşığıdır.akademist arkadaşıma katılıyorum japonlar tuza bayılır.hekim_mert yalnış bilgilendirme yapıyorsun dikkatini çekerim biraz araştır bence en kolayı durumu yaşa yada oku ..
Sevgiler.