Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Acil!!! - 3.sayfa

Arkadaslar bugun eve geldigimde baliklarimi akvaryumun dibinde buldum, toplam 5 baligim var, ikisi bu pozisyonda idi. Su an biraz daha hareketlendiler ama onceki hallerine gore cok durgunlar. Sanirim olecekler! Ne yapabilrim? Lutfen acilen yardim edin. Tesekkur ediyorum...

img

b_onur

19 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb dostum,

dolal besin olarak aslına ciclidlere haşlanmış ıspanak, ıslatılmış yulaf parçacıkları, marul, iri olanlarına arpa kırması verilebiliyo..atrıca sıgır kalbi ve toprak solucanıda verilir..japonlara toprak solucanının verilebilecegini kesin biliyorum ama bu söyledigim digerlerinden pek emin degilim ama bir sakıncası olurda zannetmem..tabi bunun dışında su presi, kurtlar verebilirsin.KESİNLİKLE UNUTMAKİ EKMEK VERMEK ÇOK YANLIŞTIR.EN İYİSİ SEN Bİ ŞU BAŞLIGI OKU :)

http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/CanliYemler.aspx

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Crano cok tesekkur eiyorum. Gercekten bilmedigim bir cok seyi ogreniyorum ve boylece cahilce hareket etmeyip baliklara zarar vermemis oluyorum. Tekrar teskkur ediyorum... Saygilar...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

rica ederim B_Onur herzaman paylaşmak isterim.hoşçakal..ama üste yazdıgım yazıda unutmuşum iri cichlidler için arpa kırması demişim ya orda bir yanlışlık olmuş arpa kırması iyi pişirilmelidir diye eklersek bu sorun ortadan kalkar.AYRICA BALIKLARA LAHANA VE PANCAR YAPRAGI VERMEKTE DOGRU DEGİLDİR bunu da eklemek gerek..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

Selam;

Balıklarımıza salatalık,balkabağı,pırasa,kereviz vermek doğru değildir!!!Genelde petshoplarda satılan hazır yemlerden almanız ısrarla önerilir.Tetra ve Seranın yemleri bence en kaliteli markalardan bazıları Thumbs Up

Sevgiler Balıkdostları. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam arkadaslar; Peki peynir parçacıkları ve domates vermek dogru mudur? Ben 3 gun once kaplusa verirken onlara da attim biraz peynir parcacıkları ve domates. Cok hoslarina gitti. Bi sorun olur mu?

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

balıklarına ne verirsen yemeye çalışacaklardır fakat bu hepsinin faydalı olması demek degildri..peynir ve domates hakkında birşey duymadım bence deneme bile..kaplumbaga hakkında bir yorum degildr.

img

crano

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar merhaba; 38x25x16 ölçülerinde bir akvaryuma sahibim. 3 japon 1 tane de kopek baligim var. Baliklarin uremesini cok merak ediyorum ve formdan edindigim izlenimler dogrultusunda 4 disi 2 erkek lepistis uretme islemi icin onerilmis. Bu ölçülerce bir akvaryuma 6 lepistis eklersem cok mu abartmis olurum? Onerebileceginiz diger balik turleri nelerdir? Tesekkur ederim saygilar...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

mrb B_Onur,

Sanırım o 4 e 2 oranını ben bir arkadaşa yazmışım ama onu en az olarak söylemek istedim..sayıyı ne kadar artırırsan artır dikkat etmen gereken dişi erkek oranının 2 olması gerektigidir(lepistesler için).fakat senin akvaryumun yaklaşık 15 lt ve bu akvaryuma 6 lepistes daha eklemen balıklar için pek saglıklı olmaz yani ekleme derimben..eger böyle bir şey düşünüyorsan akvaryumunu degiştirmen gerekecektir..birde lepistesle japonların bir arada benim pek hoşuma gitmez bilmem diger arkadaşlar ne der ama lepistesler japonların kuyruklarına saldırır ve hırpalarlar..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

Crano cok tesekkur ediyorum, http://img401.imageshack.us/my.php?image=dsc056615id.jpg linkte benim akvaryumun fotosu var, bi goz atip gırdugunuz eksikleri bildirirseniz cok sevinirim. Kolay gelsin saygilar...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar okuduklarıma inanamadım..pes...lütfen forumda yazanlar baştan sona kadar bi okusun .....adamın bir sorunu var ve kimse balığın ne tür olduunu sormuyor hatta soğuk su balığı olan japonun derecesini 28 dereceye kadar çıkarıyor..ya bi araştırın .hemen cevap yazmayın bu arkadaş zaten japon akvaryumuna evde ısıtıcı takmış yani tropikal olmayan bir balık. biri de şırıngayla ıspanak basıyor ....buraya soru yazmayı bilen kişi internetde de araştırma yapmasını bilir ...bin tane sayfa var japon balıkları hakkında işin bukadar kolayına kaçmayalım.bana kızanlar olabilir ama fikrim budur. fma55 in verdii cevaba katılıyorum bilene sor

img

gokdemirtas

19 yıl 5 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ