Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

YaRDiM LüTFeN

Merhaba hayvansever arkadaslar; Ben yeni akvaryum aldim 60*30*30 ölcülerinde.Bir hafta calistirdim bos sekilde,sonra baliklarimi aldim(2 kipkirmizi platy,2 kuyruklari siyahli acik turunculu platy,1 dalmacyali Molly,1 beyaz Molly).Bunlara 1 tane yem aldim aldigim yer tüm bakimi kolay baliklar icin bir yem önerdi onu yani pul seklinde.Suyu ne zamanda bir,nasil temizleyecegim bilgim yok.Ne ile aliyorum suyu akvaryumdan?Yeni suyu direk koyarken baliklara zarar vermiyomu hem soguk olur birazda?Erkek disi olanlari nasil ayirt ediyoruz?Yani yeni baslayan biri icin biraz bilgi verirseniz sevinirim.Simdiden coook tesekkürler.

img

kelebekgibi

20 yıl 7 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar bir süre önce soru sormustum ama kimse cevaplamamis,okuyup geciliyo sanirim,keske Forum daha canli olsa ne iyi olur.Bilenler özellikle bilgilerini esirgemesinler lütfen!Sevgi ve saygilar..

img

kelebekgibi

ÖZEL MESAJ

slm kelebek gibi bu forum akvaryumla ilgili bulabileceğin en iyi sitelerden biri am abu aralar herkes tatilde olduğundan fazla hareketlilik olmuyor bide bazı arkadaşlar bu siteden tartışmalardan dolayı ayrıldı.Aldığın balıklar bir acemi için uygun sayılabilecek balıklar akvaryumuna bir kaç çeşit canlı bitki dikmeni tavsiye ederim fakat bakımı biraz zor olabilir.Eğer filitren iyiyse bilmiyorum ne kullanıyorsun akvaryum suyunu bana göre 3 haftada bir %20 oranında değiştirmen yeterli olacaktır.Akvaryumdan suyu sifon sayesinde çekebilirsin akvaryumcularda bulabilirsin veya kendinde yapabilirsin bir hortumun ucuna pet şişiyi kesip hortumun ucuna geçirerek kendinde yapabilirsin.platy balıklarının erkeklerinde alt yüzgeçlerinin arasında cinsellik organı bulunmaktadır.dikkatli incelersen göreceksin.Akvaryum ailave edeceğin suyu şebeke suyundan koyabilirsin sabun değmemiş bir kapta 2 gün ağzı açık beklettikten sonra koyarsan daha iyi olacaktır.birde su değişimlerinde mutlaka su düzenleyici ilaçlar kullanmayı unutma....

img

fasteagle58

19 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cinsiyet ayrımı ile ilgili birşey daha eklemek istedim dişiler erkeklerden daha uzundur ve mideleri daha geniştir.öbek altındaki üçüncü yüzgeç dişilerdede vardır fakat erkelerdeki üçüncü yüzgeç yanda bulunan iki yüzgeçten daha küçüktür ve sivridir.dişilerde üçüde birbirini aynıdır.Birde bir erkeğe üç dişi düşecek şekilde şeçim yaparsan daha iyi olur.

img

fasteagle58

ÖZEL MESAJ

Cevabiniz icin cok tesekkürler fasteagle58.Cevaniniz beni aydinlaticiydi gercekten.Insallah Forum dahada canlanir sizin gibi yardimsever insanlarla.Ben bu sitede buldum zaten akvaryum sevgisini ve yavas yavas kuslara karsida ilgim artiyo. Aklima bir soru daha geldi; Bu platylerden biri baska birine cok takiliyo,ikiside erkek.Gördügü an pesine kosuyo,bir kosusturmaca gidiyo bazen.Platyler biraz yaramaz yani,Molly ler ise kendi hallerinde cok sakinler.Böyle ufak kavgalardan zarar gelir mi baliklara?

img

kelebekgibi

ÖZEL MESAJ

Akvaryumdaki erkek sayısını ne kadar az tutarsan o kadar iyi olur.Canlı doğuranlar bir kere doğum yaptıktan sonra erkek balığa ihtiyacı olmadan tekrar doğum yapabilir.Erkek balıkların kavga etmeleri normal diğer balıklardada bu olur sadece yapman gereken akvaryuma saklanma yerleri yapman(Canlı Bitki , Kütük)ve bir erkeğe 3 dişi düşecek şekilde olursa çok daha iyi olur.Saklanma yerleri yavrular içinde çok önemli özellikle sık yapraklı canlı bitkilerden mutlaka koymanı tavsiye ederim.

img

fasteagle58

ÖZEL MESAJ

Cevabiniza tekrar tesekkürler,birkac bitki var akvaryumda ama ince yaprakli bu haftasonu kalin yaprakli bir bitki almak olucak ilk isim,hee birde birkac disi balik alicam.Bakalim sonra neler olacak akvaryumda...

img

kelebekgibi

ÖZEL MESAJ

Acil yardim istiyorum sizlerden,platymin birinde beyaz noktalar olustu,bugünlerde daha belirgin ve diger baliklarimdada azcik gördüm bugün,hepsine gecmis olabilir mi yani,mantar gibi birseymi bu?Ne yapsam iyi gelir?

img

kelebekgibi

ÖZEL MESAJ

bahsettiğin beyaz noktalar beyaz benek ve ya mantar olabilir.Beyaz benek genelde ani sısı değişimlerinden mantar ise fazla yem artıkları ve pisliklerden dolayı suyun kirlenmesinden kaynaklanır.su değişimlerinde ilave edeceğin suyun ısısı ile akvaryum suyu aynı sıcaklıkta olmalıdır.suyu kirletmemek içinde balıkların yiyebileceğinden fazla yem verme balıklar açlıktan kolay kolay ölmez ama çok yem suyu bozduğu için balıkların hastalanmasına neden olur.tedavileri için akvaryumcularda her iki hastalık içinde farklı ilaç mevcuttur kaliteli markalardan almanı tavsiye ederim.ayırca akvaryum suyuna 20 lt. ye 1 çorba kaşığı kaya tuzu veya kalın iyotsuz tuz eklersen faydasını görürsün.ben bu tür hastalıklarda şu tedaviyi uygularım ;bir maşrafanın içine biraz su ve bolca tuz koyup karıştır suyun tuzu iyce doyması lazım hatta içinde tuz çözülemeyecek durumda balıkları tek tek bunun içine koy ve bir kaç saniye (balık hafif baygınlık geçirmeye başlayıncaya kadar) beklet sonra hemen temiz bir suya koy.bu yöntemi noktacıklar geçinceye kadar günde iki kez uygula.akvaryuma koyacağın suları mutlaka 2-3 gün dışarda dinlendir ki içindeki klor uçsun balıkların en büyük düşmanlarının başında klor ve bilinçsiz yemleme gelir.umarım yardımcı olabilmişimdir.

img

dubai

20 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet bilgileriniz cok aciklayiciydi cook tesekkürler.Bende dün baliklari aldigim yere sordum ve beyaz noktalar icin ilac verdi bana,koyu mavi renge yakin bir ilac.Bu akvaryuma iki disi yeni balikta ekledim bunlarada bulasmaz insallah.Ilaci günde bir defa 50 litreye 12 ml döküyorum.Bende bu isi ögrenicem elbet yavas yavas :)

img

kelebekgibi

ÖZEL MESAJ