Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
öneri-eleştiri lütfen. - 2.sayfa
selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. yeni bir akvaryum kurmak niyetindeyim.burada da birçok bilinçli arkadaş olduğu izlenimine kapıldım,dolayısıyla tecrübelerinizden yararlanmak-bilgi almak,varsa yapacağım yanlışları önceden düzeltmek için buraya aklımda olanları yazayım dedim. 100*45*45 lik bir akvaryumum var ama buna henüz bir filtre almadım.dış mı iç mi olması konusunda kararsızım.akvaryumu da yeni eve taşındıktan sonra,yaklaşık 1 ay içinde kuracağım için,mümkün olan en doğru bilgileri edinmeye çalışıyorum. üstü plastik kapaklı standart bi akv benimkisi. bitki ağırlıklı bir akv edinmek niyetindeyim.yeşillerin ve kırmızıların bulunduğu bazı bitkiler buldum int den onları sipariş edicem. fakat bitkilerin yanında,akv a dekor amaçlı bir büyük deniz kabuğu,bir adet temizlenmiş sünger ve bikaç tane de kütük koymayı planlıyorum. bu kütükleri hem balıklar için saklanma-gezinti yeri,hem de bazı bitkileri üzerine bağlamak için kullanacağım. balık olarak canlı doğuranlar(lepistes,moly vs) yanında 2 ya da 4 tane melek,bir tane erkek beta,4-6 tane cüce vatos koymayı planlıyorum.ayrıca ankarada toptan fiyata ucuz bulabilirsem birsürü de neon atmak niyetindeyim. bunlara ek olarak,4-5 tane de kum midyesi ve 2-3 tane de elma salyangoz dedikleri salyangozlardan almak niyetindeyim. sürekli olarak sıvı bitki gübresi kullanmayı planladığımdan aç kalacaklarını sanmıyorum bu kadar yosun yiyicinin. sizce nasıl bir bileşim acaba? eklemek istedikleriniz,önerileriniz var mı acaba? bir de akv. kumunu sermeden önce tabana yayılan gübre tarzı topraklardan almak istiyorum bilyap ta gördüm ama suyu bulandırmasından çekiniyorum. mümkün olduğunca doğal,izlemesi zevkli,yapay müdahale gerekrirmeyecek bir habitat yaratma peşindeyim. kum midyeleri konusunda da bazı çekincelerim var,ömürlerini bilmiyorum mesela,ya da öldüklerini nasıl anlayacağımı. 2-3 tane de dişi beta atmak niyetindeyim. bol miktarda canlı doğuranı da hem canlı yem olması hem de güzel görünmesi açısından seçtim. yavrulara yeterince saklanma ortamı sağlayacağım için bazı yavruların erişkin boya geleceklerini düşünmekteyim.zorunlu olmadıkça dışardan müdahalede(yavruluk,suyun tamamen değişimi vs gibi) bulunmayacağım bir sistem kurmanın peşindeyim. öneri-eleştirilerinizi bekliyorum.
steu dostum yeterince bilgilenmiş ve bilgi veren arkadaşlara teşekkürlerini belirtmiş.Sana yine ne oluyor crano link vermeye ne kadar meraklısın ''Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz.''Bu yazınımı okutacaksın insanlara zorla
kimseyi bilgilendirmeyeceksen defol git buradan laga luga yapma burası chat odası degil..
Crano & DeepFishing48, HepsiEvcil.com kişisel tartışma ortamı değildir ! Crano hakaret içeren mesajınız nedeni ile kullanıcı adınız 3 gün boyunca dondurulmuştur. Deepfishing48, ( uyarılara ragmen ! ) sataşma ve tahrik içerikli mesajlarınız nedeni ile kullanıcı adınız 24 saat boyunca kullanımınıza kapatılmıştır. Saygılarımızla, HepsiEvcil.com
saol crano önerin için ama zaten çoktan okudum :) fasteagle58 in bahsettiği siterden de haberdardım zaten. :) nette okunabilecek pek bişi kaldımı okumadıım bilmiorum. ama tecrübenin yerini hiçbişi tutmaz. çocukken hayvan merakım akvaryumlarla başlamıştı,sonra zamanla kaplumbağa,kuş,kedi,köpek derken,gene döndüm başa senin anlıycaan. birçok hayvanla hayatımın büyük bi bölümünü geçirdiim için de internette yazılan bazı şeyleri tecrübelerimle karşılaştırma olanağım da oldu zamanla. onun için,daha çok yaşayanların,akvaryum sahiplerinin görüşlerini almak için buraya geldim ve bu kadar detay yazdım. ilgine gene de teşekkür ederim.işe yarayacağına emin olabilirsin. kum midyeleri konusunu akvaryumunda deneyen oldu mu bu arada? internet sitelerinde yazanlara bakılırsa süper,şahane harika bişi falan ama,deneyen var mı?
rica ederim steu,
kum midyeleri dedigin midye kırıkları, kumlar falan mı?tabiki kullandım.bir akvaryumda olmazsa olamaz bir zemin bence ayrıca midye kırıkları bir çok akvaryumcu ve üretici içinde vaz geçilmezdir..
Saygılarımla,
Crano
selam steu dış filtreler bieraz pahalı sen de bu kadar para veremiyeceğini belirtmişin gerçi 80-90 milyonluk dış filtreler de var ama sen iç filtreyi düşünüyosan sana unistar 2L yi tavsiye ederim ben de 3L var 120 lik akvaryumda bile bayağı güçlü bi akıntı yapıyo, senin 100 lük akvaryum için 2L yeterli olacaktır fiyatı da 30 milyon civarında sanırım. dış filte alamayacaksan bu model gerçekten işini görür
sparta,teşekkür ederim araştırıcam. crano,tatlı su midyelerinden bahsediyorum.kırılmamış,canlı olanlardan. nette okuduğum kadarıyla suyu temizlemesi vs yönünden çok iyiymiş ama örneğin öldüğünü nasıl anlarım,balıkları zehirleyebilecek herhangi toksik ürün açığa çıkarıyorlarmı sindirim sonucu merak ediyorum ve çekincelerim var.
kusura bakma steu bu konuda sana yardım edemeyecegim..akvaryuma bütün midye kabukları koyabilirsin ama canlısını koymayı açıkçası ilk kez duydum..sen nerede okudun bu yazıyı link verebilirmisin dostum?
burdan öğrendinm crano. hepsievcil.com dan. ilanlar kısmındaydı sanırım. 2 farklı site var. ikisi de bayaa işe yarar bilgiler veriyor ama ne derece güvenilir olacağını bilemiyorum doğrusu.
hatta linkleri de; http://www.midye.magazasi.com/ http://www.tatlisumidyesi.cjb.net/ ama ikincisi bende daha profosyonel.