Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

acil yardım - 2.sayfa

yeni aldıgım akvaryumuma 400 ltlık 7 adet frontosa 3 adet lılopi ve 6 adet calvus larımı suyu 3 gun beklettıkten sonra attım fakat balıklar cok saglıksız oldular ve yuzmemeye ve yem yememeye basladılar.Bu sabah lilopi nin birisi ters donmus fakat olmemıştı ve bende frontosaları ve lılopilerı eksi akvaryuma bu attım. Ne yapmam gerekıyor lutfen yardım

img

serkanbalaban

19 yıl 11 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıkları baska bir akvaryuma tasırken eski suyuyla götürmeyi ve yeni suda 10 dk kadar bekletmeyi unutmayın bakın bu cok önemli yalnızca akvaryumcudan yeni aldıgınız balıklar icin gecerli bisey degil eger direk yeni suya atarsanız balıklar affallar ve bazen 1-2 gün icinde ölebilir bile.

img

crano

20 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sagol arkadasım eski suyuyla bır kovaya koyacagım ve yeni suyla karıstırıp on dakıka bekletecegım dogrumu

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

Dostum önce su kacırmayan, balıkların sıgabilecegi seffaf poset al (marketlerde pirinç falan verirken koyuyolar ya hae onlardan git iste 5-6 tane sonradan da lazım olur) balıların oldugu akvaryumun suyundan posete doldu sonra da balıkları tek tek posete koy sonra da o poseti git yeni akvaryumundaki suda 10dk kadar beklettkten de sonra balıkları sal gitsin OK!hAE BU arada bunlardan önce yeni akvaryumdaki suyunun en az 3 gün dinlenmiş, havalandırma ve filtresi ile temizlenmiş ve suyununda 27 C derece olması gerektini sakın UNUTMA.Bitirdikten sonra haberim olsun :)

img

crano

ÖZEL MESAJ

selam arkadasım bu aksam dedıklerını yaparım sanada yarın mail atarım . Çok saol

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

[email protected]

img

crano

ÖZEL MESAJ

slm serkanbalaban yeni aldığın 400 lt lik akvaryumun hayırlı olsun.eğer dış filtre kullanıyosan ve bu dış filtreyi daha önce başka bir akvaryumda da kullandıysan bakteri uyuşmazlığı yapmış olabilir.bunu engellemek için içindeki elyafından sübstratına kömürüne bio topların hepsini yenisiyile değiş ve filtre en az 4-5 saat çalışsın ve bakteri olayını tamamlasın ve başta sadece 1 adet balık at ve bi problem çıkmıyosa diğerlerini de at.

img

serev

20 yıl 1 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

serev cok yardımın ıcın ama motor da yeni sanırım problem asılama ile ilgiliydi ve hallettim arkadaslar sayesınde.Şimdi canavar gıbıler cok saol ilgine

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

Bu mudur?YEAH BABY :)

img

crano

ÖZEL MESAJ

Benim gibi ingilizce hazırlık okuyan bir kişiye hiç de yakışmıyo ;)

img

crano

ÖZEL MESAJ

senınde ingilizceyle ilgili sorunun olursa i can help you i am very good about english

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ