Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DİKKAT! YALNIŞ BİLGİLENME BALIKLARIN ÖLÜMÜ DEMEK! - 4.sayfa

Selam ;

Forumdaki bazı yazılarda dış filtre olan akvaryumların suyunun değiştirilmemesi gerektiği yazılmış...Tüm Akvaryumların suyu, en az 15 günde bir akvaryum suyunun  %25'i oranında değiştirilmelidir!!!.

Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak yerinde olacaktır.

Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir süre akıtıldıktan sonra kullanılmalıdır Doctor...

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet; Çok okurum,diğer evcillerimin yanında 20-25 senedir akvaryumculukla uğraşırım,yazdığın gibi çok akıllıyımdır.Dünyanın tüm limanlarının %60 nı dolaştım.Türkiyenin her şehrini.Bu yüzden bilgi birikimin çoktur

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

deep sen bilgili olamazsın sadece interneti araştırıyorsun bakıp yazıyorsun bilgili olsan meleklerim ölüyor yazısına ph ı düşür demezdin ayrıca limanları gezmek bilgi birikimi ni artırmaz yoksa sen her limanda bi balık mı besliyorsun akvaryum cu daçalıştım demişsin şim di ozaman bana söyle akvaryumcuların kullandığı ve başarılı oldukları balık bakma konu daki başarılarının altın daki sır ne bir sistem ismi süren 4 dakika 4 dakidan sonra cevap vermen beni ilgilendirmez

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryumcuda çalıştım demedim.Yazıyı gözünle oku aklınla yorumla!

diamond Hepsievcil  Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

DEEPFISHING48

1655 Mesaj   Gönderilme Tarihi : 18.12.2005 12:20:13

--------------------------------------------------------------------------------Evet; Çok okurum,diğer evcillerimin yanında 20-25 senedir Akvaryumculukla uğraşırım,yazdığın gibi çok akıllıyımdır.Dünyanın tüm limanlarının %60 nı dolaştım.Türkiyenin her şehrini.Bu yüzden bilgi birikimin çoktur.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

deep öyle diyorsun ama hiç bi lafın altın da kalmıyorsun ben sen le kişisel tartışıyorsam sen de bana sataşıyorsun öğle vakti artık yazmayacam yazdın bakıyorum ihlal edtmişsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yazılanları gözünle oku aklınla yorumla...diamond Hepsievcil  Forum kuralları gereği seninle kişisel yazım ,söylem,ve tartışma yazıları yazmaktan vazgeçtim.Sen devam edersen Site modulatörü sana gereken cevabı verecektir.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ