Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
SABRIM KALMADI ARTIK LTF YARDIM - 2.sayfa
Siteye kaç gündür giriyorum nerede ise sitedeki yazıları yaladım yuttum.Sormadan sorunuma çare bulurum diye..bir çok yazılar benim sorunuma çare gibi görünsede artık dayanamıycam ...Bir ay önce bir muhabbet kuşu aldım bir aylık yavru olduğunu söylediler ...geldiğinde hiç korkmayan kuş benim sabırsızlığım yüzünden korkmaya başladı ..Yuvasından elimle alıp alıştırmaya çalıştım..Şimdi hiç gelmiyor sadece akşamları elime alabiliyorum biraz parmağımda duruyor en ufak bir harekette kafesine kaçıyor..Kafesinden çıkardığım zamanlar bir yere konsa bile orada sessiz bir şekilde duruyor kımıldamadan bende dayanamayıp tekrar parmağıma alıyorum bir müddet sonra tekrar kaçıyor kafesinin içine elimi sokup ta yem bile değiştirmeye korkar oldum bir o yana bir bu yana kaçıyor...Ben onun dışarıya çıkınca dolşmasını yanıma gelmesini kafesinde olsun dışarda olsun hareketli olmasını istiyorum..Okuduğum formlarda sabredip beklenmesi isteniyor ama aşkımın (adı aşkım)hiç niyeti yok konduğu yerde put gibi kala kalıyor..Bu hali beni deli ediyor ..Lütfen yapmam gereken ne onunla konuşsamda hiç bir şey kar etmiyor korkmamasını bize yakınlık göstermesini nasıl sağlayabilirim yardım edermisiniz..
arkadaşlar benim kuşumun adı çavuş be şu anda 7 aylık...onu ben üretici bi amcadan almıştım..ama bana şu kuşu al bu kuşu al demedi...şansıma yavrulukların çoğunda farklı farklı yavrular vardı ve ben elime alarak hepsini inceledim....yavru olmalarına rağmen elimde hiç hareket etmeden parmağımı uzattığımda parmağı ısırmayan daha yem kırmayı bilmeyen kuşu seçtim....çok ufak olduğu için cinsiyeti belli değildi...aldığım 10 gün yemini suda haşlayarak tek tek elimle yedirerek besledim ayrıca şırıngayla ağzına mama verdim...ilk zamanlarda kanatları olmadığı için sürekli üzerimizde yatıyodu...hatta bi gün babam koltukta yatarken bizim kuşta babamın kucağında ayaklarını geriye atarak uyumuştu.. :)he unutmadan 2 kere de ölümden döndü :((( bi kere su bardağının içine kafa üstü düştü ve boğuldu ama annem hemen onu çıkardı ve karnına bastırdı suyu çıkardı ve kurtuldu ...ikincide de ceryanda kaldı gözü falan şişti bi gözü kapandı ama 1 hafta çok sıkı baktım ve böylece bu felaketide atlattı...şimdi ona gözümüz gibi bakıyoruz....ayrıca 1 aylıkken konuşmaya başladı ...çavuş,canım,babacık,şampiyon fenerbahçe,ıslık çalma,geveze,şımarık,aşkım ve daha sayamadığım bir çok kelimeyi söylüyo...ve en büyük olay kuşumuz bu kadar kelime konuşuyo ve elimizden avucumuzdan omzumuzdan inmeyen bu kuşun cinsiyetii DİŞİİİİ .....lütfen sadece erkek kuşlar konuşur ve çabuk alışır gibi bi genelleme yapmayın bu çok yanlış...şu anda öyle bi duruma geldiki benim kuşum salona girdiğim anda kendini sağ sola atıp ıslıklar çalmaya konuşmaya başlıyoo :):):) herkese böyle bi kuş lazım aslında :) KUŞUMUN RESMİ KUŞLAR BÖLÜMÜNDE ÇAVUŞ ADI ALTINDA VAR Bİ BAKIN DERİM :)
çavuşun ceresi bana mavi gibi geldi sanki erkek:)))) okadar küçük bebeği alıp büyütüp adametmek:) kolay değil bravo size sevgiler
İnanamıyorum yadıklarınıza...Biri yemsiz bırak diyo, biri tüyünü yol ki sana muhtaç kalsın, o zaman yaklaşır diyo...E tabi minicik bişey muhabbet kuşu, sıkıyosa bi kaplanın tüyünü bacaanı yolun size daha iyi davransın diye...Yaa siz hayvanı yolmadan, avuçlamadan sevemez mişsiniz arkadaşlar? Nooluyo burda? Dursun, zamanla yaklaşırsa yaklaşır, olmazsa onun varlığı, güzelliği yeter. Yetmez mi? Sakin ve sabırlı olun hayvanlara karşı biraz yahu...bi arkadaşınız size yakın davranmadı diye yoluyo musunuz onun da orasını burasını? Saygı şart hayvan beslerken. Köle değil onlar, her biri ayrı karakter sahibi canlılar. Lütfen...
ARKADAŞLAR YAZIMI DİKKATLİ OKURSANIZ BENİM TASVİP ETMEDİĞİM VE UYGULAMADIĞIM BİR YÖNTEM VAR DİYE ÖZELLİKLE BELİRTTİM. YAP DEMEDİM KİMSEYEDE TAVSİYE ETMEM SADECE YÖNTEMİ ANLATTIM BEN NİCKİMDE YAZDIĞI GİBİ VAHŞİ BİRİ DEĞİLİM LÜTFEN DAHA DİKKATLİ OLALIM TENKİT ETMEDEN ÖNCE....
slm.parmağını ıslatıp toz şekere batırmayı denemelisin.ona doğru uzattığında bırak biraz ısırsın sonra eline güvenmeye başlayacaktır ve bu egzersizleri her gün 3 defa kadar yapmalısın.ona da hak ver bence karsısında dev gibi bir yaratık gibiyiz onun gözünde değil mi?
erhan07 teşekkürler ama daha ısırmayı bile bilmiyor kafasını çeviriyor hiç hırçınlığı yok..Dün yemini aldım elimle yedirdim akşama kadar ama buna rağmen korkusu geçmedi.Bende bugün bıraktım...yemliğine ve ona dokunmadım..Birde dikkatimizi çeken bir şey var sabahları kalktığımızda diğer kuş seslerine sürekli ötüyor ama yerinden kımıldamıyor bile..yem yemenin dışında tamamen hareketsiz duruyor olduğu yerde kaşınıyor bir tek kafese yaklaştığımızda oradan oraya kaçıp duruyor ..bukadar durgun ve sessiz durması normalmi?Akşamları elimize aldığımızda bile elimizden kımıldamıyor..Ani bir harekette uçup kaçıyor bir yere konuyor yine aynı şey kımıldamadan bir yerden bir yere uçmadan olduğu gibi kalıyor taki yanına yaklaşıp elimize alana kadar...
birşeydaha ilave etmek istiyorum aşkım yem dışında birşey yemiyor..İki gündürde katı bir şekilde dışkısı popoya yapışıp kalmış olarak duruyor ek gıdalara nasıl alıştırmalıyım yüzüne bile bakmıyor..Bu arada yemine kumunu koymayı ihmal etmiyorum..Dışkılarken resmen ıkınıyor .bu sorun yaparmı?
slm mirage henüz çok küçük bişi o önce sana güvenecek sonra sana sen istemesende gelmeye başlayacak biraz daha sabret ben bıcırığı aldığımda henüz 1 yaşında yoktu bana getiren kişi evde çocukların rahat bırakmadığını ve korkuttuklarını söyledi bende daha önce muhabbet baktığım için seve seve aldım ilk zamanlar çok hırçındı hiç ellemedim kafesine bile yanaşmadım ama daha sonra her sabah günaydınla başlayan muhabettimiz 12 yıla dayandı :) bıcırık şimdi 13 yaşında ve benim sesisimi duyduğu anda ne yapacağını şaşırıyor tavsiyem biraz daha sabır sevgi ve bol bol KONUŞ onunla saygılar..
Kuşunuzun güvenini kazanıp kazanamayacağınız evcil olup olmayacağı suskun veya ürkek olacağı, ilk günden belli olur. Mümkünse eve geldiği ilk günden itibaren ona fazla yaklaşmadan sürekli yanında bulunmanız gerekir. Onunla çok konuşmalısınız. Büyük ihtimalle kuş size karanlık bir kutuda verilmiştir. Delik açılmış bir karton kutu içinde kışın soğuktan yazın sıcaktan korunarak, mümkün olduğunca çabuk eve getirilmeli. Kutudan direk kafesin içine girişini sağlayacak şekilde çıkarın. Kuş karanlıktan aydınlığa geçeceği için hemen kafese girer. O andan itibaren kuşu yalnız bırakın ve çevresini incelemesini izleyin. Ev ortamına alışmak için etrafı dikkatle inceleyecektir. Eğer bir şey yemez içmezse endişelenmeyin. Kendini rahat hissedince ve arkadaşlarından ayrılma şokunu üzerinden atınca normale dönecektir. Eğer kuş odayı sigara içenlerle paylaşıyorsa yatmadan önce havalandırın. Lambayı söndürmeden önce rahat olarak tünekte olmasına dikkat edin. Odadaki tüm ışıkları kapatın ama az ışık veren bir lamba bulundurun. Çünkü alışık olmadığı sesler onu rahatsız edebilir ve yem yemesini su içmesini karanlıkta sağlayamayabilir. İlk günün sabahı kuşun kafesinden tutarak onunla sessizce konuşun ve taze yemler verin. Sonra onu yalnız bırakın ki korku ve heyecanını üzerinden atsın. Daha sonra yavas yavas elimizi kafesin icinde tutarak bizim yakinligimiza alismasi saglanmalidir. Çevresine alışması ele gelmesiyle daha kolaylaşacaktır. Evcil olması çok önemlidir. Evcil demek ele ya da parmağa korkusuzca gelip konması demektir. tufan turan''dan alınmıştır.
slm.onların yaşadıkları yerden senin evindeki kafese geldiği ana dek hak verirsin ki bir sürü olumsuzluk yaşıyorlar bu gerek taşımada ve gerekse shoplardaki ufak kafes içerisinde olabiliyor.bence zaman içinde alışacaktır,ancak önemli bir konu var ki buda poposuna yapışan dışkısı,bu onun için önemli bir prob.sana bu aşamada bir sürü tavsiye verilecektir ki özellikle yeni başlayan arkadaslar kuşuna daha iyi bakabileleri adına tüm tavsiye edilenleri yedirmeye çalışırlar.sizi anlıyorum ama bu tavsiyelerin içerisinde mutlaka yulaf,peynir,ekmek gibi nesnelerde olacaktır:)işte bunu tavsiye eden arkadaslarımız tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarmasından habersizler çünkü onların sevdiği herşeyi vermek doğru değildir,onlarda çocuk gibi aşırıya kaçabilirler.bu yüzden özellikle lifli gıdalar onlaron tane şeklinde dışkı yapmasına engel olup popo kısmındaki tüylere yapışmasına ve sorun çıkarmasına neden olur.elinle kuşunu dikkatlice tutup ılık su ile bu dışkı kısmını ıslatmalı ve yavasca temizlemelisin.ayrıca kuşuna akdarı,ince yem(kanarya yemi) yetecektir.yapacağın yumurta mamaları ve suyuna eklediğin toz vit.takviyeside sağlıklı yaşamasına yeter.kolay gelsin.