Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yeni Akvaryum aldım 2 zayiat var ? - 2.sayfa
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce Tay-Mur''un bombeli 1 metrelik bir akvaryumunu alarak aranıza katıldım. Henüz bu alanda pek bilgim yok. Çok yeniyim. Maalesef Akvaryumun 2. gününde 2 balık öldü(köpek ve vatoz) Dikkat etmediğim birşey mi var acaba ? neden ölmüş olabileceklerini çok merak ediyorum. Yoksa diğer 8 balıkta aynı sebepten dolayı ölebilir. Akvaryumu nasıl kurduğumu, ve yaptığım işlemleri anlatayım belki bir sonuç çıkabilir. Yanlışım varsa da öğrenirim.: İlk önce Akvaryumu temizledim, Akvaryumun kumunu yıkadım, daha sonra musluk suyu ile akvaryumu doldurdum. içine aldığım iki küçük şişe ilacı Akvaryumu satın aldığım arkadaşın tavsiyesi ile suya boşalttım. Su mavi renk aldı. Kumu yeni yıkadığım için de su çok az bulanık görünüyor. 1 gün akvaryum balıksız bekledi. ertesi gün balıkları aldım. ve poşetin ağzını açarak suya boşalttım. Balılar da bir sersemlik gördüm halen Piranalar da(2 adet) bu sersemlik devam ediyor. Köpek balıları da(2 adet) çok hareketli. Sudan çıkmaya çalışıyorlar. En son bu noktayakadar geldim. Balıkları Akvaruma koyduktan 1 gün sonra vatozun biri ölmüştü. 2. gün ise köpek balıklarının biri ölmüş. 4 adet ciklet balığı çok kefiyli görünüyor. Piranalar halen korkak ve yem yemiyorlar. Köpek balıkları da yem yemiyor. Arkadaşlar durum bundan ibaret. Balıklar neden ölmüş olabilir. Nelere dikkat etmeliyim. Bir de neden balık yemlerini yemiyorlar ? Tasiyelerinizi almak istiyorum. Gerçi akvaryumcudan bilgi aldım ama neticede balıklar akvaryumun içinde pek keyifli görünmüyor. Not: Derece ve Isıtıcı mevcut, derece de yeşil çizgide(olması gereken sıcaklık), Hava motoru gün boyu çalışıyor. Teşekürler.
bu işin peşini bırakmamana sevindim..büyük bir zevkle sana tavsiyelerimi sunuyorum..
bak dostum cichlidlerin en sevdigi mekanlar kaya oyukları veya araları, bitki araları ve saklanabilecekleri oyuklardır..bu balıklar oyuklar arasında gezmeyi çok sever bu yüzden onalara bu ortamı saglamalısın...öncelikle 2-3 tane amozon yapraklı bitkiler ve bir kaç volkanik kaya(akvaryumcuya söle o verir böyke ufak delikli falan ;) ve 3-4 paket siyay kum alabilirsin bunların dizaynı sana kalmış desem biraz yalan olur...
1)tüm balıklar zeminin açık renkli olmasından biraz ürker...bu yüzden zemindeki kumların üzerine almış oldugun siyah kumları yaymalısın bir kaç yer eski kum renginde kalsın..
2)volkanik kayaları akvaryumun arka camına güzelce diz..balıklarının geçebilecekleri güzel yollar yapmaya çalış ve saklanabilecekleri oyuklar...
3)Daha sonra dizdiğin kayaların önüne amazon yapraklı bitkileri (köklerinin hepsi aşağıda olacak şekilde) kuma güzelce göm birazcık köklerin üst kısmı yukardan gözüksün
4)Akvaryumun ön kısmına gelince hiç bir şey koyma balıkların rahatça gezebilecekleri bir mekan olsun bu hem görünüş olarak mükemmel olur hemde balıklara saglıklı bir ortam sağlamış olursun..
cichlidlerinin yem yememesi yanlış yem seçimi olabilir bunu akvaryumcuna anlat o sana uygun yemleri vermeye çalışır ama benim tavsiyem ototoo( böyle yazılıyodu sanırım) nun yeşil kutusu var harika bir yemdir balıklarının gelişimleri için bunu kullan..KESİNLİKLE RENKLENDİRİCİ YEMLER VE HORMON KULLANMA.
Akvaryumun kaç litre?
Saygılarımla,
Crano
Yardımlarınız için çok teşekkürler. Taymur bombeli 100 cmlik akvaryum sanırım 220 litre civarında. Akvarumumda siyah ince kalın (sanırım dere kumu) kum da var. deniz kabuğu kırması siyah kumu akvaryumun iki yanına serptim. Yani Bitaraf siyah kum bitaraf beyazımsı d.kabuğu kırması. Dediğiniz gibi akvaryumun arkasına o taşlardan döşemeyi düşünüyorum.
Rica ederim.Kayaları balıklarının rahatça dolaşabilecegi gibi arka cama dizersen çok isabetli olur güven bana
Hae birde madem akvaryum 220 lt falan o zaman daha fazla balık alma 20 balık yeterli.birde yem markasi yazmıştımya işte onu yanlış yazmışım. Ototto nun Growth olanı(yeşil kapta) olucaktı.bu yemi kullan gerçekten çok iyi şahsen ben balıklarımın çogunu bu yemle büyüttüm..
Saygılarımla,
Crano