Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Acil!!!

Arkadaslar bugun eve geldigimde baliklarimi akvaryumun dibinde buldum, toplam 5 baligim var, ikisi bu pozisyonda idi. Su an biraz daha hareketlendiler ama onceki hallerine gore cok durgunlar. Sanirim olecekler! Ne yapabilrim? Lutfen acilen yardim edin. Tesekkur ediyorum...

img

b_onur

19 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı tak sıcaklığı arttır sıs değişiklerinde genelde balıklar bu tür davranışlar sergiler ısıyı sabitlamalisin yoksa hepsini kaybedersin

Akvaryumda ısıtıcı kullaniyorum ve ortam 28 derece. Neden oldu anlayamadim...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

şimdiden başın sağolsun diyiim ama çıkmadık candan umut kesilmez deneyimli bir akvaryumcuya yada arkadaşına birebir göstermen daha iyi olacaktır .burdan görmeden ne söylesek boş gibi

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm B_Onur,

eger bu sorulara cvp verirsen sana yardım edebilirim:

1)Baliklarinin derisinde herhangi bir faklilik varmi yani yıpranma renk degisikligi falan?

2)baliklarinin karinlari şiş mi bu çok önemli?

3)sen balıklarına bakmadan önce bulundukları ortam karanlik ve sen sonradan ısıgı açıp mı baktın?

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar hepinize cok tesekkur ediyorum... Baliklardan bir tanesi oldu. Crano; olenin rengi acilmisti ve karni cok sisti. Ortam cok karanlik degildi ama gelince akvaryumun lambasini yaktim. Su an digeri gayet saglikli gozukuyor. Cok tessekur ediyorum saygilar...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

BAŞIN SAĞOLSUN      

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

işte korktugum şeyi söylüyorsun.arkadaşım, malesef balıgın yani en azından öleni iç organlardaki parazitlerden ölmüş..eger digerlerininde karınları çok şişikse malesef onlarda öyle.bu hastalıgın adını unuttum kusura bakma yazamiyorum ama hiç bir tedavisi yoktur..bende 21 cm lik akaramı bu şekilde kaybettim..genelde akvaryumun pisliginden kaynaklanan bir durum..eger digerleride öyleyse yapabilecegin tek şey suyu elinden geldigince çok temiz tut ama su degistirmeden yani filtreyle..istersen bi akvaryumcuya bunu anlat belki bir ilaç verebilir..var da zaten ama çok önceden teshisi koyup uygulamak gerekir.eger hastalık ilerlemişse dedigim gibi yapılabilecek hiç bir şey elinden geldigince yasatmaya çalısacaksın..tabi eger digerleri de öyleyse..bu arada iştahlari yerinde mi? yazını bekliyorum..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar cok tesekkur ediyorum; Crano filtre kullaniyorum ve gunun buyuk bir bolumu acik kaliyor. İstahlari yerinde ve digerleri saglikli gorunuyor. Umit ediyorum ki digerlerinin basina da ayni durum gelmez... 21 cm lik akarana gercekten cok uzuldum. Saygilar...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

filtren günboyu açık dursun..balıklarının durumunu en iyi sen bilirsin o yüzden sana güveniyorum.yemi biraz azaltarak ver şu aralar ok?bu arada akaram için düşündüklerin çok güzel sagolasın..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ