Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

patlayan yumurtalar

slm arkadaşlar kuluçka makinesine koyduğum bıldırcın yumurtalarım 2 şer 3 çer patlıyor neden olabilir bu konuda yardım istiyorum

img

sezgin7787

15 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dölsüz yumurtalar zamanında makineden alınmadıysa olabilir.

img

mehmet16

15 yıl 7 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sn mehmet16 cevabınız için teşekkürler yumurtalar döllü nasıl derseniz 7 dişi 3 erkek olmak üzere beslemekteyim ayrıca bu bıldırcınların yumurtasından daha önce yavru aldım tavuk altından ama şuan anki yumurtalarım cıkıma 1 gün kala içleri olu olduğu halde patlayıp içeride pis bi koku yaymaktadır bu olay karşısında şaşkınlıkla kalmış durumdayım inşallah bir şey olmaz diyerlerine 20 yumurtadan 5 patladı 15 salam yarın çıkımlar başlıyacak inşallah çıkarlar

img

sezgin7787

ÖZEL MESAJ

sezgin kardeş sana tavsiyem yumurtaları tek tek temizle ve makinenin içine bez bırak cünkü patlayan yumurta yanındaki yumurtaya hastalık ve yeni patlamalar yol acıyor bir dahaki sefere biraz daha dikkatli ol bu sıcak mevsimde bozuk yumurta asla makineye bırakma ve dikkat et cünkü 3 günden sonra bekletilen yumurtalar lık oluyor aldıgın arkadaştan ve kendin ise dikkat et

sn alkaner34 yumurtalar kendimin ilk defa böyle bir olaya şahit oldum bir şey olmazsa yarında koycam 20 yakın yumurtam var olmadı ufaklıklar yesin napayım arkadaşlar sat diyor ama aynışey olursa diye satmıyorumda iki çeşiteler 7 tanesi japon 3 tanesi boz çok güzeller ama birtürlü yavru alamadım tavuk altından aldım ama tavuk yavruları vurdu ve öldürdü geçen sene yavru aldım sorun olmadı bu sene ne olduysa yumurtalar pimi çekilmiş elbonbası mubarek patlıyorler cevabınız için teşekkürler

img

sezgin7787

ÖZEL MESAJ

Bozuk ve dölsüz yumurtalar sıcak ve nem dolayısıyla çok çabuk bakteri üretir ve zaman içinde çoğalan bakteriler yüzünden yumurta kabuğunun içinde biriken gazlar şıkışarak bu tip patlamalara neden olurlar. Patlama sonucu bütün makineyi bakteri, mikrop ve iğrenç bir koku kaplar. Çıkımdan önce makinenizi dezenfekte etmezseniz eğer, çıkan civcivlerin hepsi bakteri ve mikrop taarruzuna maruz kalacaklar, hastalıklar ve ölükler başlayacak.

img

wahshi

19 yıl 7 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sn wahshi öncelikle cevabınız için teşekkürler yumurtalar döllü daha önce 2 hafta önce tavuk altından civciv aldım ama tavuk yavruları vurduğu için öldüler geçen senede yavru aldım toplam 10 taneler 3 erkek 7 dişi 3 ayrı cins diyerleri japon hepsi aynı yerdeler bugün çıkım günleri bakalım diyerleri çıkacaklar mı iyi günler

img

sezgin7787

ÖZEL MESAJ

Daha önceki yumurtaların döllü olması makinedeki yumurtaların döllü olduğu anlamına gelmez, ayrıca bakın sadece dölsüz yumurta yazmadım, dölsüz ve bozuk yani cılk yumurtalarda patlar.

img

wahshi

19 yıl 7 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yumurtaları 1 haftadan fazla bekletmeden makineye koyun Serin yerde saklayın Kalsiyum eksikliğinden yumurta kabuğunda sorunlar olabilir Hergün makineyi düzenli olarak koklayın ve kötü koku varsa bozuk yumurtayı bulup makineden uzaklaştırın. Islanmış yada su değmiş yumurtaları kuluçkalık olarak kullanmayın, Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Zooteknist-Veteriner teknisyeni Emre Ergin 0 537 680 87 48

img

emreergin

16 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sn emreergin öncelikle cevabınız için teşekkürler yumurtalarımın bir kısmı nemli bezle silin mişti ondan dolayı olabilir iyi akşamlar

img

sezgin7787

ÖZEL MESAJ