ne zamandır soracağım unutuyorum dün yine ziyaret ettiğimde aklıma geldi ve hemen unutmadan yazıyorum...
arkadaşlar benim dayımların iki tane kuşları var biri dişi biri erkek.. bu kuşların üç yıldır sadece kanatlarında tüy var geri kalan her tarafı çıplak...!
dayıma sordum bi kuşçuya sormuş zamanında o da kuşlar yaşlanınca tüyleri dökülür demiş ve geri yollamış.. bu arada kuşların yaşı 11.. 12 ye girmek üzereler.... bunun doğruluk payı nedir??? ama neşeleri yerinde... dün epeyce inceledim rahatsız değiller... yemeleri içmeleri gayet iyi.. fakat birtanesi artık uçmuyormuş... bilgili arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırlarsa çok sevinirim...
ne zamandır soracağım unutuyorum dün yine ziyaret ettiğimde aklıma geldi ve hemen unutmadan yazıyorum...
arkadaşlar benim dayımların iki tane kuşları var biri dişi biri erkek.. bu kuşların üç yıldır sadece kanatlarında tüy var geri kalan her tarafı çıplak...!
dayıma sordum bi kuşçuya sormuş zamanında o da kuşlar yaşlanınca tüyleri dökülür demiş ve geri yollamış.. bu arada kuşların yaşı 11.. 12 ye girmek üzereler.... bunun doğruluk payı nedir??? ama neşeleri yerinde... dün epeyce inceledim rahatsız değiller... yemeleri içmeleri gayet iyi.. fakat birtanesi artık uçmuyormuş... bilgili arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırlarsa çok sevinirim...
2007 başları doğumlu, sarımsı yeşil, çok sağlıklı eğitmeye müsait muhabbet kuşu. sarı, parlak, küresel krom kafes içinde.. kafesiyle birlikte 60 ytl. yalnız ankara içine. tel: 0-312-3525528 den ömer.
Muhabbet kuslarım cok özel bakımlarım sonucu yumurtladılar fakar suan yeteri kadar vakit ayırmadıgım için onları iyi bakabilecek birisine vermek istiyorum.Suan altında 6 adet yumurtası var.İlgilenen arkadaslar msn eklesinler veya tlfla bana ulaşabilirler.Kafesiyle yuvalıgıyla yemligi ve suluguyla birlikte verecegim hepsi 150 ytl 🔒 Üyelere Özel🔒 Üyelere Özel
iri hollanda erkek kobalt mavisi,dişi açık mavi 3aylık çift kuşumu büyük yuvarlak üretim kafesiyle(yemlik,suluk,tünek,tül) herşeyiyle verecegim.100ytl ANKARA 🔒 Üyelere Özel
Arkadaşlar sanırım birçoğumuzda biraz tembellik birazda bilgi açlığı sözkonusu. Örnek vermek gerekirse başlıkta belirttiğim konuda yüzlerce hatta binlerce mesaja rastlamak mümkün ancak bu mesajlara verilen cevapları bulup okumak yerine her birey ayrı ayrı konu başlığı açıp aynı şeyleri soruyor.
Gelelim bu başlığı açmamın sebebine;
Bildiklerim ve tecrübelerimle sabit olan ve sadece kendi fikrim ve görüşlerimden oluşan bu yazının birçok arkadaşımıza faydalı olacağına inanıyorum. Tartışma ve yorumlara açıktır.
Muhabbet kuşları pekçoğumuzun evinde bulunan oldukça sevimli bakımı kolay ve dost canlısı evcil hayvanlardır. Benimde yıllar önce heveslendiğim gibi birçok arkadaşımda evindeki dostlarının üremelerini ve onlardan olan yavruların büyüyüp gelişmelerini takip etmek istiyor. Bunun için bazı öneri ve tavsiyelerim olacak.
Öncelikle muhabbet kuşları vahşi doğada tek eşli ve eşlerini kendileri seçen hayvanlardır. Sürüler halinde yaşar ve oldukçada sosyal hayvanlardır. Anavatanı Avustralya kıtasıdır ve papağangiller familyasındandır. Bunun içindirki bu kuşları üretmek istiyorsanız öncelikle onlara eşlerini seçme sanşı vermeniz başarı oranınızı %99 artırır. Eşini bulmuş olan bir çift kuş gerekli ortamı bulduğu sürece içgüdüsel olarak üreme faaliyetinde bulunacaktır. Dediğim gibi muhabbet kuşları sürüler halinde yaşayan ve sosyal kuşlar olduklarından 2 yada daha fazla çiftin bulunduğu ortamlarda üreme oranı daha çok artacaktır. Bu kuşların doğada kendilerinin bulmak durumunda olduğu bazı besin maddeleri ve materyalleri kafeste bulundurmanız gerekir. Bildiğiniz üzere kuşların dişleri yoktur ve yedikleri sert tohumları taşlıklarında öğütürler. Bu yüzdendirki her kafeste muhakkak kuş kumu bulundurulmalıdır. Gagaları keratin ağırlıklı dokudan oluşmuştur ve sürekli uzama eğilimindedir. Bunun içinde kafeslerde gaga taşı, kalamar kemiği ve katkı maddesiz tahta veya ağaç parçaları bulundurulması çok yararlı olacaktır. Fazla gürültülü ve ayak altı olmayan, en az yetişkin bir insanın omuz yüksekliğinde, sarsılmayacak, hava akımının ve ısı değişimliğinin çok olmadığı bir köşede durmalarıda faydalı bir etkendir. Kafeslerinin yüksek değil geniş olmasınada dikkat edilmeli lakin kuşlar dikey değil yatay uçarlar. Doğada ağaç kovuklarına yuva yaptıklarından hali hazırda her petshopta bulabileceğiniz, kuşunuzun iriliğine göre biraz genişçe edineceğiniz bir yuvayı kafese monte ettikten sonra hep sorulan bir soruya gelecek sıra!!! Yuvanın içine ne koymalıyız???? Yuvanın içine hiçbirşey koymayın arkadaşlar... Bu dediğime belki çok karşı çıkan bi o kadarda katılan çıkacaktır. Kum yumurtaları soğuk tutar ve talaşta asalak üremesine en yatkın ortamı oluşturur. Dibinde 4-5 cm çapında oyuk olan bir yuvalık her türlü işinizi görecektir. Üreme dönemlerinde çok önemli bir hususta kuşların beslenmesidir. Eğer çok yağlı besinler verirseniz kuşlar yağlanır ve verim düşer. Besin eksikliğinde ise yumurta ve sperm hücreleri dayanıksızlaşır aynı şekilde verimsizlik ve hastalık başgösterir.
Arkadaşlar kusura bakmayın biraz yoğunum ve şimdilik bu kadarını yazıyorum. Soru, sorun, eleştiri ve yorumlarınızı bu başlık altında toplarsanız sevinirim ve elimden geldiği kadar cevap veririm.
Saygılar.
wahshi
selam arkadaşlar anesinin babasının istemediği kuşa nasıl ne ile mama hazırlanır yapılır bazı sitelerde ve belgesellerde görmüştüm bir aparat yardımıyla yaptıkları mamayla agızdan besliyorlardı bu mama nasıl hazırlanır nasıl yapılır bir tarifi varmı muhabbet kuşu icin soruyorum
selam arkadaşlar anesinin babasının istemediği kuşa nasıl ne ile mama hazırlanır yapılır bazı sitelerde ve belgesellerde görmüştüm bir aparat yardımıyla yaptıkları mamayla agızdan besliyorlardı bu mama nasıl hazırlanır nasıl yapılır bir tarifi varmı muhabbet kuşu icin soruyorum
artık kuşlarım için sabrım kalmadı
onlar rahat etsinler diye evin şeklini değiştirdim yaşam biçimim bile değişti ama hala yumurtlamıyolar
onlar için elimden geleni yapıyorum
şimdi bana sakın bu sabır işi yapamazsan bırak falan demeyin benden ii bakan yoktur belkide
arkadaşlarım dalga geçiyorlar bebek gibi bakıyosun diye
toplam 3 çiftler sürekli çiftleşiyolar ama yumurta yok :(
ne yapmalıyım
onlar rahat etsinler diye evin şeklini değiştirdim yaşam biçimim bile değişti ama hala yumurtlamıyolar
şimdi bana sakın bu sabır işi yapamazsan bırak falan demeyin benden ii bakan yoktur belkide
ne yapmalıyım
ne yapmalıyım
ne yapmalıyım
Üyelere Özel İçerik
Bu bilgi üyelere özeldir. Görüntülemek için giriş yapın veya üye olun.