Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
SU DEĞİŞİMİ... - 2.sayfa
Arkadaşlar hiç kimse su değiştirmek zorunda değildir filtre sisteminiz vebiyolojik filtre malzemeniz güçlü ise su değiştirmek zorunda değilsiniz. Şuda gerçektirki fazla su değişimi suyu etkiler ve biyolojik dengeyi bozar. Tabiki düzenli ve oranlı su değişimleride akvaryuma minerallerin girmesi ve atık gazların yok edilmesindeki en kestirme yoldur. Ben su değişimi yaparım hemde olağan üstü bi filtre sistemine sahip olmama rağmen. Ama benim su değişimi yapmamın tek nedeni yavru discuslarımın hızlı büyümesini sağlamaktır.
mıknatıs sen diskus besliyodun değil mi hatta yavruların huzlı büyüsün diye düzenli su değiştiriyordun.bana akvaryumunu anlatsana dekorunu filitrenivs.ph ölçerin varmı
evet discus besliyorum. 100X50x50 büyüklüğünde bir show akvaryumum ve karantina hastene akvaryumum var. show akvaryumumda birkaç bitki bide kütükler mevcut. filtre sistemim benim kendi imalatım saatte 400 litre su pompalamakta ve 50 litre hacminde. istersen akvaryumun resimlerini gönderirim. çiklet besliyenler suyun birtek ph şına bakmaz diye biliyorum farklı su değerleride ölçülür tabiki bunu benden daha iii biliyorsun. benim ph ölçerim yok akvaryumumu kurduğum günden bu yana da hiç bi su değerini ölçmedim. ben discusları yavru olarak satın alıyorum ve büyütüyorum ve yavru discuslar büyüklere oranla suya dha rahat alışabiliyorlar benim yapmam gereken düzenli bir sistem veakvaryumumu iyi gözlemlemem balıkları ilk koyduğum suyu korumaya çalışıyorum... umarım tatmin edici olmuştur.
benim beslediğim türler ve üretiklerim hakkında hiç bilgin yok.ukalalık gibi algılama ama senin akvaryumun show akvaryumu için çok küçük bi defa yükseklik en az 60-65 olmalı neyse sen daha iyi bilirsin.benimde ph ölçerim yok hiç te almayı düşünmedim hiç ihtiyaç duymadım sen yavru disklerini büyüt üretmek istediğinde püf noktaları seve seve anlatırım. benimle tartışmaya tabiki ihtiyacın yok. benimde kimseyle
ürettiklerini de yazki bilip bilmediğimi anlıyayım bilmiyorsam sana sorayım...
yunus,ahli,sarı p,mavi p,lithobates,yalancı frontoza,şeker imp,kırmızı kadanga,kompres,snow p,melek,diskus,çöpçü,vatoz,rivalatus,stirelium stivenitaivan,namalanji,imparator,tropois,pusedotropis,iceman,mavi tapir,çingene red melon,kırmızı turkuaz albino pikak.aklıma gelenler bunlar canlı doğuranların hepsi
akademist,
yazdıklarım kanıtlanmıştır..bak dostum ister su degiş ister değişme benim anlatmak istedigim şu bakın gayet açık
hakim bir dış filtre ne demek?kullandıgın akvaryumun hacmi kadar sudan daha fazlasınıda rahatlıklar temizleyebilecek kaliteli bir dış filtre..ben bunu konun en başında da yazdım degilmi hakim diye..Eger böyle bir dış filtreniz varsa su değişimine gerek yoktur.Ama buharlaşan su kadar ekleme tabiki yapılır akvaryumda ki suyun bitmesini bekleyecek degiliz yani(usulüne uygun olarak tabi)..bunları yazdım.neden peki böyle bir şey var?çünkü dostlar bir su ne kadar uzun ömürlüyse balıklar için en iyi ortamı saglamıştır(bakterisinden herşeye..).bunu sende biliyorsun..her su degişiminde bu suyun kalitesini düşürürüz dogrumu?işte bunu yapmamak için böyle bir dış filtre kullanmak çok daha iyidir..yani ben su degişimini zehirlenmelerde hastalıklarda yapmayın mı dedim..tabiki yapacaksın yapılması gerekir zaten degilmi?işte siz olaya son sozlerimin yönünden bense ilk yazdılarımın yönünden bakıyorum.ama ayrıca su degişikligininde gerektigi yerlerde yapılamsını savunuyorum.hala da bu konu uzuyo..eger böyle bir dış filtreniz yoksa sık sık kesinlikle olmamak üzere bana göre ayda bir %20 su degişimi yapılması gerekiyor..yani bu son söyledigim benim sahip çıktıklarımla çelişiyomu?Tabiki hayır..bu aradaki fark hala neden anlaşılmıyo yada anlaşılmak istenmiyo..bak işte herşey gayet A Ç I K.
bakın dostlar ben şu an bir iç filtre kullanıyorum aklım başıma geldi ki bir daha iyi bir dış filtre kullanmak gerek.şu an istersem bir dış filtre alabilirim ama para biriktiriyorum ki balıklarıma en uygun ortamı verebilecek bir dış filtreyi almaya...işte olay budur.var mı bir sorununuz artık herşey gayet açık işte!!!ben de bu konuda gayet bilgili oldugumu düşünüyorum ve yazılarımı yazıyorum sizlerde yazın neden olmasın...
Saygılarımla,
Crano
arkadaşlar kusra bakmayın ama ben ne demek istediğinizi anlamıyorum.Bir diyorsunuzki eğer iyi bir dış filtre varsa su değistirmeyin.sora duzenli su değisim şart.sora ben değiştiriyorum ben gercekten anlamıyorum sizi.sanki polemik yaratmak icin yazıyorsunuz bunları. Saygılar
korki hani derler ya en kestirme yol bildiğin yoldur. yani balıklarının neye ihtiyacı olduğunu en iyi sen bilirsin.
Selam korki84,
Durum şu dostum Akvaryumunda ne tür filtre olursa olsun 15 günde bir suyun %10 ila %25'ini taze dinlenmiş suyla değiştir.crano
dursun)))
DEEPFISHING48 yazılarında bir kez daha benim adımı kullanma.herşey ap açık yazdıgım gibi anlamaka istemiyorsunuz işinize gelmiyo çünkü Prof. Dr. Yalçın Şahin in yazılarını okuda bişeyler ögren...ok olayları saptırmandan bıktım bu çekememezligindende..ben kimseye su degiştirmeyin degmiyorum cümle bu: Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz. en baştan akvaryum yazımdaki bu cümle birebir budur..hala şu cümlenin anlamını bulamadınız...bak eger diyo ve hiç gerek kalmaz diyo okuyabiliyomusun varmı böyle bir yetenegin...istersen degişirsin ama gerek yok ve de böyle bir dış filtren varsa degişmemen yalnızca buharlaşan kısım kadar su eklemen daha saglıklıdır çünkü bir bilimcinin dedigi gibi:
Bir akvaryum bir kez düzenlendimi öyle kalmalıdır!Suyun bozulması halinde tamamen degiştirmek yerine kısman su yenilenmesi yapılmalıdır.Bir akvaryumun suyu ne kadar uzun müddet degiştirilmez yada kısmende olsa yenilenmezse orada gerek bitki ve gerkse balıkar o dercede iyi büyür...işte bu yazı bana ait degil bir prof. e aittir buna karşı çıkmaksa bence cahillik ve bu tartışmayı hala da haklıymış gibi ilerletmense çekememezliktir..bak iyi oku hae suyun bozulması halinde diyo....
Saygılarımla,
Crano