Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DİKKAT! YALNIŞ BİLGİLENME BALIKLARIN ÖLÜMÜ DEMEK! - 3.sayfa

Selam ;

Forumdaki bazı yazılarda dış filtre olan akvaryumların suyunun değiştirilmemesi gerektiği yazılmış...Tüm Akvaryumların suyu, en az 15 günde bir akvaryum suyunun  %25'i oranında değiştirilmelidir!!!.

Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak yerinde olacaktır.

Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir süre akıtıldıktan sonra kullanılmalıdır Doctor...

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=12069 gerçeklerin hepsi burada yazıyo ben bu tartışmalardan çok sıkıldım yeter artık..Bir bakın bakalım gerkesiz su degişimleri yapanlar için ne deniyo..ve amonyak ph 8 den fazla olmadıkça hiç bir zararı yoktur..bunu yaşamamak için hakim bir dış filtre gereklidir..ve önceden de belirttigim gibi özen yani ph dikkat etme..zehirlenme oldugu taktirde su degişimi yapılır olmadan önce degil...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Uzun zamandır bu siteyi ve balıklar formunu ilgiyle izliyorum crano nickli çocuk devamlı bilgiçlik taslıyor ,ukalalık ediyor,hakaret ediyor sonrada saygılar diyor altına yazılarının .birde şöyle bir göz gezdirdim arşivi, değil bu foruma hiç bir bilgi formuna yakışmayacak başlıklar hakaretler saçmalıklar çocukça yazılar neden bu forumda insanları rahatsız ediyor ve engellenmiyor anlayabilmiş değilim.35 yıldır akvaryumculuk hobim var.Ben bile sadece formunuzu izliyerek bilgi alıyordum.Şimdi burdayım.Bu crano nickli gencimizi adam etmek lazım.Akvaryumda su değişimi olmazda ne demek selamıngayrımbirrahmanirrahim kendindemisin sen evladım crano!

img

emektaristanbullu

19 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence bu nick sana ait deep...ama degilsede ters ters konuşma benim yanlış falan yaptıgım yok bilmişlik tasladıgımda...burada insanlara yardım etmeye çalışıyorum... bunu herkes biliyor...

üfffff beee bıktım artık saçma sapan konularla ilgilenmekten....arkadaşlar ne biliyosanız onu yapın ama boş laflara pek kulak asmayın derim ve dogruyu dikkatle seçin...yoksa olan sizlerin balıklarına olur...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aman ha evladım çok korktular insanlar sende olan balıklara olurda ne sen olmazsan bu forum daki insanların balıkları ölürmü ha ha ha ha allah akıl fikir versin sana bak evladım benim ismim Ali emekli subayım.Elimden seningibiçok oğlan geldigeçti büyüklerine saygılı olmayı öğrenmelisin ben öğreteceğim sana balıklardasn anladığın yok tecrüben yok yaygara yapıp duruyorsun uluorta atın şunu hepsievcil

img

emektaristanbullu

19 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kullanicimiz Emektarİstanbullu , Uygunsuz hitap sekliniz nedeni ile uyeliginiz dondurulmustur. HepsiEvcil.com

img

hepsievcil

19 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ;

Bu eski başlık altında crano benim nickimi zikretmiş cevabını genel olarak yeni bir başlıkla vereceğim!

Sevgiler

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

en üsteki yazı sana ait değil biliyorum senin yorum gücün bu kadar kendini kandırmaya devam et bari yazdık larına yazki burdan yada şur dan alınmıştır sesinin içini kimse anlayamaz deep yanlız ca ben anlarım bunun nedeni ni sen iy biliyorsun

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diamond,

Seni tekrar uyarıyorum!!Söylemlerine dikkat et.. No

Sende cranoya KATILIYORUM de Akvaryumun suyunu değiştirme.Hatta buharlaşsa bile  ROTFL de diyeyim ben sana diyecek çok şey var ama forum kurallarına göre hareket etmek durumundayım ..

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

akıllı adam ben crono dan yana değilim bu nu söylemiyorum yanlızca hatalı olabilir hatalı da ama anlamıştır ayrıca ben bu su neğişimlerini çok tan geçtim yani onlarla öğrenecek bişe yok benim için ben neyin ne olduğunu biliyorum yalan dan kendinide acındırma siteye beni en fazla burdan atarlar baş ka neyapar ama sen yine bildiğine git çok bilmiş

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ