akadaşlar elimde şu an yumurta da olmayan 3 çift muhabbet kuşu var.ama yuva hazırlığındalar.yumurtlamadan satmak istiyorum.satma sebebim sürekli aynı çeşit yavru almam.isteyenlere resim yollayabilirim.resim ekleme konusunda başarılı değilim.yerim istanbulda.şehir dışına kuş yollayıp kuşları harab etmek istemiyorum.cebim 🔒 Üyelere Özel. resim için email ve msn adresim 🔒 Üyelere Özel.
iyi akşamlar...
akadaşlar elimde şu an yumurta da olmayan 3 çift muhabbet kuşu var.ama yuva hazırlığındalar.yumurtlamadan satmak istiyorum.satma sebebim sürekli aynı çeşit yavru almam.isteyenlere resim yollayabilirim.resim ekleme konusunda başarılı değilim.yerim istanbulda.şehir dışına kuş yollayıp kuşları harab etmek istemiyorum.cebim 🔒 Üyelere Özel. resim için email ve msn adresim 🔒 Üyelere Özel.
iyi akşamlar...
iyi akşamlar...
ben kuslarimi alali 2 ay oluyor .. Disi 1 albino , ZEytin yesili 1 erkek , disi son zamanlarda yuwaya cok giriyor.. erkek girmiyor .. acaba ciftleseceklermi ? eger oyleyse ne yapmam gerekiyor yuwanin icine 1 seyler koymak gibi mesala ??
ben kuslarimi alali 2 ay oluyor .. Disi 1 albino , ZEytin yesili 1 erkek , disi son zamanlarda yuwaya cok giriyor.. erkek girmiyor .. acaba ciftleseceklermi ? eger oyleyse ne yapmam gerekiyor yuwanin icine 1 seyler koymak gibi mesala ??
sevgili muhabbet kuşu sevenler
uzun bir süre muhabbet kuşu ürettim ve halen de üretmeye devam ediyorum. onlar benim dünyamdaki en güzel varlıklar. bana en çok gelen sorunun `elinizde konuşan muhabbet kuşu var mı?` olmasından dolayı bu formu yazmaya karar verdim. sizlere faydam olursa ne mutlu bana....
*ilk önce yeni yem yemeye başlamış erkek bir muhabbet kuşu temin edin. (ırk olarak ingiliz daha fazla hafızaya sahiptir)
*kuşunuzun sizi tanıması için ona zaman tanıyın.
*evinizde başka kuş bulundurmayın.onların sesleri bile kuşunuzun tüm dikkatini dağatacaktır.
*kafesinde ayna, oyuncak gibi ilgisini çekecek aksesuarlar bulundurmayın. ilgi odağı siz olun.
*kafesine onu korkutmadan kısık bir sesle konuşarak yaklaşın.
*elinizden yem yedirin. bundan başta çekinecek sonra alışacaktır. biraz sabırlı olun.
*daha sonra öğrenmesini istediğiniz ilk kelimeye karar verin.
*muhabbet kuşları c, ç, ş gibi harfleri daha kolay öğrenirler. (örneğin çapkın, şımarık v.b)
*seçtiğiniz ilk kelimeyi sürekli tekrarlayın.bıkmadan sabırla. hatta ses kaydı yapan teyp veye herhangibir cihazınız varsa kaydedin ve sürekli dinletin.
*öğretmeye çalıştığınız kelimeyi kuşunuzdan duymadan başka kelimeye geçmeyin ve sürekli tekrar edin.
*artık kuşunuz konuşmaya başladı. yeni kelimelerle devam edin öğrendiği bütün kelimeleri onunla birlikte herzaman söyleyin. siz kuşunuzla konuşun, ona ilgi gösterin ki o da sizinle konuşsun size bağlansın.
*ama herşeyin başı sabır ve sağlıklı bir kuş...
saygılarımla
ramazan duman
🔒 Üyelere Özel