Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

yumurta alacaklar dikkat

arkadaşlar bir buçuk ay önce aksaray dan emre doğan diye bir arkadaşa 10 tane beyaz keklik 10 tanede çil keklik yumurtası siparişi verdim karşılığında 150 lira yatırdım ve arkadaşa beyaz keklik yumurtalarını ayrı çil keklik yumurtalarını ayrı koli yap üzerlerinede bunlar beyaz bunlar çil diye yaz dedim.neyse 5 gün sonra filan yumurtalar geldi ama nasıl?yumurtaları öyle saçma öyle baştan savma kolilemişlerki inanın hepsi nasıl kırılmamış büyük şans.normal yumurta kolisinin içine koymuşlar altında ve üstünde koruyucu ne peçete ne saman ne pamuk hiçbişey yok kolinin üstünede 3 yaprak gazete kağıdı sıkıştırmışlar bir ayakkabı kutusunun içine koyup yollamışlar.gönderen arkadaşın siparişi verirken bana söylediği kırılırlarsa kırılan kadar tekrar gönderirim demesine istinaden bende arkadaşı aradım dedimki yumurtaların beşi kırık çok kötü kolilemişsiniz istersen kolinin ve kırılanların resmini msn den yollayabilirim,oda gerek yok güveniyorum ben dedi kırılanların yerine yenisini yolluycanı söyledi bende kargo parasını yine ben veririm sen yolla dedim,tamam dedi aradan 15 günden fazla zaman geçmesine rağmen ve 3 kez aramama rağmen aklımdasın denkleştirince yolluycam diye sallıyor.hepi topu 5 yumurta denkleştirilemedi hala.aman yumurta siparişi verirken çok dikkat edelim bu arkadaştan özellikle yumurta almak isteyenlere önemle duyrulur.not:aradığımda yumurtaları kendidinin kolilemediğini kendisinin internetten ticaretini yapan kişi olduğunu ve ortak olduklarını söyledi.yanlız bu beni bağlamaz benim zoruma giden 5 yumurtanın kırılmasından çok o tarzda bir kolileme şekli oldu inanın 5 yaşındaki çocuğa deseniz aksaray dan kocaeli ye gidecek bu koli,içindede yumurta olacak o şekilde koli yapmaz.aman dikkat diyorum.ayrıca daha önce kütahya dan sayın mehmet kodaş tan 70 adet kınalı yumurtası getirtmiştim, adam o kadar muazzam koli yapmışki inanın harika sadece 1 yumurta hafif çatlamış oda hiç önemli değil aldığı para helali hoş olsun eğer bu yazıyı okursa tekrar teşekkür ediyorum ona.aksaray lı arkadaş ondan biraz ders alsın koli nasıl yapılırmış.yine ayrıca beytepeli rumuzlu sayın can karakaya yada burda tekrar teşekkür ediyorum o muazzam kolileme stili için.parayı aldım çokta umurumda diyenlerdense parayı aldım ama helal etsin adam diyenleri tercih edelim.alışveriş yaparkende dikkat edelim.herkese sağlıklı bol evciller.

img

karakus

15 yıl 2 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Beytepeli Can Bey`in kolileme şeklini geçen bir başlıkta yazdım anlattım. Örnek bir kolileme şekli. Eğer tavuklarım yumurtlamaya başlarlarsa nasıl kolileyeceğimi şu an çok iyi biliyorum sayesinde.

img

sadobey

15 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

katılıyorum.o yumurtaların üstüne koyduğu kocaman kırmızı gül ve etrafındaki çiçeklerde cabası.gerçekten çok kibar birisi ellerine sağlık.

img

karakus

ÖZEL MESAJ

karakuş kardeş insanlarda artık allah korkusu kalmamış bu şahıs bunu bilinçli yapıyor inan senin benim gibi daha kimleri dolandırdı en kısa zamanda bu şahısın yerini ve adresini tesbit ettim hatasını düzeltmezse onunla görüşecğiz selamlar kendisinden internette görüp çok beyendiğim çil keklik yumurtası istemiştim malesef dolandırıldık

img

tüfekçi

18 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

SELÇUK ABİ,ÖMER KARDEŞ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.İNSAN YAPTIĞI İŞİ SEVEREK ÖNEMSEYEREK HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ İÇİNDEN GELEREK YAPMALI BEN ASIL SİZLERE TEŞEKKÜR EDERİM TEKRAR TEKRAR ÇOK SAĞOLUN YÜCELTTİNİZ BENİ TEŞEKKÜR EDERİM

img

beytepeli

15 yıl 2 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

can rica ederim nedemek.tüfekçi kardeş demek sende aynı dertten muzdaripsin,bizim gibi mağdur olan kişiler varsa buraya yazsınki başkalarıda mağdur olmasın,böyle insanları herzaman deşifre etmekte fayda vardır.

img

karakus

ÖZEL MESAJ

sagolsun beytepeli kardeşim kolileme de ustalıgı gibi dostlugunda degerli biri dürüstlügü ve ticreti tktire deger zaten üç beş yumurtanın üç kagıtcılıgı kime yarar saglarki allah kimsenin hakkını kimsede bırakmasın

aynen öyle sayın alkaner.mesela ben o aksaray lı emre doğan a gönderdiğim 150 lirayı helal etmiyorum.inşallah onlardan 300 lira olarak çıkar.ama kütahya lı sayın mehmet kodaş a yolladığım 240 lirayı sonuna kadar helal ediyorum.allah ona hayırlı bol kazançlar versin.

img

karakus

ÖZEL MESAJ

Karakuş kardeş tavsiyelerin için teşekkür ederim bizlein boğazından haram lokma geçmez ama bu tür insanlardan mislisiyle çıkacağına inanıyorum karakuş kardeş güvenebileceyim bildiğiniz birisinde acaba çil keklik yumurtası bulunurmu birde 1 çft 3yaşında tokat tavuğum var ilk yıl 5 yavru çıktı ama yaşatamadım 2 yıldır yumurtalar dölsüz acaba ne yapabilirim bir tedavi ve ya öneriniz varmı yardımınızı bekliyorum teşekkürle selamlar

img

tüfekçi

18 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben teşekkür ederim tüfekçi kardeş.ismim selçuk isminizi yazarsanız tanışmış oluruz.çil keklik yumurtasını aklımın bir köşesine yazıyorum gerçi bu saatten sonra yumurta işi biraz sakat çünkü döllülük oranı iyice düştü yumurtalarda o yüzden para vermek pek mantıklı olmaz.ama bulursam güvenilir biyerden hallederiz.beçlere gelince ben beçleri çiftleşirken sadece bir kez gördüm çok seri bi şekilde çifleşiyolar yani yakalamak biraz şans.ama 10 yumurtanın 8 i döllü oluyor.döllülük oranı yüksek anlayacağın.seninkiler demekki çiftleşmiyorlar.dişin yumurtladığına göre problem yok ben senin yerinde olsam erkeği değiştirirdim.demekki erkek çiftleşmiyor.bunların dişisi tavuk gibi sinmez erkeğin kovalaması lazım ki dişi sinsin.erkeği değiştirisen sorun çözülür diye düşünüyorum.

img

karakus

ÖZEL MESAJ