Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yeni başladım (yardım)

arkadaşlar crano nun tavsiyesiyle 2 adet sarı prenses 2 yunus aldım bı de arkadaşlar şeker pembesi diye bı tur verdi şu an portakal renginde bu balığın buyuyunce renki nasıl olacak.bunların arasında başka hangi turu koyabılırım ve balıklar 2.5 cm boyunda akvaryum 1 mt lik bı de renleri kuçukken bıle bellı olan balıklardan ıstıyorum tavsiyelerinizi beklerim.

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gönderdigim maili aldın mı?EEe balıklar nasıl, bir sorun yaşıyomusun merak ettim.Bu arada şeker pembesi ile ilgili hiç fikrim yok.Portakal renginde demişsin Sakın o Portakal cichlid olmasın?

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

oyokuva umarım dediğin gibi olmaz ama yıne de güzel.crano resimler gelmedi.merakla bekliyorum.bu arada dediğin balıkları aldım katanga,yunus,sarı prenses,ahli,şeker pembesi renkeri bir az belirgin yunus azıcık mavi siyah noktaları var katanga da dişi kahverengımsı,erkek agız kısmı coook uçuk mavi gerikalan kahve ve bordo gibi umarım renklenır 2.5 cm civarı hepsi.size çok teşekkur ederim.umarım bilgi alışverişi devam eder.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

ilk aldığım yunus sizlere ömür aldığım bu yana kayaların arasından çıkmadı.iki kez yada üç kez görebıldım.taki bu sabaha kadar yerde şeker pembeleri didiklıyolardı ve oluydu.akvaryum 27 C verdiğim yem granür renki kırmızı.yunusa ne olmuştur.deliricem balıklarım ölüyor.YARDIM EDİN.suya ilaç atmıyorum sizce atmalımıyım.bı ilaç ismi onerebılırmısınız.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

Aldıgın yunusun ölüsü üzerinde pul kopuklukları, beyaz beyaz iplikçikler(süzgeçlerde) veya derisi üzerinde herhangi bir kırmızı benek falan varmıydı?Yunusların koyu bir beneğe sahip olması cok normal daha önceden de dedigim gibi heyecana bağlı olarak renkleri belirginleşir veya kaybolur.Bu arada gercek cichlidlerin kücükken renkleri pek parlamaz 2-3 cm boylarında rengarenk gördüğün cichlid lere hormon yediriliyodur haberin olsun!!oyokuvanın dediklerine katılıyorum.Sakın aldıgın balıkları direk poşeti yırtarak salma suda poşetle 10 dk kadar bekletip ölleee sal.Çünkü bu zaman sürecinde poşetteki suyla akvaryumundaki su yavaş yavaş aynı dereceye gelecek diğer türlü yaparsan birden farklı suya ugrayan balıklar afallar ve 1-2 gün icin de ölebilir.İnsanlarda boynunun tutulması gibi bişey ;)LÜTFEN TEKRAR MAİL ADRESİNİ YAZARMISIN....

img

crano

ÖZEL MESAJ

mail adresim [email protected] arada diğer balıklarım çok neşeli ve harikalar ama yunuslara üzüldüm.ph ölçümünü kesin yapıcam balıkları suya alıştırıyorum bı 10 dkka bekliyor.yemleride düzenli olen yunusu inceledim balığın kafası simsiyah gerikalan kısmı ise gri renk ti.bide ph dengesi nasıl ayarlanır anlatırmısınız.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

isteyen mail adreslerini yazsın sizleri gmaile davet edeyim gercekten hafıza şu an 2225 mb falan ve En önemlisi BEDAVA.resim falan gönderince hafıza cok önemli oluyo.Maviimparator mailine resimleri falan attım...

img

crano

ÖZEL MESAJ

tuzu attım volkanik kaya nedir ve ph kağıdı nedir bilmiyolar bana bi yer tavsiye edermısın oyokuva sanırım ankaralısın nerden bulacağım hakkında ulusta olurmu.bide balıkların hızlı büyümeleri için ne tavsiye edersiniz.crano senınde yardımını bekliyorum.bol bol bilgi istiyorum.bilgiye açım.bu işi hobi edindim eğer vaktiniz olursa msn den bilgi alışveriri yapalım sitede msj için çok bekliyorum.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

Volkanik kaya: "antalyadan gelen delikli kayalar var ya onu diyorum sana." dersen akvaryumcu anlar. :) Ph Kagidi: Turnusol kagidi gibidir. suya sokunca renk degistirir. rengine gore de ph gozle tahmin edilir. bu tahmin icin renklere gore bir cizelge olur yaninda karsilastirmak icin. kaya yi bulursun da ph kagidi her akvaryumcuda olmaz. bana kalirsa en sagliklisi dijital phmetrelerdir. en dogru olcumu onlar yapar. Saygilarimla

img

deferty

20 yıl 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Volkanik dedikleri bildigin kaya hani akvaryumcularda varya delikli falan ha onlardan işte.Ph metreyle ilgili pek fikrim yok ama sana gönderdiklerimin için de sendeki balıkların hangi ph ayarlarında yaşamaya uygun oldukarını yazıyo.Şimdilik biraz bekle bakalım daha balık falan alma ilaç falan kullanma bişey olucakmı.Olucak mı dedigim akvaryumun su yu artık dengelenmiş olmalı merak etme :)

img

crano

ÖZEL MESAJ