Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

acil yardım

yeni aldıgım akvaryumuma 400 ltlık 7 adet frontosa 3 adet lılopi ve 6 adet calvus larımı suyu 3 gun beklettıkten sonra attım fakat balıklar cok saglıksız oldular ve yuzmemeye ve yem yememeye basladılar.Bu sabah lilopi nin birisi ters donmus fakat olmemıştı ve bende frontosaları ve lılopilerı eksi akvaryuma bu attım. Ne yapmam gerekıyor lutfen yardım

img

serkanbalaban

19 yıl 11 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ph gh kh gibi değerleri kontrol ettiniz mi? eski akvaryumdan eski su aşılaması yaptınız mı? su sıcaklığı balıklarınız için olması gerek değerlerde mi? balıklarınız için teknik gereksinimleri karşılayamamış olabilirsiniz gibi geliyor bana. ya da suya alıştırmadan koymuş da olabilirsiniz. tam olarak akvaryuma koyalı ne kadar zaman geçti belirtirseniz daha iyi olur düşüncesindeyim. frontoza pH 7,8-8.7,GH 12°-20°,24-28°C leleupi pH 7.5-8.5,GH 12°-20°,24°-28°C kalvus pH:7.5-8.5,Sıcaklık: 24-26°C bence ortala ph ı 8 sıcaklığı da 25-26 derece civarı yapman iyi olacaktır. Saygilarimla

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam balıkları koyalı bugun 3. gun. ortalama sıcaklık 27 ama ph konusunda birsey diyemeyecegım. sabah ayırdıklarım duzelmış.tuz dokmelımıyım yada ne yapmalıyım yardımcı olrsan cok sevınırım

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

tam olarak durumu kavrayamadığım için tuz dökmek daha kötü sonuç.lar doğurabilir. zemin malzemesi olarak ne kullanıyorsun? eğer hiçbirşeyse midye mercan kırığı ya da eski akvaryumundan kaya koymanı tavsiye edebilirim. bunlar ph yükseltecektir. saygilarimla

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki GH ile KH nasıl dengeye getirilebilir?

img

aquamania

20 yıl 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KH ve GH nasil ayarlanir bilemiyorum. eminimki önerecek şeylerin vardır. saygilarimla

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar ph gh kh nasıl ayarlanır varmı bileniniz.neyse bizde bilelim ve soran arkadaslara ve ilk once kendimize yardımcı olalım ve balıklara toplu katlıam olmasın

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

arkadsım 3 calcus, 3 frontosa ve 2furicifer kayıp verdım fakat dıgerlerını baska akvaryuma yani eski sularına koyarak kurtardım . şimdi ne yapmalıyım sylermısın

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ

sen nerdensin eger yakin bi yerdeysen yardimci olabilirim belki bilemiyorum saygilarimla

img

deferty

20 yıl 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

malesef ankara dayım dostum . tarif etsen olmaz mı

img

serkanbalaban

ÖZEL MESAJ