Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
JUMBODAN YAVRU ALAN VARMI?
MERHABA GEÇEN ÇOK GÜZEL BİRÇİFT JUMBO MUHABBET GÖRDÜM...ACABA JUMBOLARIN ÜREMESİ DİGER MUHABBETLERDEN FARKLIMI YANİ ZORMU..
SLM. MUMUZ jUMBOLAR HEM AZ YAVRU YAPAR HEMDE ÇOK ZOR EŞ TUTAR. AMA BEN JUMBO ERKEĞİ İLE YERLİ BİR DİŞİYİ EŞLEŞTİRDİM HEM ÇOK GÜZEL YAVRU VERİYOR. HEMDA KIRMA JUMBO ÇOK DAHA VERİMLİ OLUYOR.
Yavru alan var ama alamayan daha çok. Bence ingiliz kırıklarını dene daha verimli ve kolay ürüyolar. Jumbolar hovarda35''inde dediği gibi zor eş tutup zorda ürüyolar. Yanlış olmasın ama bi arkadaş söyledi (profesyonel üretici ve jumbo üretmede başarılı) Senede sadece bir kere yumurtluyor ve az yavru yapıyor demişti ben üretemedim ama üreten var. Bayağı profesyonellik gerektirdiği kesin. Birazda şans lazım bence....
Gerçekten zor iş Jumbodan yavru almak ya eş tutmuyor ya yumurluyor yatmıyor bir çiftle olacak iş değil en az 4-5 çifti salmaya bırakıp anlaşanları kafese almak lazım. SOnrası beslenmesine ve allah kalmış.Bir kaç kafes olursa daha verimli olur.
VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM...ÜRETİMİ KOLAY OLSAYDI BUKADAR DEĞERLİ VE PAHALI OLMAZLARDI ANLAŞILAN.ŞUAN ELİMDE TESADÜFEN BULDUĞUM BİR JUMBO YAVRU VAR...KADIKÖYDE BİR KUŞCUDA DAMIZLIK JUMBOLARIN ARASINDA RASTLADIM GEÇEN AY ALDIM 3-4 AYLIK KOCAMAN BİR ERKEK YAVRU...ŞUAN TAMAMEN EVCİLLEŞTİ..1 YAŞINDAKİ KONUŞAN HOLLANDA MUHABBETİN YANINDA BODYGUARD GİBİ DURUYO... BİRDE JUMBOLAR ÇOK MİSKİN DURUYORLAR YADA BENİM GÖRDÜKLERİMMİ ÖYLE..İRİ CUSSELERİNDEN DOLAYI PEK HAREKET ETMİYORLARMI ACABA.TABİ DİĞER MUHABBET KUŞLARIYLA KIYASLAMIYORUM AMA BANA BAYA Bİ DURGUN GELDİLER... KUŞCULARA İNANMAMAK LAZIM ANLAŞILAN ADAM ALGÖTÜR KESİN ÇİFTLEŞİRLER MERAK ETME DİYORDU SANIRIM DAHA ÇOK ATIYORDU...GERÇİ BİRAZDA ŞANS..
senede bir defa yumurta yaptıkları tamamen yanlış Wahshi devamlı yumurtluyorlar uygun yuva koşulları kolay hazmedilen yemleri hic eksik etmeden verince jumbodan yavru almak okadarda zor degil bzide şu an iki tane dişi jumbo var takır takırda yavruluyorlar
Farklı bir yöntem daha var. Jumbolar yumurta az yaparlar yapsalarda üstünde yatmazlar biraz hantal ve az hareket ederler. Bu sebeple iyi anlaşan bir çift jumbo yumurtlatabilirseniz. Kümesinizde veya evinizde aktif olarak çalışan diğer yerli cinslerin aynı dönemde yumurtlayanı varsa onların altına jumbonun yumurtasını koyun. Yerli muhabbet kuşları o jumbo yumurtasını kendi yumurtasıymış gibi büyütür. ve sizinde çok güzel jumbo yavrularınız olabilir. Sevgilerimle.
Yazımdada belirttiğim gibi sadece duyduğumu yazdım iron_dog arkadaşım... Ürtici bir arkadaşım söylemişti ama demekki ondakiler senede bir kere yumurtluyomuş...
SLM.Elimde 5 çift orjinal ingiliz jumbo var ve sürekli yavru alıyorum.en az aldıgım yavru sayısı 4
arkadaşlar biz burada boş beleşe konuşmuyoruz bizde üreticiyiz üretim hanemizdede ingiliz muhabbet kuşumuz var zamanında iki safkan ingilizdende yavru aldık şu an ingiliz dişi cek erkekden yavru alıyoruz gayette normal bir yavruyu bitirir bitirmez yeni yumurtaya geciyorlar verimde gayet güzel muhabbet kuşlarının ırkları üretimde farklılık göstermez sadece ingilizler hantaldır biraz daha ilgili besinler yemesi gerekir o kadar wahshi sana sözümyok bir üretimcinin sözünü söylemişsin ama benim demek istedigimde bende üretimciyim itimat edebilirsin gönül rahatlıgıyla!