Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DİKKAT! YALNIŞ BİLGİLENME BALIKLARIN ÖLÜMÜ DEMEK!

Selam ;

Forumdaki bazı yazılarda dış filtre olan akvaryumların suyunun değiştirilmemesi gerektiği yazılmış...Tüm Akvaryumların suyu, en az 15 günde bir akvaryum suyunun  %25'i oranında değiştirilmelidir!!!.

Şehir sularında bulunan klor ve ağır metaller bitki ve balıklar için zehirlidir. Bu suyun ilk önce akvaryum için uygun hale getirilmesi gerekir. Akvaryuma koymadan önce temiz ve zehirli olmayan bir kapta bir hafta dinlendirmek ya da bir su filtresi veya hava pompasıyla bir iki gün havalandırmak gerekir. Bundan sonra da suyun içinde kalan kloru ve ağır metalleri nötralize etmek için bir su hazırlama preparatı kullanmak yerinde olacaktır.

Bakır zehirlidir. Bu yüzden yeni kurulmuş, henüz kireçlenmemiş bakır tesisatlardan gelen su, akvaryumlar için uygun değildir. İçinde zehirli metaller bulunma olasılığı olduğu için musluktan akan sıcak suyu da akvaryum için kullanmamalısınız. Sadece soğuk su, o da bir süre akıtıldıktan sonra kullanılmalıdır Doctor...

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

senede bir degiştirmen yeterlidir.degişmesen de olr...bence sen yanılıyorsun dostum..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano sen kafana göre takılda insanları yalnış yönlendirme BİLMEMEK AYIP DEĞİLDİR ROTFLSenin görüşlerini gerçek sanıp insanlar balıklarına zarar verebilir.AKVARYUM FORUMUNDA AKVARYUM SUYUNUN DEĞİŞTİRİLMEYECEĞİNİ YAZMAK CAHİLLİKTİR,SAÇMALIKTIR,HAİNLİKTİR  Witch Cauldron... 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

yazdıkların çok doru ama dış filtre ile alakası bile yok EGER AKVARYUMUNUZA HAKİM BİR DIŞ FİLTREYE SAHİPSENİZ AKVARYUM SUYUNU DEGİSTİRMEYE HİÇ GEREK YOKTUR.AMA İSTERSEN YILDA BİR %20 SİNİ DEGİSTİR.

nEDEN BÖYLE?

1)BİR AKVARYUMU KURDUGUN ZAMAN O AKVARYUMLA OYNAMAYI BIRAKMALISIN

2)HER YENİ SU DEMEK BAŞKA BİR TEHLİKE DEMEKTİR.EGER İÇ FİLTRE KULLANIYORSANIZ HAFTADA AKVARUM SUYUNUN %20 Sİ EN AZ 3 GÜN BEKLETİLMİŞ KLORU KAYBOLMUŞ BİR SUYLA DEGİŞTİRİLİR.AMA AKVARYUMUNUZA HAKİM BİR DIŞ FİLTRE KULLANIYORSANIZ BUNA HİÇ GEREK YOK.avaryuma hakim olmak ne demek?şu demek: akvaryumunuzun aldıgı su miktarından daha fazlasını da temizleyebilen kaliteli bir dış motor demek..

3)BİR AKVARYUMUN SUYU NE KADAR KALICI İSE O KADAR UYGUN BİR ORTAMDIR.OLUSABİLECEK ZEHİRLENMELER, PH FAZLALIGININ FİLTREYLE İLGİSİ YOK.BU SENİN ÖZENİNE BAGLI BİRŞEY.YANİ BALIKLARI TAKİP EDEBİLMENE BAGLIDIR.GEREKTİGİNDE AKTİF KORBON KULLANMAK VE PH IAYARLAYABİLECEK MALZEMELER KULLANARAK BÖYLE BİR SORUN YAŞAMAZSINIZ.

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

ben kendim akvaryumunda 3 sene 6 ayda bir %50 su değişimiyle japon balığı besledim ve ne bir kayıp nede hastalık oldu sadece su eklemeleri yaptım ama güçlü bir dış filtre kullandım.. Bence akvaryumun büyüklüğüne filtrenin gücüne göre durum değişir.. Her iki şeyde doğrudur bence tartışmaya gerek yok arkadaşlar.. Bu benim görüşüm.

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu konu da hiç bir yanlış bilgilendirme yoktur..bu da senin bu konuda hiç bir şey bilmedigini gösterir deepfishing.milletin aklını karıştırmaya çalışıyorsun..EGER BU YÜZDEN BALIK KAYBEDİLİRSE BEN SORUMLUYUM KABUL EDİYORUM HERKES İÇİN GEÇERLİDİR.MADEM ÖLE DEEPFISHING48 İŞTE BÖYLE..Bana güvenin yukarıdaki DEEPFISHING48 yazdıgı yazıların istatislik degerler taşıması sizleri yanıltmasın çünkü dikkat ederseniz dış filtreyle hiç bir ilgisi yok bunların..

ben bilmedigim şeylerde susarım ve ögrenmek isterim neden olmasın; ama bu kunu da bilmedigim hiç bir şey yok..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

33531 nolu cvpta yazdıkların dogru derken, ilk yazısındaki selamı saymazsak 2.paragraftan bahsediyorum..haberiniz olsun yoksa onun dişında hepsini sallamış..

img

crano

ÖZEL MESAJ

Selam ;

Akvaryum suyunuzu ilk kurulumdan 2-3 hafta sonra oluşan ve 1 haftada gecen bulanıklıktan sonra , ortalama 2 haftada bir %10 ila %25 oranında su değiştirmeniz ve bu su değişimini dipten su çekerek yapmanız gerekir , bunun dışında yapılacak fazla su değişimleri sadece hastalık durumlarında 1 haftada %50 ye kadar dinlenmiş su ile olmalıdır, bunun haricinde bulanık olursa nedeni filtrede oluşan tıkanma olabilir ama bu durumda balıklar kendini nefes alamıyormuş gibi soluyarak (sudaki nitrat düzeyinin artması)belli eder, bu durumdada 2-3 günde toplam %20-40 civarında bir su değişimi ve filtrenin hemen temizlenip çalıştırılması gerekir. Sprinkler:)))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

sen bir konudan girip başka konudan çıkıyosun.

img

crano

ÖZEL MESAJ

Ya deepfishing ve crano size inanamıyorum her konuda tartışmayı başarıyosunuz