Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

KAYA TUZU ATMALIMIYIM........... - 3.sayfa

bügün lepistes melek vatoz çöpçü vb. balıklarından aldım. akvaryumcu bir avuç dolusu kaya tuzuda akvaryum suyuna atmamı söyledi. bu benim kafamı karıştırdı. neyapmam gerekli arkadaşlar.

img

erdoğdu

19 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam deepfishing kaya tuzu kullanmanın duzenli şekli nedir?ben genelde parazital şeyler olduğunda kullanıyorum.(solungaç paraziti,mantar sonrası). Bide benim akvaryumumda tuzu ilk attığımda balıklar herseferinde ufak çaplı şoka giriyolar nefes almalrı zorlaşıyor ve 100 lt ye 1 corba kasığı attığım halde.Ertesi gunde su bir gun sureyle bulanıklasıyor.

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

başkasına sormuşsun ama ben cevapliyim tuz öncelikle akvaryum hobisinde çok kullanılan bir madedir.bazı balık türleri içerisinde tuz devamlı kullanarak beslenmelidir özellikle acı sular da yaşan balıklar genellikle molinezya moli gurubu velifera gibi. Tuz suyun yoğunluğunu artırır iletkenliği artırır bazı parazitsel hastalıklarda etkili olur parasitler artmadan kontrol altına alınmış olabilir suyun tuzluluğu genel sertlikle ilgiliolar ms birimyle ölçülür ayrıca akvaryumda hydra gibi canlıların yok edilmesinde daha doğrusu dirençlerin kırılmasında etkilidir daha başka olarak akvaryuma yeni aktarılan balıklarsa sitresi alır diye duydum ama tam olarak emin değilim bazı hassas balıklarda özellikle yeni trasfer sırasında tuz kullanarak kuyruk yüzgeç erimelerine karşı geldiğini gördüm.Kullanılır ken içinde sülfat magnezyum içeren tuzlar seçilmemelidir özellikle akvaryumlar için ayarlanmış kaya tuzları kullanılmalıdır.

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevap için sağol.fakat ben bunları zaten biliyorum benim sorduğum soru bu değildi!!!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

o zaman baştan biraz daha anlatarak sor

img

diamond

ÖZEL MESAJ

ben orda kaya tuzunu kullandığımı ve ne zamanlar kullandığımı yaazmışım.Biraz daha dikkatli okursan ne sorduğumu anlarsın orda gayet açık yazıyor!!!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

Selam korki84 ;

Sorun gayet açık dostum.. Loser Kullandığın tuz kaya tuzu olmalı eminsin değilmi.Kaya tuzu geçici olarak suda 5-10 dk bulanıklık yapar oda kısa sürede geçer.Akvaryumunun hava filtresini tuz attığında en son derecede çalıştır.Balıkların okjijen azlığı+kayatuzu şoka girebilirler.Havalandırmanın önemi büyük. Blue Tang

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tuzlanır ken dozaj sorunu yaşıyorsun balıkların şoka girmesi bu yüzden yoğunlu bir den artırman balıkları şoka sokuyor

img

diamond

ÖZEL MESAJ

cevaplar için sağolun arkadaşlar! deep bu bildiğimiz turşularda faln kullanılanlardan atıyorum 100lt ye 1 yemek kaşığı tuzu bir bardak suda eriterek 1 saat içine yayarak dökuyorum.Dış filtre kullanıyorum o yuzden ayar yapamıyorum oksijer de yeterli bence. Heralde sorun tuz da açık bi tuz o yüzden olabilir!

img

korki84

ÖZEL MESAJ

balıkları şoka giriyor demişsin demekki dozajında sorun var.

img

diamond

ÖZEL MESAJ