Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

HAMSTERIM DOĞURDU

az önce baktım hamsterım doğurmuş.... fakat yuvasına değil... talaşların içerisine.... yuvasına yavrularını çıkarmam için ne yapmalıyım...

img

pepsi1

19 yıl 10 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

toplam 5 yavru ve artık çok geç..... hepsi ölmüş.... elimizi bile sürmedik. topu topu kafesten 2-3 dk seyrettik... annenin ilk yavrularıydı... canım çok sıkıldı...

img

pepsi1

ÖZEL MESAJ

neyse arkadaşım daha önce bi hamsterın yavrulamadı galiba hamsterlar her ne kadar sevimli olsalar bile onlarında kendine göre özellikleri vardır bu özelliklerinden biride aşırı derecede kıskanç olmalarıdır bu senin için bir deneyim oldu bidahakine bir daha bakmazsın geçmiş olsun

img

tek_kara

20 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hamsterın kaç aylıktı?Erken yaştaki doğumlarda böyle olabilir diye duymuştum.Belki protein eksiği vardır.Ona yumurta sarısı peynir falan veriyormuydun?Yada arkadaşın dediği gibi kıskanmış olabilir.GEÇMİŞ OLSUN.

img

oleta

20 yıl 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ewet sürekli protein veriyordum ve 7 aylık bi dişiydi.... sanırım bu bana bi ders oldu... bidahakine daha dikkatli olurum...... veeee bi soru daha.... bu doğumdan sonra dişi ne zaman çiftleşir :)

img

pepsi1

ÖZEL MESAJ

bence kafese fazla baktığınız için veya kafesin yerini oynattığınız için ölmüş olabilir. ayrıca bazı erkekler yavruları öldürebiliyor tekrar dişi çiftleşsin kafeste erkek hamster da var mıydı?ne kadar sonra çiftleşeceğini sormuşsun, herhalde yeni yavrular en erken 1 ay içinde falan gelir. o da en erken

img

zofran

20 yıl 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

geçmiş olsun benim de daha önce baktığım hamsterım doğurmuştu.2 yavrusu vardı ikiside birkaç saat içinde öldüler. sanırım erken doğurdu, belki seninkine de öyle olmuştur. zaten genelde tüm hayvanların ilk doğumları bu şekilde oluyo. tekrar geçmiş olsun. şunu da ekliyim, bebeklerin ölmelerinin bence onları izlemiş olmanla bi ilgisi yok. yaşayabilicek olsalar zaten yaşarlardı.ilk doğum, sayıları çok, 2.sinde daha ii olur endişelenme. tekrar geçmiş olsun:)

img

müge_k

19 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

1 hafta önce erkekle dişiyi ayırmıştım... sanırım daha dikkatli olmam lazım...

img

pepsi1

ÖZEL MESAJ

şöyle söyleyeyim hayvanlara protein vereceğim diye fazla et kokusuna alıştırdıysanız yavruları da yeme ihtimali artar. O yüzden ben süt,et,şarküteri gibi şeyleri hayvanlara kesinlikle vermiyorum. Sadece doğum zamanında bir dişime yeşil mercimek vermiştim,ama ondan sonraki dişinin doğumunda özel hiçbirşey yapmadım,ilk doğum 3 tane yavru baktı.Yanında erkeği de olmasına rağmen.Eğer ilk doğumsa yemiş olabilir tabi sadece bakmayla alakası yok bu işin. Ama ilk gnlrede fazla bakmamaya çalışın,her ne kadar insan ilk heyecan bakmak istese de:)

img

zofran

20 yıl 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haftada 2 kez küçük bi parça beyaz et veriyordum... gecen gün erkekle dişiyi yan yana koydum çiftleşmeye çalıştılar ama olmadı sanırım:) daha sonra kavga ettiler hemen ayırdım.... ilerleyen günlerde bakalım neler olucak..

img

pepsi1

ÖZEL MESAJ