Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
yumurta alacaklar dikkat - 2.sayfa
arkadaşlar bir buçuk ay önce aksaray dan emre doğan diye bir arkadaşa 10 tane beyaz keklik 10 tanede çil keklik yumurtası siparişi verdim karşılığında 150 lira yatırdım ve arkadaşa beyaz keklik yumurtalarını ayrı çil keklik yumurtalarını ayrı koli yap üzerlerinede bunlar beyaz bunlar çil diye yaz dedim.neyse 5 gün sonra filan yumurtalar geldi ama nasıl?yumurtaları öyle saçma öyle baştan savma kolilemişlerki inanın hepsi nasıl kırılmamış büyük şans.normal yumurta kolisinin içine koymuşlar altında ve üstünde koruyucu ne peçete ne saman ne pamuk hiçbişey yok kolinin üstünede 3 yaprak gazete kağıdı sıkıştırmışlar bir ayakkabı kutusunun içine koyup yollamışlar.gönderen arkadaşın siparişi verirken bana söylediği kırılırlarsa kırılan kadar tekrar gönderirim demesine istinaden bende arkadaşı aradım dedimki yumurtaların beşi kırık çok kötü kolilemişsiniz istersen kolinin ve kırılanların resmini msn den yollayabilirim,oda gerek yok güveniyorum ben dedi kırılanların yerine yenisini yolluycanı söyledi bende kargo parasını yine ben veririm sen yolla dedim,tamam dedi aradan 15 günden fazla zaman geçmesine rağmen ve 3 kez aramama rağmen aklımdasın denkleştirince yolluycam diye sallıyor.hepi topu 5 yumurta denkleştirilemedi hala.aman yumurta siparişi verirken çok dikkat edelim bu arkadaştan özellikle yumurta almak isteyenlere önemle duyrulur.not:aradığımda yumurtaları kendidinin kolilemediğini kendisinin internetten ticaretini yapan kişi olduğunu ve ortak olduklarını söyledi.yanlız bu beni bağlamaz benim zoruma giden 5 yumurtanın kırılmasından çok o tarzda bir kolileme şekli oldu inanın 5 yaşındaki çocuğa deseniz aksaray dan kocaeli ye gidecek bu koli,içindede yumurta olacak o şekilde koli yapmaz.aman dikkat diyorum.ayrıca daha önce kütahya dan sayın mehmet kodaş tan 70 adet kınalı yumurtası getirtmiştim, adam o kadar muazzam koli yapmışki inanın harika sadece 1 yumurta hafif çatlamış oda hiç önemli değil aldığı para helali hoş olsun eğer bu yazıyı okursa tekrar teşekkür ediyorum ona.aksaray lı arkadaş ondan biraz ders alsın koli nasıl yapılırmış.yine ayrıca beytepeli rumuzlu sayın can karakaya yada burda tekrar teşekkür ediyorum o muazzam kolileme stili için.parayı aldım çokta umurumda diyenlerdense parayı aldım ama helal etsin adam diyenleri tercih edelim.alışveriş yaparkende dikkat edelim.herkese sağlıklı bol evciller.
selçuk bey teşekkür ederim verdiyin bilgi için gerçekten doğru yumurta işi artık sakat bu arada ismim fehmi tanıştığımıza sevindim elimde 1 çift bordvayt birçit halkalı sülün 1 çift peç var zaten fazlasınada yerim müsait deyil çil ve beyez olmak üzere birer çift edinmek isterim saygılar sunarım
bende memnun oldum.bu arada zonguldak ada yabancı değilim 3 yıl çaycuma SEKA da çalıştım.zonguldak a çok gidip geldim.ayrıca çil leride beyaz larıda sorun etme.bu sene olmazsa bile seneye hertürlü ayarlarız.tekrar memnun oldum.
evet tahmin ettiğim gibi sağlam kalan yumurtalarda dölsüz çıktı.yanlış anlaşılmasın yumurtalar makinada değil garantide tavuk altındaydı.yani arkadaşın %80 döllü dediği yumurtalar %0 döllüymüş.haram zıkkım olsun verdiğim para ne diyeyim.inşallah fitil fitil çıkar kendinden.hayvanlardan çıkmasın yinede onların suçu yok sahibi adam değilse hayvanlar ne yapsın.bu işler hep tecrübeyle oluyor,bişey daha öğrendik demekki AKSARAY DAN EMRE DOĞAN DAN yumurta almayacakmışız.
Sn Karakuş yanlış anlamayın ama zaten o yumurtalar dolu çıkacak olsa bunu satan adam 5-10 liraya yumurta satacağına 23 günde civcivi çıkartıp azıcık palazlandığında 60-70 liraya çok rahat pazar bulur. Dikkat ettiysen şimdi civciv ve palazları piyasaya sürüyor. Sizede diğerleri gibi makineden çıkmayan cılk yumurtaları yolluyor. Yumurta işi tamamen güven işidir. Her yumurta satıyorum diyenden yumurta alınmaz. Tabi bunlar acı ama yinede sağlam tecrübelerdir. Geçmiş olsun...
aynen sayın wahshi çok haklısınız.ama benim giden sadece 150 liram olur,onunlada batmam.ama onun ne onuru ne şerefi ne haysiyeti nede itibarı kaldı.zaten bu saydıklarım onda olsa böyle bişeyde yapmazdı.çokta önemli değil en azından öteki tarafta varsa onun sevabından bana yoksa benim günahımdan ona yazılıcak orda hesaplaşırız.