Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

patlayan yumurtalar - 2.sayfa

slm arkadaşlar kuluçka makinesine koyduğum bıldırcın yumurtalarım 2 şer 3 çer patlıyor neden olabilir bu konuda yardım istiyorum

img

sezgin7787

15 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yumurta aşırı pis değilse aynen makineye koyabilirsiniz çok pis yumurtaları zaten makineye koymayın. Yumurta silinmesi veya yıkanmasıyla yumurtaların kabuğunun üstündeki gözle görülmeyen koruyucu zar bozuluyor ve yumurta dışarıdan gelecek tüm mikroplara açık kalıyor.

img

emreergin

16 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim makinadan çıkan civcivlerde ishal gibi olup ölüyorlar.Ben de makinada mikrop olduğundan şüpheleniyorum daha önceki senelerde bunu hiç yaşamamıştım.Makinayı dezenfekte ettim bakalım bundan sonra olurmu.

img

ekaradeniz

18 yıl 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sn ekaradeniz inşallah bir çözüm bula bilirsiniz geçen sene bi kardeşimin anne altından cıkan civcivler ishal olup öldüler son 4 taneyi ben aldım baktım bir hafta vitamin tedavisi uyguladım yumurta elma sirkesi sarmısak ve taze ot suyu bunlarla baktım tabi yem bir hafta sonun da hepsi sağsalim büyüdüler şuan birtanesi bende biraz basık kaldı ama yumurtluyorda bulundukları alan sıcak dışarsıcak hayvanlar sıcaktan hastanalıyorlar tabi bu benim besleyip gördüğüm şeyler bu arada benim yumurtalardan iki tane çıktı biri sakat 14 dünde kekliklerim cıkacak inşallah onlarda sorun olmaz iyi günler

img

sezgin7787

15 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ