Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

SU DEĞİŞİMİ...

Arkadaşlar hiç kimse su değiştirmek zorunda değildir filtre sisteminiz vebiyolojik filtre malzemeniz güçlü ise su değiştirmek zorunda değilsiniz. Şuda gerçektirki fazla su değişimi suyu etkiler ve biyolojik dengeyi bozar. Tabiki düzenli ve oranlı su değişimleride akvaryuma minerallerin girmesi ve atık gazların yok edilmesindeki en kestirme yoldur. Ben su değişimi yaparım hemde olağan üstü bi filtre sistemine sahip olmama rağmen. Ama benim su değişimi yapmamın tek nedeni yavru discuslarımın hızlı büyümesini sağlamaktır.

img

miknatis

19 yıl 11 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

işte bu mıknatıs..Çok dogru bende onu yazdım zaten gerek yoktur dedim..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bu sitede bizler bu hobiye yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmak için yorumlar yapmaktayız yalnış vereceğimiz her bilgi bize dostlarımıza ve yeni başlayan hobici arkadaşlarımıza zarardan başka hiç birşey vermez.YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN. AKADEMİST

Selam akademist;

Sana tamamiyle katılıyorum.crano ve onun gibi düşünenler varsa insanları yalnış yönlendirmeye çalışıyorlar.Ama biraz mantık sahibi olan herkes bilirki akvaryumda su değişimi ve su eklenmesi şarttır.

cranonun söyledikleri safsata... yazmış öylesine abukça şimdide  Mint:)))) 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aslında yorum yapmayacaktım ama mıknatısın yanlış etkilendiğini görünce yazmay karar verdim. bak şimdi crano o dr. yazısını bi daha oku deep le sürtüşeceksin diye kimseyi yanlış yönlendirme.bizim beslediğimiz balıklar zaten ph7-7.5 hatta 8 seviyorlar sen aslında dış filitrelerin bir nitrat fabrikası olduğunu öğrenememişsin. kaç kişide ph ölçer var ph7.9 diyelim ne yapacaksın korkacak bişey yok sana göre ya elektrik keserse balıkların ölürken inan hiçbirşey yapamazsın.demişsin ki balıklarınıza bişey olursa sorumluyum kabul ediyorum demişsin bu ne yasen kimsenin balığının ölümününsorumluluğunu nalamazsınakaranın ölümünü unutamamışsın daha her hobici balığına bağlanır aynı senin gibi .bak mıkmatıs (Tabiki düzenli ve oranlı su değişimleride akvaryuma minerallerin girmesi ve atık gazların yok edilmesindeki en kestirme yoldur.)ne alaka üstteki yazınla.böyle yaparsanız sitenin kalitesini düşürürsünüz

Selam akademist;

Senin gibi değerli arkadaşların bilgilerine her zaman ihtiyacımız var tüm site olarak teşekkürler  Bravo..

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

yazdıklarımda yanlış olan cümleyi bana söylermisin akademist. ama ben senin ilgisiz cümleni söliyeyim. elektrik kesilirse istersen hergün su değiştir belli bir zaman sonra balıkların ölür... ben su değiştirilmemeli demedim. değiştirilmesinde yarar var ama değiştirmesenizde (filtreniz kaldırcak gücte ise eğer)olur dedim. kişiyle alakalı bişey ve balıklarınada bağlı isteyen değiştirir isteyen değiştirmez. ben çarşamba cumartesi değiştiririm... crano haklıda demedim akademist kimseden etkilenmeyede ihtiyacım yok yazı tamamen yeni bir sayfa açılarak yazılmıştır..

img

miknatis

ÖZEL MESAJ

. Tabiki düzenli ve oranlı su değişimleride akvaryuma minerallerin girmesi ve atık gazların yok edilmesindeki en kestirme yoldur.BU YAZDIĞIN ALINTI . üstte demişsinki hiç kimse su değiştirmek zorunda değil.altta ben düzenli değiştiririm. DEĞİŞTİRMEK ZORUNDASINIZ ARKADAŞLAR BALIKLARINIZIN ÖLMEMESİ İÇİN DEĞİŞTİRMEK ZORUNDASINIZ.ELEKTRİK KESERSE SENİN DÜŞÜNDÜĞÜN GİBİ OLMAZ.BENİM ANLATTIĞIM FARKLIOKU ÇİKLİT YAZIMI ANLARSIN ANLAMAZSAN SON SIKILMAAN ANLATAYIM.

Bravo Clapping Hands Bravo 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

akademist senin yazını okudum çok doğru haklısın aynı yazıyı ingilizce almanca ve türkçe çevirilerde bu işe ilk başladığım günlerde defalşarca okudum zaten seninle tartışmayada ihtiyacım yok. ben isteyen değiştirir isteyen değiştirmez yazdım ben değiştirmeden yanayım yazdım. artı anlatmaktan sıkılmazmışsın bende dinlemekten eminim benim bilmediğim ve senin bildiğin muhakkak daha çok şey vardır ok.

img

miknatis

ÖZEL MESAJ