Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
SABRIM KALMADI ARTIK LTF YARDIM
Siteye kaç gündür giriyorum nerede ise sitedeki yazıları yaladım yuttum.Sormadan sorunuma çare bulurum diye..bir çok yazılar benim sorunuma çare gibi görünsede artık dayanamıycam ...Bir ay önce bir muhabbet kuşu aldım bir aylık yavru olduğunu söylediler ...geldiğinde hiç korkmayan kuş benim sabırsızlığım yüzünden korkmaya başladı ..Yuvasından elimle alıp alıştırmaya çalıştım..Şimdi hiç gelmiyor sadece akşamları elime alabiliyorum biraz parmağımda duruyor en ufak bir harekette kafesine kaçıyor..Kafesinden çıkardığım zamanlar bir yere konsa bile orada sessiz bir şekilde duruyor kımıldamadan bende dayanamayıp tekrar parmağıma alıyorum bir müddet sonra tekrar kaçıyor kafesinin içine elimi sokup ta yem bile değiştirmeye korkar oldum bir o yana bir bu yana kaçıyor...Ben onun dışarıya çıkınca dolşmasını yanıma gelmesini kafesinde olsun dışarda olsun hareketli olmasını istiyorum..Okuduğum formlarda sabredip beklenmesi isteniyor ama aşkımın (adı aşkım)hiç niyeti yok konduğu yerde put gibi kala kalıyor..Bu hali beni deli ediyor ..Lütfen yapmam gereken ne onunla konuşsamda hiç bir şey kar etmiyor korkmamasını bize yakınlık göstermesini nasıl sağlayabilirim yardım edermisiniz..
hoşgeldiniz.aşkıma avucunuza yem döküp yedirmeyi denediniz mi.bu kuşların en büyük zaafları yemek içmektir.ve bu zaafı kullanırsanız onunla güven ortamı oluşturabilirsiniz.sevgilerimle...
Elif ilgin için tşkler denemediğim kalmadı hepsini denedim....Zaten bırak avcuma gelmeyi elimi gördümü kaçıyor..
elifin notuna küçücük bir notta benden eğer kafesinde yem olmazsa bunu başarabilirsin kafesinde yem olduğu sürece elinden yemeyecektir umarım ne kısa sürede alışır ama en önemlisi sabır..
arkadaş kaderimiz aynı. Yine senin 1 aydr. Benimki 3-4 aydır alışmadı bana. Herşeyi denedim ama nafile. İşi zamana bıraktım. İnşallah alışır. Bol bol ilgi lazım. OKula gittiğim için fazla ilgilenemiyom. Bakacaz inşallah alışır
Devo 3-4 ay iyi sabretmişsin...ben fazlası ile ilgilendiğimisanıyorum onunla konuşuyorum sakin tonla konuşurken beni kafasını yan çevirip iyice dinliyor.taze marulu uzatıyorum kafese yarım saat kımıldamadan bakıyor sanki hadi istediğin olsun da git der gibi bir iki ısırıyor kafasını çeviriyor..Birde bütün ilgisi dışardaki kuş seslerine onları duyunca çıldırıyor sanki...bu sitede çoğu arkadaşı kıskanıyorum inanınki ...kuşum konuşuyor bana çok düşkün dediler mi kıskanmamak eldemi?
Aslında nerde hata yaptığını kendinde biliyorsun. Muhabbet kuşlarının en korktuğu ve nefret ettiği şeylerden biri avuçta ve elde tutulmaktır. Sana olan güvenini sarsmışsın ve artık senden korkar olmuş. Önce yemliklerini çıkarıp bir müddet aç bırak ve sakin yumuşak hareketlerle elinle yem uzat. hemen herşeyin olmasını bekleme ve aceleci olma. Sende kendinden 1000''lerce kat büyük ve tanımadığın birinin kerşısında aynı tepkileri verirdin unutma. Yem yedirme olayında başarılı olamazsan pek tasvip etmesemde tüy çekme olayına başvurabilirsin. Kanatlarının herbirinin uçlarındaki kalem denilen 3 veya 4 tüyü çekersen uçamaz yeni tüyler çıkana kadar ve bu süre zarfında güvenini tekrar kazanarak kendine alıştırabilirsin. Ancak gece kuşu sal ve ışıkları kapatıp bir bez veya ufak bir havluyla kuşu seni göremeyeceği şekilde tutup ışıkları yak tüyleri çektikten sonra ışıkları tekrar söndür ve kuşu bırak böylece seni tüylerini çekerken görüp senden dahada çok korkmamış olur. Bol şans... Ama unutma kanatlarının en uçlarındaki 3 veya 4 tüy her bir kanattan...
sakın haaa tüylerini koparayım deme :O yazık yaaa:((( washi arkadaşım hem senden binlerce misli büyük birisinin yanında sende öyle dururdun diyorsun aynı şekilde bizi birisi alırtırmak için ayaklarımızı incitse yürüyemezsek ona muhtaç kalsak :O ayyyy benzetme biraz abartılı oldu ama bırakın zamana herşeyi sevgili mirage diğer arkadaşları kıskanıyorum diyorsun , biliyormusun onlar kaç senede bu kadar yakın oldular 1 ay diyorsun çooook sabırsızsın kardeşim çooook lütfen miniğin canını acıtacak onu korkutacak birşey yapma sevgiler, inşallah en kısa sürede miniğin sana alışır
en basit yöntem. kafese yem koyma. evin ortasında sehpa gibi bişeyin üzerine bir kaba yem koy oradan yesin 1-2 gün. merak etme açlıktan ölmez. hayvanı eline KESİNLİKLE alma. deli olurlar. kafese sokmak istediğinde bir havlu bez vb yardımıyla eline alırsan daha iyi olur. 1-2 gün sonra yem yerken yakınında dur. kuşların kendilerini en güvensiz hissettikleri anlardan biride yem yedikleri anlardır. o yem yerken yakınında dur. 1-2 gün sonra elinden yedireceksin. ancak kuşun dişimi erkekmi bilmek zordur tabii ki yavru kuşu erkek kuşlar daha çabuk alışıyor. kolya gelsin.
wahshi arkadaş yöntemin bana çok itici geldi...değil tüyünü yolmak bir tüyünü görsem kafeste içim yanıyor bir şey olacak diye ödüm patlıyor .Bunu yazmamış ol bende okumamış olayım okurken bile tuhaf oldum... Bu arada biraz önce elimden yem yedi gerçi korka korka ama buda büyük bir gelişme sanırım..Arkadaşlar teşekkürler size gelişmeleri yazarım..Ahmetkoray kuşum erkek ...İlgine teşekkürler...