Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

öneri-eleştiri lütfen. - 3.sayfa

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım. yeni bir akvaryum kurmak niyetindeyim.burada da birçok bilinçli arkadaş olduğu izlenimine kapıldım,dolayısıyla tecrübelerinizden yararlanmak-bilgi almak,varsa yapacağım yanlışları önceden düzeltmek için buraya aklımda olanları yazayım dedim. 100*45*45 lik bir akvaryumum var ama buna henüz bir filtre almadım.dış mı iç mi olması konusunda kararsızım.akvaryumu da yeni eve taşındıktan sonra,yaklaşık 1 ay içinde kuracağım için,mümkün olan en doğru bilgileri edinmeye çalışıyorum. üstü plastik kapaklı standart bi akv benimkisi. bitki ağırlıklı bir akv edinmek niyetindeyim.yeşillerin ve kırmızıların bulunduğu bazı bitkiler buldum int den onları sipariş edicem. fakat bitkilerin yanında,akv a dekor amaçlı bir büyük deniz kabuğu,bir adet temizlenmiş sünger ve bikaç tane de kütük koymayı planlıyorum. bu kütükleri hem balıklar için saklanma-gezinti yeri,hem de bazı bitkileri üzerine bağlamak için kullanacağım. balık olarak canlı doğuranlar(lepistes,moly vs) yanında 2 ya da 4 tane melek,bir tane erkek beta,4-6 tane cüce vatos koymayı planlıyorum.ayrıca ankarada toptan fiyata ucuz bulabilirsem birsürü de neon atmak niyetindeyim. bunlara ek olarak,4-5 tane de kum midyesi ve 2-3 tane de elma salyangoz dedikleri salyangozlardan almak niyetindeyim. sürekli olarak sıvı bitki gübresi kullanmayı planladığımdan aç kalacaklarını sanmıyorum bu kadar yosun yiyicinin. sizce nasıl bir bileşim acaba? eklemek istedikleriniz,önerileriniz var mı acaba? bir de akv. kumunu sermeden önce tabana yayılan gübre tarzı topraklardan almak istiyorum bilyap ta gördüm ama suyu bulandırmasından çekiniyorum. mümkün olduğunca doğal,izlemesi zevkli,yapay müdahale gerekrirmeyecek bir habitat yaratma peşindeyim. kum midyeleri konusunda da bazı çekincelerim var,ömürlerini bilmiyorum mesela,ya da öldüklerini nasıl anlayacağımı. 2-3 tane de dişi beta atmak niyetindeyim. bol miktarda canlı doğuranı da hem canlı yem olması hem de güzel görünmesi açısından seçtim. yavrulara yeterince saklanma ortamı sağlayacağım için bazı yavruların erişkin boya geleceklerini düşünmekteyim.zorunlu olmadıkça dışardan müdahalede(yavruluk,suyun tamamen değişimi vs gibi) bulunmayacağım bir sistem kurmanın peşindeyim. öneri-eleştirilerinizi bekliyorum.

img

steu

19 yıl 6 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm steu,

adresler için çok sagol...dogrusunu söylemek gerekirse ilgimi çok çektiler ve hatta almayı bile düşünüyorum..gerçektende bir harikalar...ben herzaman bir akvaryumun dogal olmasından yanayımdır ve yazılarımıda da bu kosulları göz önüne alarak yazarım bazen bir çok arkadaşın tepkisiyle karşılaltım bu konuda ama olsun bana göre elimizden geldigince balıklarımıza en dogal ortamı saglamalıyız...adamların msnlerini ekledim konusma fırsatım olursa seni bilgilendiririm..varsa senin msn yazarmısın dostum..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

msn yok bende,kullanmıyorum.ama bi dene bakalım yaşadıklarını da yazarsın buraya biz de faydalanırız. kolay gelsin...

img

steu

19 yıl 6 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ