Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Acil!!! - 2.sayfa
Arkadaslar bugun eve geldigimde baliklarimi akvaryumun dibinde buldum, toplam 5 baligim var, ikisi bu pozisyonda idi. Su an biraz daha hareketlendiler ama onceki hallerine gore cok durgunlar. Sanirim olecekler! Ne yapabilrim? Lutfen acilen yardim edin. Tesekkur ediyorum...
Crano istahlari yerinde olmasina ragmen yemi oncekinin yarisi kadar veriyorum. Umit ediyorum ki hastalanmazlar... Bilgi paylasiminiz icin cok tesekur ediyorum... Saygilar...
Arkadaşım devamlı kuru yem veriyorsan kabız da olabilir !! Benzeri bir durum benim başıma gelmiştir Bricardimin karnı şişmişti ve suda yere dik bir şekilde duruyor dibe gitmek için büyük çaba sarf ediyordu. Bu durumda 3 seçenek var ... 1. ya crano nun dedigi gibi iç parazit 2. Hava kesesi patlamış olabilir 3. KABIZ Bence balıklarına acilen ISPANAK ver. ISPANAGI iyice haşla yumuşasın ve akvaryuma at. Eger yemiyorlar ise ben balıgı yakalayıp şırınga ile ıspanagın suyunu balıgın agzına boşalttım ve 2 gün içinde iyileşti. Tabii benim durumumda balıgım ölmek üzereydi ve ıspanagı yemesini bırak akvaryumda doğru düzgün yüzemiyordu. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
bunu herzaman söylerim kendi yazılarımda da var En iyi yemleme teknigi:çeşit kuru yemlerle beraber bitkisel ve canlı yemlerde kullanılmalıdır..Mutlaka ama mutlaka tek bir yeme baglı kalmak kesnlikle yanlıştır..
Saygılarımla,
Crano
Arkadaslar cok tesekkur ediyorum. Bilmediğim birçok şeyi öğreniyorum sayenizde. Dogal besin olarak neler verebilirim ve ne miktarda vermeliyim? Saygilar...
Arkadaslar biraz once cok ilgimi ceken bir sey oldu ve ilk kez gozluyorum. Siyah ve turuncu iki japon var. Biribirinin pesinden hic ayrilmiyorlar ve surekli itisip kakisiyorlar... Bu neyin belirtisidir? Saygilar...
Büyük ihtimalle dişi yumurta döküyor erkek de döllüyordur:)
Peki ne yapmam gerekiyor su an? Yumurtalarin diger baliklar tarafindan yenme ihtimali var saniyorum. Tesekkur ediyorum saygilar...
MuratHan kusura bakma ama buna katılmıyorum..bu olay o kadarda kolay olmaz japonlarda üretimi zordur yani.bence gayet dogal bir durum..
Arkadaslar cok tesekkur ediyorum. Bilmediğim birçok şeyi öğreniyorum sayenizde. Dogal besin olarak neler verebilirim ve ne miktarda vermeliyim? Saygilar...
hmmm.. tabii olmayabilir de sadece tahmin benimkisi.