Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
YaRDiM LüTFeN - 2.sayfa
Merhaba hayvansever arkadaslar; Ben yeni akvaryum aldim 60*30*30 ölcülerinde.Bir hafta calistirdim bos sekilde,sonra baliklarimi aldim(2 kipkirmizi platy,2 kuyruklari siyahli acik turunculu platy,1 dalmacyali Molly,1 beyaz Molly).Bunlara 1 tane yem aldim aldigim yer tüm bakimi kolay baliklar icin bir yem önerdi onu yani pul seklinde.Suyu ne zamanda bir,nasil temizleyecegim bilgim yok.Ne ile aliyorum suyu akvaryumdan?Yeni suyu direk koyarken baliklara zarar vermiyomu hem soguk olur birazda?Erkek disi olanlari nasil ayirt ediyoruz?Yani yeni baslayan biri icin biraz bilgi verirseniz sevinirim.Simdiden coook tesekkürler.
akvaryumcunun verdiği anladığım kadarı ile metilen mavisi bunun çok fazla etkisi olmuyor daha spesifik ilaçlar almanı tavsiye ederim mantar için Sera''nın mycopur''u , beyaz benek için yine sera''nın costapur''u gibi.Ayrıca yeni aldığın balıkları direkt akvaryuma koyma önce bir hafta kadar karantina akvaryumuna koy ve balıkları gözle.
Slm, o ismini verdiginit ilaclari bilmiyorumda.Benim aldigim Tetra Medica Contralck ismi.Bir haftadir gözlüyorum ve ilacin ise yaradigini gördüm benekler hemen hemen kayboldular,cok az kaldi onlar gecer heralde yakin zamanda.Baliklarida aldigim gün koymustum akvaryuma ve onlara hic bulasmadi daha bu beneklerden.Akvaryumun suyunu degisicem birkac gün icindede,yani 1/4 ini.Ama dibinde pislikleri(diskilari..vs gibi) nasil temizlenir?
dip temizlimek için satılan dip sifonları var ama biraz pahalı bunun yerine bir hortum ile dipten su çek hani hortumu sokup ağzınla benzin çekirsin ya onun gibi suyun ilk akışını sağladığında kendisi akmaya başlar hortumu dipte gezdirirek pislikleri çektirirsin.yeni aldığın balıkları akvaryuma hemen koymamanı hastalık bulaşmasın diye değil onlardan gelebilecek hastalıkların akvaryumuna bulaşmaması için söylemiştim.bunu her balık alışında uygularsan akvaryumuna hastalık bulaşma riskini azaltırsın.
Cok tesekkürler cevabiniz icin,dibini temizlemek icin dip sifonu alsam iyi olur o halde.Acemi olmak ne kötü yaa:(Bugün eve geldigimde bir baktim benekli Molly öyle duruyo ters gene,kuyruguna bir baktimki küflenmis gibi.Sadece kuyruk kismi ve hic kimildatamiyo belden asagisini,üst kismi hareketli.Akvaryumdan aldim ayri bir kaba koydum temizlemeye calistim kuyrugunu ama genede ters duruyo kimildatamiyo mikrop kapladi galiba,suyu gec temizlememden diye düsündüm.Uzun süre ayni yerde uyuya kaldiysa o hale geldi sanirim.Üfff simdi ölür gibime geliyo ve üzülüyorum.Insallah baska baliklarimdada ayni seye rastlamam!
sizin problemleriniz suyun aşırı kirlenmesinden kaynaklanıyor anladığım kadarıyla akvaryumun suyunu komple yenilemenizi tavsiye ederim.son bahsettiğiniz hastalık kuyruk erimesi olduğunu gösteriyor bakteriyel bir enfeksiyondur seranın bactopur''unu kullanabilirsin.yemlemeyi dikkat et.akvaryumda ne tür balıklar var?
Selamlar,sagolun bana bikmadan usanmadan cevap verdiginiz icin.Evet suyu biraz kirli ama dip kirliligi suyun birazini degistim daha yeni.Günde 1 kez pul yem veriyorum ben baliklara.Akvaryumcuda öyle tavsiye etmisti.Bende 5 degisik renklerde Platy ve biri beyaz biri siyah 2 Molly var.Gecenki siyah beyazlisi öldü maalesef.Kuyrugu küflenmis gibi demistimBu küflerden cok az bitki yapraklarindada var sanki.Ayrica o dediginizi ilac burada var mi bilmiyorum.Ben Viyana''da yasiyorumda.Tetra isimli ilaclar cok yaygin genelde.