Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DİKKAT! YALNIŞ BİLGİLENME BALIKLARIN ÖLÜMÜ DEMEK! - 2.sayfa
Selam ;
Forumdaki bazı yazılarda dış filtre olan akvaryumların suyunun değiştirilmemesi gerektiği yazılmış...Tüm Akvaryumların suyu, en az 15 günde bir akvaryum suyunun %25'i oranında değiştirilmelidir!!!.
Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak yerinde olacaktır.
Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir süre akıtıldıktan sonra kullanılmalıdır ...
Sevgiler.
crano Tüm Balıkbesleyen Dostlarımızdan, Bu Konudaki Cahilliğinden Ötürü Özür Dilemelisin.
"Bir işi bilgisizce yapacağıma hiç yapmamayı tercih ederim" :)))
iyide dogru olan birşeyi neden yanlış diye millete söylüyoki..Ben yazdım abi eger dış filtre hakkında yazdıklarımdan balık kaybeden olursa ben sorumluyum.NOKTA.
Saygılarımla,
Crano
Selam Balıksever Dostlarım ;
Akvaryumda yaşayan balık, bitki ve diğer canlıların organik artıklarının parçalanması sonucu amonyum (NH4) ve amonyak (NH3) oluşur. Amonyak amonyuma göre çok daha zehirlidir. Sudaki amonyak konsantrasyonu
0.1 mg/litre 'nin üzerine çıkarsa akvaryum canlıları için tehlike çanları çalmaya başlar. Suyun pH değeri yükseldikçe, yani su alkalileştikçe, ve sıcaklık yükseldikçe amonyumun amonyağa göre oranı yükselir.
Sudaki Aerobik nitrosomonas bakterileri amonyum ve amonyağı nitrite (NO2) dönüştürürler.Oksijenli solunum yapan nitrobacter bakterileri nitriti nitrata (NO2) çevirirler.Fazla miktarları balık sağlığını ve gelişimini olumuz etkilemekle birlikte, nitrat, nitrite göre çok daha az zehirli bir bileşiktir. Ayrıca nitrat birçok akvaryum bitkisi tarafından besin maddesi olarak kullanılabilir.
Yüksek nitrat konsantrasyonu balıklarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve büyümenin durmasına sonuçta ölümlerine sebep olur.Bu yüzden, akvaryumlarda nitrat konsantrasyonunu düşük tutmak için bitki, etkin anaerobik biyolojik filtrasyon ve düzenli SU DEĞİŞİMLERİ çok önemli ve gereklidir.
:))
Sevgiler.
hiç bir ilgisi yok bana güvenin..yani su degisimiyle bunu olusabilecek saydıgı kosulların hepsini filtre ile ortadan kaldırabilirsiniz..
crano sana bir çok kaynak gösterebilirim ama değmez çünkü abuk şeyler yazıyorsun
Sadece şunu yazıyorum;
Fikir çelişkisi içinde bulunduğun bir sitede yazı yazma!!! Aşağıdaki bilgi hepsievcilden
Akvaryum suyunun niteliği
Suyun saf, temiz dengeli olarak sağlanıp, böylece devam ettirilmesi önem taşır. Bunu temin etmek için iyi bir süzme sistemiyle uyumlu bir değişme düzeninin (su değişme) idamesi lazımdır. Şehir suyuyla akvaryumda başarı sağlamak için suyun denenmesinde, kimyasal ayarlamanın yapılmasında bilgili olmak gerekir.
http://www.hepsievcil.com/App/icerik/akvaryum/AkvSuyu.aspx
Akıllı Ol...
sesli düşünüyorum kimse üstüne alınmasın. ama yazdıklarım kulağınıza küpe olsun. NORMAL KOŞULLAR ALTINDA akvaryumunuzda hiç sebep yokken balıklar neden ölür? balıklklarınız hiç sebep yokken neden nefesalıp vermelri sıklaşır. neden mantar olurlar yada uzatmayayım akvaryumda oluşan hastalıkların temel nedeni nedir? CEVAP: su kalitesinin bozukluğu. dış filitre çok büyük avantaj olmasına karşın dekorlar altında kalan artıkların nitrite dönüşmeyeceği garantisini kimse veremez o yüzden düzenli su değiştirirsek ve dip temizliği yaparsak balıklarımız daha mutlu ve sağlıklı olurlar. demek ki bütün balıklar taze suya bayılır. bide ben ekleme yapayım eğer akvaryumunuzda bitki varsa demiri kullandığı için demir oranı azalacağından su değişimi yapmanız kesinlikle gereklidir. 3 gün dinlendirilmiş suda beyaz benek hastalığı yok olur.AKADEMİST
AKADEMİST (+1)
Selam;
Hepsievcil'den Alıntı ;
Akvaryum suyunun niteliği
Suyun saf, temiz dengeli olarak sağlanıp, böylece devam ettirilmesi önem taşır. Bunu temin etmek için iyi bir süzme sistemiyle uyumlu bir değişme düzeninin ( su değişme ) idamesi lazımdır. Şehir suyuyla akvaryumda başarı sağlamak için suyun denenmesinde, kimyasal ayarlamanın yapılmasında bilgili olmak gerekir.
http://www.hepsievcil.com/App/icerik/akvaryum/AkvSuyu.aspx !
Hepsievcil ana sayfa-Sizin yazılarınız bölümünde sinan güler isimli crano nickli vatandaşımızın yazdığı ''en baştan akvaryum'' yazısından alıntının kopyası şöyle;
# Akvaryum filtreleri:
Dış filtreler: 80-90 lt ve üzeri akvaryumlar için kullanılması en uygun filtrelerdir.Dış filtrelerde akvaryumun hacmine göre çeşitlilik gösterirler.Akvaryumunuzun ölçülerine tam olarak uygun olan bir dış filtre suyun temizliğinde ve havalandırılmasında vazgeçilmez olur.Eğer akvaryumunuza hakim olabilecek kalitede bir dış filtreye sahipseniz, suyu değiştirmeye hiç gerek kalmaz. :))
Yorumsuz...Sevgiler Balıkseverler.