Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yeni başladım (yardım) - 2.sayfa
arkadaşlar crano nun tavsiyesiyle 2 adet sarı prenses 2 yunus aldım bı de arkadaşlar şeker pembesi diye bı tur verdi şu an portakal renginde bu balığın buyuyunce renki nasıl olacak.bunların arasında başka hangi turu koyabılırım ve balıklar 2.5 cm boyunda akvaryum 1 mt lik bı de renleri kuçukken bıle bellı olan balıklardan ıstıyorum tavsiyelerinizi beklerim.
balıklarım çok neşeliler şu an bi problem yok kayaları aldım.mango ağacıda var bu arada hala ph metre yi hala arıyorum ama akavaryum şu an harika.sanırım problem bende değil akvaryumcudaydı balıkları sağlıksız dı.ayrıca crano benim mail sayfamda 1.5 mb yerim var gelmemesinı anlamadım bi de [email protected] u denersen sevınırım.hepini ze çok teşeekür ederim.
Sana akvaryumcunu degiştirmen gerektigini söylemiştim.Bu arada nası oluyo ama mailleri kabul etmiyo neyse şimdi verdigin mail adresine gönderiyorum..
crano resimler harika bi sorum daha var bende şu an sarı prenses ıceman seker pembe ve sarı prenses var (ahli katanga ve kırmızı imparator istiyorum bunlar bir arada yaşar mı )eğer yaşarsa bi arkadaşım bana verecek.almam uygun olurmu hepsi yaklasık 2,5 cm ne dersin
Katanka nın bir zararı olacagını hiç sanmıyorum, ahli den biraz şüpeliyim çünkü biraz saldırgandır zaten sana gönderdigim metinde de ahlinin agresif oldugunu yazıyodu.Kırmızı imparator hakkında bişey söyleyemeyecegim kusura bakma.AmA istersen ögrenirim...Videoyu izledin degil mi?( Katanka )
evet katanganın vidao sunu izledim mütiş bişey hemen edinecem ama bi sorun var balıklarım kaşınmaya başaladı.kendilerini kayalara kuma sürtüyolar prenseslerde kuyruklarının alt tarafında parçalanma var beyaz beyaz mantardan şüpheleniyorum.kaya tuzu attım başka ne yapmalıyım neden böyle sorunlar beni bulur ki :(
Eger kendilerini taşlara yada kumlara sürtüp duruyorlarsa kendilerin de deri hastalıgı var..Aslında korkulacak bişey degil cichlidlerde olması son derece normal akvaryum suyundaki bakterilerden falan kaynaklanan bişey..Kendiliginden gecer merak etme ama seni cok rahatsız ediyorsa akvaryumcuna bir sor bakalım ne önerecek..Benimkilerde de olmuştu ama sonradan geçti hiç ilac falan kullanmadım.Anlıyacagın merak edilecek bişey yok sonu ölüm falan degil yani.Sarı prenseslerinde mantar olabilir hem degilse bile yinede git bi AQUAMANTAR al yada başkasını farketmez.Akvaryumun bu hastalıga karşı dirençli olur.Benim balıgada gecen oldu AQUAMANTARı kullandım ( içerigine uyarak )şimdi hiç birseyi yok Allah''a şükür.
Bu arada maviimparator kusura balma ama tam olarak yeni ögrendim bu konuyu .sürtmelerinin nedeni sudaki elektriklenmeden kaynaklanıyomuş ilaca falan gerek yokmuş yanii.Bi de solungaç paraziti olabilirmiş iste o zaman biraz tegdirgin olman gerekiyo.Bunları mercan shark diye bi arkadaştan ögrendim ben bunu zararlı bişey olmadıgını biliyodum ama bakteriyel şeylerden kaynaklandıgın sanıyordum kusura bakma ama eger parazit se solungaçlardan biri ileride çalışmayabilirmiş.O yüzden akvaryumcuna danış ve bana haber ver OK!
avvaryumculara sordum bunu mantar olabileceği ve contra ıchthyo kullanmamı onerdi bi sey daha. önce 10 lt suya 1 damla damlatıyoruz balığı bu kapta 6_7 sanıye tutuyoruz (aşırı hasta olanı) daha sonra akvaryuma boşaltıyoruz (ilaçlı suyu)ve her 10 litre için 1 damla döküyoruz 2 gün içinde kesin cözümü buymuş bide dinlenmiş suyla 3 gün sonra akvaryumun suyu,nu değiştiriyoruz.mantar ve parazitten kurtulurmuş balıklar deneyeceğim haber veririm.
Mantar hastalıgının belirtileri :
1) Balıkların yüzgeçlerinde veya agız kısmında veya kuyrugunda iplikleşmeler yani ip ip uzantılar ,
2) Eger biraz daha ilerlemişse mantarın bulundugu bölgede pamuklaşma (kopuk ip yumakları gibi ) olur.
3) Veya balık üzerinde kırmızı kırmızı kan pulcukları olabilir.
4) Mantar hastalıgına yakalanmış balığın iştahı gider ve yem yememeye başlar.
5) Hasta olan bu balık herkesten uzak bir kuytu yerde (genelde su yüzeyine yakın) çaprazımsı asılı kalır ve yan yüzer.
Bu belirtiler onun mantar oldugunu gösterir.Benim önerebilecegim ilaç AQUAMANTAR.Neden bu diyorsanız çünkü ben bunu kendi balıgımda kullandım ve şu an sapa saglam.
sorunu çözdük gibi sıstıcım bozulmuştu suyum o sıralar 20-22 c arasıydı şu an ısıtıcı var ve tuz attık şu an balıklar iyi kaşıntı yok ve prensesler artık kayalar arasından çıktı.akvaryumda iyiler sorunu ya ısıtıcı yada tuz çözümledi 2 gündür gayet iyiler sürekli gözüm akvaryumda bi problem göremiyorum.sadece birbirlerini didikliyolar o yaralanmalar ondan olabilirmi benim korktuğum mantar diye nitelediğim kuyruklar da yırtılma yüzgeçlerdeki parçalanmaydı bu küçük kavgalardan meydanagelirmi.